Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Jornades sobre consumisme a Barberà
20 nov 2006
CÓMPRELO AHORA!
Terceres Jornades sobre consumisme i consum responsable.
24, 25 i 26 de novembre. Casal de Joves Obriu Pas. Barberà del Vallès
IIIjornadas.jpg
pegatina.jpg
Divendres 24
21:30- Sopar Sostenible (7â¬)
23:30- Cineforum SURPLUS (Erik Gandini)

Dissabte 25
17:00- Xerrada "Més enllá de la crítica, alternatives a la socientat de consum" amb un membre del CRIC i un membre de XAINGRA (Xarxa d'Intercanvi de Gracia)
22:30: Concert amb Grup KGB + STOY KE TRINO

DIUMENGE 26
18:00- Xerrada "Consumisme i capitalisme, dues cares de la mateixa moneda" amb Arcadi Oliveres.
---------------------------------------------

El proper cap de setmana del 24, 25 i 26 de novembre tindran lloc a Barberà del Vallès les terceres jornades sobre consumisme i consum responsable ¡Cómprelo ahora!. El Casal de Joves Obriu Pas, torna a organitzar aquesta activitat amb lâobjectiu de promoure la reflexió al voltant del model de societat consumista, les seves conseqüències socials, laborals i medioambientals. També repassarem el nostre paper com a consumidors i les pràctiques alternatives al nostre abast. Totes les activitats es realitzaran a la Torre dâen Gorgs.

El tret de sortida de les jornades tindrà lloc el divendres 24 a les 9â30 hores. A aquesta hora podrem gaudir un sopar sostenible, realitzat amb productes que són respectuosos amb el medi natural i social. Els companys de lâAteneu Tangram, que són els encarregats de dur als nostres plats aquest atrevit menú, aprofitaran aquesta activitat per presentar una de les seves darreres alternatives: la creació dâuna cooperativa de consum ecològic a Barberà del Vallès. Després de sopar, a les 11â30 de la nit, tindrà lloc un cineforum al voltant de la pelâ¢lícula Surplus, del director Erik Gandini. Aquesta interessant proposta esta realitzada amb un muntatge de tipus videoclip, copiant lâestètica publicitària, per precisament atacar la societat consumista i els pilars que la fonamenten.

Les jornades es reprendran dissabte 25 a les 5 de la tarda, amb la xerrada âMés enllà de la crítica, alternatives a la societat de consumâ?. Aprofitarem aquest espai per intentar esbrinar fins a quins nivells sâestén el virus consumistes i quines escletxes podem trobar per escapar-hi. Per això comptarem amb Juan Antonio Garcia, del CRIC, que ens explicarà com, amb un consum conscient, es possible portar els nostres principis ètics a la acció de manera realista i efectiva. Per completar-ho, els membres de la Xarxa dâIntercanvi de Gràcia ens explicaran una lâexemple pràctic de la seva experiència. Gent que, al marge dels circuits de consum, i comparteix el seu temps i les seves habilitats amb la comunitat.

Aquella mateixa nit, a les 10, serà el torn de la vessant més lúdica de les jornades, amb el concert dâun grup de la Koordinadora de Grups de Barberà y els Stoy Ke Trino, provinents de Nou Barris. La banda barcelonina transmetrà a tots els assistents el seu esperit festiu, cuinat amb una clara base de rock amb pinzellades de ska, rumba o reggae.

La cloenda dâaquesta edició tindrà lloc el diumenge dia 26, a les sis de la tarda. A aquesta hora el professor de la UAB i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ens parlarà a la xerrada âCapitalisme i consumisme, dues cares de la mateixa monedaâ? de la íntima relació que uneix a aquests dos conceptes. A més, repassarà les funestes conseqüències que està tenint, des del nivell més personal al més global, la salvatge evolució dâaquests sistemes.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa