Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral
Treballadors de brigades de poda de Parcs i Jardins
20 nov 2006
Treballadors de brigades de poda de Parcs i Jardins, Institut Municipal
Malauradament ens trobem en una època on els temes de seguretat i salut laboral no són tractats amb la seriositat que caldria. La voluntat de l´Institut Municipal de Parcs i Jardins , segons diuen, és la de garantir la seguretat del seus treballadors. En aquest sentit, membres del col·lectiu de poda davant la falta de seguretat que mostraven les plataformes elevadores ( podathor) utilitzades en el desenvolupament de la nostra feina, van optar per la negativa a la seva utilització.

Posteriorment una resolució del Departament de Treball i Industria de la Generalitat de Catalunya va ratificar un ris greu i imminent pels treballadors, amb la qual cosa van ordenar la paralització immediata dâaquestes plataformes. Davant dâaquesta situació lâactitud de lâempresa ha estat apartar a uns treballadors del desenvolupament habitual de les seves tasques, tot just iniciada la campanya de poda i lâobertura dâun expedient sancionador com a falta molt greu. Sabent que actualment hi ha plataformes elevadores que és troben aturades per falta de personal i que les brigades que actualment estan treballant són reforçades amb personal de zona, el que ens fa pensar en una actitud repressora i de càstig molt lluny de la voluntat manifestada de protegir els treballadors dels riscos laborals. Ãs hora de demostra amb fets la voluntat real dâaproximar-nos al lema âzero accidents de treballâ?.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Treballadors de brigades de poda de Parcs i Jardins
20 nov 2006
Mentres els currants estem sotmesos a perills físics greus per la salut els señorets de camisa i corbata que cobren 3 vegades més, s'hi estan asseguts a les oficines sense cap mena de risc físic, fent diagrames grafics d'eficiència i de productivitat..
Sindicat Terrassa