Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Cinc mossos imputats per detenció il·legal i tortures
20 nov 2006
Una jutge de Barcelona ha imputat cinc mossos d'esquadra per un presumpte delicte de tortura, detenció il·legal, lesions i contra les garanties constitucionals, després d'admetre a tràmit la denúncia presentada per un jove romanès. La magistrada ha citat a declarar el 5 de desembre dos caps i tres agents que haurien detingut Lucian Paduraru per error el juliol passat, en confondre'l per un membre d'una banda de delinqüents. Segons la denúncia de Paduraru, els agents el van colpejar desmesuradament en el trasllat fins a la comissaria i fins i tot el van apuntar amb una pistola al cap amenaçant-lo de mort si no declarava.
Paduraru afirma que, un cop van arribar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, un dels agents que feia guàrdia al centre va advertir als que l'havien detingut que deixessin de pegar-li perquè "aquí hi ha càmeres". L'informe del forense que va atendre el ciutadà romanès ha confirmat que el jove va rebre forts cops per tot el cos que van derivar en ferides greus, ja que la víctima té hemofília.

La denúncia, però, va més enllà, i acusa els mossos de buscar alguna prova incriminatòria a la vivenda de Paduraru una vegada la policia es va adonar de l'error en la detenció.

Segons la versió policial, el jove romanès va ser detingut després que la víctima d'un robatori en un domicili el reconegués com a lladre per una fotografia. No obstant, poc després aquesta mateixa persona es va desdir de l'acusació en veure una altra foto actualitzada de Paduraru. Un portaveu de la policia ha defensat "la presumpció d'innocència" dels cinc agents i ha assegurat que el detingut no va ser torturat en cap moment.

La jutge que ha citat els mossos, ha demanat també les cintes de vídeo de la comissaria del dia dels fets, però ja ha estat informada pel cos policial que les cintes en qüestió han estat esborrades.
Mira també:
http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=158084

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: Cinc mossos imputats per detenció il·legal i tortures
20 nov 2006
hay que ir a por esos putos fascistas de mierda
Sindicato Sindicat