Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat de l'AEP davant la redistribució del DURSI
21 nov 2006
Comunicat de l'AEP davant de redistribució del DURSI

LA UNIVERSITAT NO ÉS UNA MERCADERIA

Des de l'Associació d'Estudiants i Estudiantes Progressistes (AEP) veiem amb preocupació la proposta del futur govern de la Generalitat d'agrupar Universitats i Recerca amb Indústria, Comerç i Turisme en una mateixa macro-conselleria, i n'obviï la possibilitat que aquesta sigui gestionada per una conselleria pròpia com ha passat en governs anteriors.

Considerem que la proposta és una arma de doble fil. D'una banda estem d'acord en que la Universitat ha de tenir més implicació en la societat, amb total capacitat per transmetre els seus coneixements i investigacions de tal forma que les iniciatives sorgides des d'aquesta tinguin un ressò real en el seu entorn, i assegurant així la incorporació dels futurs llicenciats en el món del treball. Ara bé, creiem que aquesta ha de contemplar i emfatitzar aquells ensenyaments que a priori i segons les lògiques liberals del mercat actual tenen menys sortides, sense deixar així cap àrea de coneixement a la desemparada.

La dissecció de l'antic DURSI entre Universitats i Recerca per una banda i per l'altra Societat de la Informació i Noves Tecnologies agreuja i debilita excessivament el paper que a la Universitat li pertoca realitzar com a entitat pública. I és que darrerament, no hi ha precisament pocs elements que ens confirmin les nostres pors. L'anomenada transferència de coneixement Universitat-empresa de la qual últimament se'n parla molt, és al nostre entendre una mostra més d'incapacitat de la Universitat pública per imposar els seus criteris assegurant un ús veritablement destinat al desenvolupament social del país.

D'altra banda la situació de la Universitat pública en quan a recursos, accés, professorat, beques i recerca, es troba sota mínims i més si tenim en compte que ens trobem en ple procés d'adaptació a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) en el qual un major finançament per assegurar-ne la qualitat es fa cada cop més necessari. Per tot això, creiem que en aquesta situació la inclusió de la gestió d'Universitats en la mateixa conselleria on hi trobem Indústria i Comerç allunyarà encara més a la Universitat del debat sobre les solucions reals a les problemàtiques del país. Expressem doncs la nostra por a què els debats sobre quin i com ha de ser l'increment de la indústria d'I+D i sobre el desenvolupament social i cultural del nostre país, quedin sotmesos als interessos econòmics immediats d'un sector industrial conservador que massa sovint exerceix una gran influència en les polítiques de govern.

La situació actual a la que ha de fer front la Universitat requereix d'una conselleria amb un caràcter fort i decidit a defensar i garantir allò públic enfront d'allò privat. La reforma de la LOU, la progressió cap a l'EEES, la cada vegada major presència d'entitats financeres darrere les polítiques de desenvolupament de la Universitat, són alguns dels exemples pels quals no ens faran callar davant el que considerem un atac més cap a la Universitat pública.

Per tant, reclamem la presència d'una conselleria d'Universitats Recerca i Societat de la Informació que asseguri un increment de la despesa pública en aquests àmbits, capaç d'executar polítiques destinades a enfortir el seu caràcter públic, tendint així cap a la projecció d'una reclamació històrica: la Universitat Popular. Li toca al govern d'Entesa Nacional de Progrés decidir ara sobre el rumb de la gestió universitària. Per un veritable tarannà progressista i d'esquerres del govern, ara més que mai, s'ha d'assegurar una conselleria que treballi per la Universitat Pública.


Associació d'Estudiants i Estudiantes Progressistes (AEP)

Barcelona, 21 de novembre del 2006
Mira també:
http://aep.pangea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de l'AEP davant la redistribució del DURSI
22 nov 2006
si l'AEp a més treure comunicats fes actes i les seves assemblees nacionals no es poguessin fer en una cabina de telèfons podrien fer ombra al referent estudiantil de l'esquerra rupturista.
Re: Comunicat de l'AEP davant la redistribució del DURSI
22 nov 2006
Calla intoxicador!
Re: Comunicat de l'AEP davant la redistribució del DURSI
23 nov 2006
L'AEP fa una feina molt respectable a les universitats...a més més sempre ha treballat molt els temems legals i les noves reformes que ha anat patint la universitat.

SALUT!!!

Pd: i jo no sóc precisament de l'AEP
Sindicat Terrassa