Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Agressió homófoba a Madrid
21 nov 2006
Ignacio Pichardo (antropòleg, voluntari i col•laborador en COGAM) i el seu nuvi, van sofrir una agressió el passat divendres per anar agafats del braç.
COGAM el va ajudar en la denúncia presentada i crida l'atenció sobre aquestes agressions
Jose Ignacio Pichardo va ser agredit a la sortida de l'estació de Príncep Pio el divendres passat per un grup de joves.


COGAM denuncia l'agressió que van sofrir Ignacio i la seva parella el passat divendres 17 de novembre a les 22.30 hores a l'entrada de l'estació de Príncep Pio. L'atac homófobo va tenir lloc quan Ignacio, convalescent d'una lesió a un tendó, es va agafar del braç del seu nuvi per baixar les escales, la qual cosa va provocar que un grup de nois comencés a insultar-los i intimidar-los. Ignacio va rebre un cop d’ampolla al cap, a més de puntades de peu i cops de puny que van continuar quan ja estava inconscient al terra. El seu nuvi també estava sent agredit i només quan aquest va posar la mà a la seva motxilla per treure un telèfon, els tres agressors es van espantar i van fugir.


Aquesta nova agressió torna a posar de manifest el lluny que ens trobem encara de la igualtat real. L'existència de la discriminació i violència per raó de l'orientació sexual sol pot tallar-se a través de l'educació. Sol mitjançant una educació en valors d'igualtat podrem acabar amb aquesta xacra per construir una societat on visquem tots sota el respecte a la diferència. És per això que reclamem que la nova Llei d'Educació, a través de l'assignatura "educació per a la ciutadania" posi èmfasi en el respecte a la diferència afectiu-sexual de les persones com a forma de sensibilitzar a les generacions futures i lluitar de manera valenta i decidida contra la violència homófoba.


Com resultat d'aquesta agressió Ignacio va haver de ser ingressat en urgències on va passar tota la nit del divendres, amb traumatisme cranioencefàlic, pèrdua de consciència i de memòria, amb talls i macadures al capdavant i rostre. La parella assegura que el tracte de la policia i l'Hospital Clínic, a les urgències del qual van ser traslladats, va ser a tota hora exemplar.


Ignacio Pichardo és voluntari de la comissió d'educació de COGAM i de la FELGT, coautor de la investigació "Homofòbia en el Sistema Educatiu", que recentment ha rebut el tercer premi d'investigació social de Caixa Madrid. No deixa de ser anecdòtic que els llibres per treballar el respecte a la diversitat sexual que portava Ignacio a la seva motxilla van evitar que les lesions per les nombroses puntades de peu que va rebre a l'esquena no fossin més greus.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat