Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Presentació Cròniques del 6
22 nov 2006
La presentació que s'havia de fer dijous 24 de novembre s'ha ajornat fins dimecres 13 de desembre. salut!

"Per als oprimits, l'excepció és la regla" | Walter BENJAMIN

Presentació del llibre de Virus Editorial:

CRÒNIQUES DEL 6
i altres detalls de la claveguera policial
(1996-2006) Del Cinema Princesa a l'absolució dels Tres de Gràcia | De David Fernandez
Virus Editorial
Amb:
Arcadi OLIVERES | President de Justícia i Pau
M. Gabriela SERRA | Activista del moviment antiglobalització
August GIL MATAMALA | President de l'Associació Advocats Europeus Demòcrates (AED)

DIMECRES 13 DE DESEMBRE, 20.00 hores
ATENEU LA TORNA | Carrer Sant Pere Màrtir, 37 | Gràcia | L3-Fontana

Organitza: Ateneu La Torna + Virus Editorial
TARGETO.jpg
CRO19.jpg
Pròleg: Arcadi Oliveres
Epílegs a cura d'August Gil Matamala, Albert Martínez, Ester de Pablo, Gabriela Serra, Iñaki Rivera, Jaume Asens i Guille Reyes

«Recuérdalo tú y recuérdalo a otros», és la crida insistent que presidia el poema 1936 de Luis Cernuda, quan recorda la trobada amb un antic combatent de la Brigada Lincoln; és l'imperatiu moral de lluita contra la temptació del silenci. La història d'aquest llibre estava esperant, des de feia temps, que algú l'expliqués. Des de la valentia i l'honestedat que dóna el comprimís i la convicció, i ens ofereix una comprensió neta, apassionada i exacta d'una sèrie d'episodis del nostre passat més recent. Es tracta d'una experiència dantesca, de baixada a les clavegueres de l'Estat des d'un periodisme arriscat, provocador i políticament incorrecte.

Darrera el nostre Estat de Dret s'hi desenvolupa, sovint amb complicitat de les autoritats, un infraestat clandestí i en la completa il·legalitat. Té els seus propis codis i regles del joc i no resulta sempre fàcil desxifrar-los. El llibre ho fa des de la indignació moral i la ironia, i posa de manifest la fal·làcia de la visió idíl·lica i institucional de la policia com a garant de les llibertats i drets ciutadans. I així és com ens parla de maletes i fons reservats, d'informes confidencials, de comissaries i tortures, d'infiltrats i secretes, de pistoles i segrestos, de llistes negres i telèfons punxats... en definitiva, de la guerra bruta d'un estat d'excepció encobert contra els moviments socials i populars.

Era una història ocultada que calia rehabilitar per informar del present i reconèixer les noves situacions del futur. Aquesta és la tasca de la memòria. No obstant, i sobretot, el llibre parla de nosaltres, de tots els qui, d'alguna o altra manera, ens hem vist implicats en la història d'aquests últims deu anys de protestes. No se'ns mostren les coses com van passar, sinó com ens van passar, en un espai i un temps col·lectiu.
Jaume Asens, a l'epíleg «Així (ens) va passar»

Aquesta història arrenca el 28 d'octubre de 1996 amb el desallotjament manu militari del Cinema Princesa i arriba fins a l'absolució dels Tres de Gràcia. Amb un protagonista central: el Grup VI de la Brigada Provincial d'Informació del Cos Nacional de Policia, especialitzat en la repressió a la dissidència política i social.
Però Cròniques del 6 és un llibre obert i no té final. Perquè, malgrat el relleu suposat dels Mossos, el Grup VI —i els seus agents— segueix plenament operatiu. Els uns i els altres són parts complementàries de la maquinària repressiva que l'Estat necessita per imposar, com sigui, una improbable pau social en temps de desigualtats i injustícies creixents.

MÉS PREGUNTES QUE RESPOSTES
A Cròniques del 6 hi podreu trobar un agent del CESID que redacta guies antimili transvestit d'insubmís; un policia nacional que viatja a Chiapas camuflat com a brigadista; un inquiet anarquista que resulta ser Guàrdia Civil; un pacifista disfressat de pallaso que acaba detenint ultres perquè és agent policial; un pilot d'helicòpters que es fa passar per independentista i treballa en realitat per al jutge Garzón; o uns quants Mossos impecablement disfressats d'okupes fent "l'incívic" pels carrers de Gràcia. Tot exactament real i succeït en els darrers 10 anys. A casa nostra i pagat amb els nostres calers.

Dissolució Brigada d'Informació!
Mira també:
http://www.viruseditorial.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació Cròniques del 6
23 nov 2006
Felicitats a Virus i al David pel llibre i per ser coherents malgrat els que ens volen mal i callats.
Sindicat Terrassa