Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : pobles i cultures vs poder i estats
Catalan Roots Culture
23 nov 2006
Neix la cooperativa per la difusió del pensament crític
1.jpg
samarreta.jpg
amunparell3 copia.jpg
CatalanRootsCulture [lLiricaDeCarrer] neix de la iniciativa de crear quelcom per tal de fomentar el pensament crític portant-lo a la cotidianitat. El caràcter cooperativista és un dels nostres trets diferencials. Les armes escollides per concienciar i denuciar alhora, és la creativitat plasmada diferents productes de merxandatge.
Podeu trobar-nos a productesdelaterra.com, al Mai Morirem (gràcia-Bcn) i a l'Ateneu Popular de l'Eixample (passatge Conradí, a Sicília amb Rosselló-Bcn).
Mira també:
http://catalanrootsculture.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Catalan Roots Culture
23 nov 2006
Ei es molt interessant el projecte. Només feu samarretes per això? jo tinc un parell d'idees que podrien funcionar. Ja us les envio per mail.
Re: Catalan Roots Culture
23 nov 2006
Estem considerant fer coses noves... en breu tindreu la informació a la pàgina web.

http://catalanrootsculture.blogspot.com/
Re: Catalan Roots Culture
24 nov 2006
Trobo molt bona qualsevol iniciativa que vulgui generar pensament crític i de base cooperativista.

Dit això el problema el veig en voler relacionar les "arrels" (roots) catalanes que dona nom al vostre projecte a una ideologia molt concreta i excloent. No em sembla que tothom pugui pensar que la falç i el martell tinguin un arrelament gaire honrós a la nostra terra, sobretot per la seva arribada i desenvolupament encarnat en el PSUC creat l'any 1936, pel que van fer durant la guerra civil contra poumistes i anarquistes, pel seu desmuntatge de la darrera revolució catalana, i perque en aquesta terra existeixen d'altres arrels que són antagòniques i molt més profundes i que són obviades per la majoria dels sectors independentistes d'una forma incomprensible.

No m'agrada quan el pensament crític és tan selectiu i la memòria es tergiversa d'aquesta manera. I no m'agrada si això es fa en nom d'unes suposades arrels de la cultura catalana que pel meu parer precissament la falç i el martell no representen.

No vull entrar en polèmica, però ho havia de dir i espero que s'entengui el sentit d'aquesta crítica, les formes i el perquè de la mateixa.
Re: Catalan Roots Culture
24 nov 2006
En altres paraules, que voleu muntar una empresa de samarretes i altres pijades que tingui com a objectiu treure beneficis dels pintes que sempre van amb la ideologia al xandal, no?

Bé, es una bona idea.
Re: Catalan Roots Culture
24 nov 2006
quin tipus de pensament crític es vol difondre venent samarretes ?
com va sorgir la cooperativa? on us reuniu ? a l'ateneu de l'eixample ?
a què es destinaran els guanys de les samarretes ?
Re: Catalan Roots Culture
24 nov 2006
A l'Ateneu Popular de l'Eixample s'hi venen aquestes samarretes els dijous. Una part dels beneficis van destinats a combatre la repressió del poder.
Re: Catalan Roots Culture
24 nov 2006
A veure. En primer lloc repeteixo el que s'ha dit anteriorment, que no hi hagi confusions. No pertanyem a l'Atenueu simplement s'hi venen samarretes i destinem part dels beneficis a la lluita antirepresiva. La utilització de samarretes l'entem com una de les maneres de difondre diferents idees. És una eina més dins d'un engranatge. Per altra banda les crítiques mai no són dolentes així que ho tindrem en compte.
En quant al comentari referent a la ideologia comunista s'ha de dir que no ens definim única i exclusivament com a comunistes. Estem treballant en diferents temàtiques i va ser la primera que va sortir.
Sindicato Sindicat