Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
Comunicat Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya
24 nov 2006
La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya denuncia la perversitat i l'obscurantisme de l'AMAC

Amb l'acte “informatiu� que l'AMAC (Asociación de Municipios en �reas de Centrales Nucleares) ha fet el 24 de novembre al Hotel Termes Montbrió (Baix Camp) es dona el tret de sortida a un pla maquiavèl.lic dissenyat únicament i exclusiva per intoxicar la opinió pública i la classe política de les nostres comarques.

Obviant la realitat de territori, que dia es a dia es va manifestant àmpliament en contra de la instal.lació del cementiri nuclear, conscientment volen trencar la pau sacial amb provocacions innecessaries.
Recordem que els Ajuntaments de: Vandellòs-L'Hospitalet, Reus, Cambrils, Flix, Tarragona, Móra d'Ebre, Rasquera, Amposta i els Consells Comarcals de la Ribera d'Ebre i del Baix Ebre han aprovats mocions contraries a la instal·lació de l’MTC a qualsevol indret del nostre territori ni enlloc de Catalunya i que fins i tot els Ajuntaments de Mora la Nova i Tivissa han manifestat la seva negativa a la instal·lació d’un MTC als seus municipis.

A més a més tenim el suport i adhesió del Grup Municipal d'ERC Vandellòs-Hospitalet, Grup IMNOVA de Móra la Nova, JERC de Catalunya, Grup Municipal d'ICV-EuiA de Reus, Grup Municipal d'ICV-EuiA de Cambrils, Societat Civil, Cultural i Solidària per la Pau, de Reus, Federació Intercomarcal de Tarragona de la CGT, Centre d'Estudis de la Vall (CEV) de Vandellòs, IPCENA (Institució de Ponent per a la Conservació i l'Estudi de l'Entorn Natural), Alnus - Ecologistes de Catalunya, Grup Municipal d'ICV-EuiA de Tivissa, Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), Societat Obrera de Tivissa, Casal Panxampla, Associació Limnos, Col.lectiu Ecologista Bosc Verd, Plataforma Antiincineradora de la Vall de Ges, Federació Ecologistes de Catalunya, Maulets del Baix Ebre, ERC de Catalunya, ICV-EuiA de Catalunya.

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya te com a nucli fundador: Ecologistes en Acció de Catalunya, Gepec – Ecologistes de Catalunya, Greenpeace, Grup de Científics i Tècnics per un futur no nuclear, l’Escurçó, Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat, Plataforma en Defensa de l'Ebre, Plataforma de la Terra Alta, Plataforma salvem la mar de l'Ebre i la Coordinadora de Plataformes en defensa del territori contra la massificació eòlica.

El rebuig polìtic i social a la possible ubicació d'un cementiri nuclear a les nostres terres (pretensió de l'AMAC i d'ENRESA) va augmentant considerablement. La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya cada dia anem rebent informacions que la moció de rebuig al cementiri nuclear s'està preparant per ser aprovada a més ajuntaments i Consells Comarcals de les comarques meridionals.

Per tant podem dir que no son quatre arreplegats com volen fer veure l'AMAC i ENRESA. Ens preguntem perquè insisteixen en fer uns actes informatius dirigistes i perversos en un terreny i amb una gent cada vegada més hostils i contraris a les seves pretensions.

Demanem el cessament immediat de les estratègies i maniobres de l'AMAC i ENRESA i que s'escoltin al territori i que d'una vegada per totes entenguin que NO volem el cementiri nuclear.

Demanem també als alcaldes i regidors dels municipis de les zones nuclears d’Ascó i Vandellòs (Ascó, Corbera d’Ebre, El Molar, Flix, Garcia, La Fatarella, La Figuera, Mora d’Ebre, Mora la Nova, Palma d’Ebre, Pratdip, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, La Torre de l’Espanyol, Vandellòs-l’Hospitalet i Vinebre) que formen part de l’AMAC, que siguin conseqüents amb les mocions aprovades en la majoria dels seus ajuntaments i renunciïn a qualsevol possibilitat de contemplar la ubicació de cap Magatzem Temporal Centralitzat per albergar els residus radioactius d’alta intensitat de totes les centrals nuclears de l’Estat Espanyol, en cap dels seus municipis, per l’hipoteca tan gran que suposarà pel territori i pels les futures generacions i l’amenaça per la salut, i pel fet que el Sud de Catalunya ja ha hipotecat greument el seu futur, assumint els riscos dels residus radioactius d’alta activitat que fins ara guarden les C.N.

Denunciem també que el CIEMAT, proposa un reactor nuclear experimental de transmutació en el centre tecnològic associat al MTC (el CIEMAT és el propietari del 88% del capital d'ENRESA). Una altra sorpresa que coneixen abastament l'AMAC i ENRESA i ho amaguen impunement. No juguen net i volen vendre el nostre territori.

Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya

www.cementirinuclearno.tk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat