Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Jornades sobre consumisme a Barberà
20 nov 2006
CÓMPRELO AHORA!
Terceres Jornades sobre consumisme i consum responsable.
24, 25 i 26 de novembre. Casal de Joves Obriu Pas. Barberà del Vallès
IIIjornadas.jpg
pegatina.jpg
Divendres 24
21:30- Sopar Sostenible (7€)
23:30- Cineforum SURPLUS (Erik Gandini)

Dissabte 25
17:00- Xerrada "Més enllá de la crítica, alternatives a la socientat de consum" amb un membre del CRIC i un membre de XAINGRA (Xarxa d'Intercanvi de Gracia)
22:30: Concert amb Grup KGB + STOY KE TRINO

DIUMENGE 26
18:00- Xerrada "Consumisme i capitalisme, dues cares de la mateixa moneda" amb Arcadi Oliveres.
---------------------------------------------

El proper cap de setmana del 24, 25 i 26 de novembre tindran lloc a Barberà del Vallès les terceres jornades sobre consumisme i consum responsable ¡Cómprelo ahora!. El Casal de Joves Obriu Pas, torna a organitzar aquesta activitat amb l’objectiu de promoure la reflexió al voltant del model de societat consumista, les seves conseqüències socials, laborals i medioambientals. També repassarem el nostre paper com a consumidors i les pràctiques alternatives al nostre abast. Totes les activitats es realitzaran a la Torre d’en Gorgs.

El tret de sortida de les jornades tindrà lloc el divendres 24 a les 9’30 hores. A aquesta hora podrem gaudir un sopar sostenible, realitzat amb productes que són respectuosos amb el medi natural i social. Els companys de l’Ateneu Tangram, que són els encarregats de dur als nostres plats aquest atrevit menú, aprofitaran aquesta activitat per presentar una de les seves darreres alternatives: la creació d’una cooperativa de consum ecològic a Barberà del Vallès. Després de sopar, a les 11’30 de la nit, tindrà lloc un cineforum al voltant de la pel•lícula Surplus, del director Erik Gandini. Aquesta interessant proposta esta realitzada amb un muntatge de tipus videoclip, copiant l’estètica publicitària, per precisament atacar la societat consumista i els pilars que la fonamenten.

Les jornades es reprendran dissabte 25 a les 5 de la tarda, amb la xerrada “Més enllà de la crítica, alternatives a la societat de consum�. Aprofitarem aquest espai per intentar esbrinar fins a quins nivells s’estén el virus consumistes i quines escletxes podem trobar per escapar-hi. Per això comptarem amb Juan Antonio Garcia, del CRIC, que ens explicarà com, amb un consum conscient, es possible portar els nostres principis ètics a la acció de manera realista i efectiva. Per completar-ho, els membres de la Xarxa d’Intercanvi de Gràcia ens explicaran una l’exemple pràctic de la seva experiència. Gent que, al marge dels circuits de consum, i comparteix el seu temps i les seves habilitats amb la comunitat.

Aquella mateixa nit, a les 10, serà el torn de la vessant més lúdica de les jornades, amb el concert d’un grup de la Koordinadora de Grups de Barberà y els Stoy Ke Trino, provinents de Nou Barris. La banda barcelonina transmetrà a tots els assistents el seu esperit festiu, cuinat amb una clara base de rock amb pinzellades de ska, rumba o reggae.

La cloenda d’aquesta edició tindrà lloc el diumenge dia 26, a les sis de la tarda. A aquesta hora el professor de la UAB i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ens parlarà a la xerrada “Capitalisme i consumisme, dues cares de la mateixa moneda� de la íntima relació que uneix a aquests dos conceptes. A més, repassarà les funestes conseqüències que està tenint, des del nivell més personal al més global, la salvatge evolució d’aquests sistemes.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa