Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Presentació llibre Dones Republicanes
24 nov 2006
L'acte, organitzat per la Secretaria de la Dona de Joves Comunistes i l'assemblea local de JC a Mollet del Vallès, es realitzarà al Centre Cultural La Marineta (Pl. Església 5) el dissabte 25 de novembre a les 17h.
20061125 - acte mollet.jpg
La presidenta i la secretària de l'Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme (Creu Sant Jordi 2006) Aïda Lorenzo i Esther Llorenç, presentaran a Mollet del Vallès el seu nou llibre "Dones republicanes".

Dones republicanes és un recull del testimoni de cinquanta dones que van ser represaliades, condemnades o empresonades pel règim franquista pel sol fet de pensar d'una manera diferent a les idees que propugnava el govern de Franco. Aquest llibre és fruit del treball d'Aïda Lorenzo i Esther Llorenç, que durant anys han anat recopilant informació, fotografies de represaliats, consells de guerra i informes del règim, i que ara ens ho ofereixen com a testimoni històric i colpidor d'una època que no ha de caure en l'oblit.
Mira també:
http://www.jovescomunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Republicanes nomes eren algunes
25 nov 2006
Perquè fossin represaliades pel Franquisme no vol dir automàticament que fossin comunistes ni republicanes.
Re: Presentació llibre Dones Republicanes
27 nov 2006
Si, el que passa és que amb el rotllo aquest de la memòria es fa creure que tothom a l'època era republicà/na, i nar-hi anant... lluitaven per quelcom semblant a un tripartit de l'època, no?

Apa, salut i autonomia!
Sindicat