Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Oberta la campanya contra les armes nuclears de l'OTAN amb 10 denúnices contra el Govern espanyol en els jutjats de València
18 nov 2006
Un grup de deu persones s'ha presentat denúncia en mà aquest migdia en el Jutjat de Guàrdia de la Ciutat de la Justícia, obrint d'aquesta manera la campanya de denúncies per crims contra la Humanitat contra l'OTAN per albergar i planificar l'ús de 480 armes nuclears a Europa, i el Govern espanyol, responsable per participar en la planificació de la guerra nuclear de l'Aliança Atlàntica
logodenunciaOTAN.jpg
Les armes nuclears de l'OTAN són també il·legals: duu a l'OTAN als tribunals. Denúncies els pròxims dies en diferents ciutats europees

Notícia i fotos a INSUMISSIA:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2912

Un grup de deu persones s'ha presentat denúncia en mà aquest migdia en el Jutjat de Guàrdia de la Ciutat de la Justícia, obrint d'aquesta manera la campanya de denúncies per crims contra la Humanitat contra l'OTAN per albergar i planificar l'ús de 480 armes nuclears a Europa, i el Govern espanyol, responsable per participar en la planificació de la guerra nuclear de l'Aliança Atlàntica. D'aquesta manera han posat en coneixement de les autoritats judicials que el Govern espanyol, a través de la seua participació en el Grup de Planificació de l'OTAN podria ser responsable d'un delicte de lesa humanitat i crims de guerra, tots ells continguts en el Codi Penal.

Fins al dia 24 de novembre, qualsevol persona que ho desitge pot signar i presentar en qualsevol moment individualment la denúncia en el seu Jutjat o comissaria més propera. Al llarg d'aquests dies es portaran a terme accions similars en diferents ciutats europees, com Brussel·les, Munich, Stuttgart, Londres o Roma, convocades per grups pacifistes i antimilitaristes. Avui s'ha portat a terme una acció similar a Madrid.

Una vegada obtinguda la informació aproximada sobre el nombre de denúncies que s'han presentat en tota Europa, el dia d'inici del Cimera de Caps d'Estat de l'OTAN a Riga (Letònia) el grup pacifista belga Forum voor Vredesactie (Fòrum d'Acció per la Pau) enviarà un notari judicial al secretari general de l'OTAN per a lliurar-li un requeriment emplaçant-li a iniciar la retirada de les 480 armes nuclears desplegades per a l'OTAN a Bèlgica, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Turquia i Alemanya.

Aquesta campanya també és recolzada i difosa per Greenpeace Internacional.

Les armes nuclears de l'OTAN són (a més) il·legals

Les armes nuclears suposen un perill intolerable siga qui siga el seu posseïdor i han de ser eliminades completament. No són solament un perill en mans de Corea del Nord o Iran. L'OTAN emmagatzema en bases militars d'Itàlia Bèlgica, Holanda, Turquia i Alemanya al voltant de 480 caps nuclears i planifica la seua utilització en una possible guerra. Contribueix d'aquesta manera a l'escalada nuclear i augmenta el perill de confrontació.

A més, les armes nuclears són il·legals, sigui el que sigui el seu posseïdor. La Cort Internacional de L'Haia va dictaminar en 1996 va declarar en una sentència que les armes nuclears són contràries al Dret internacional i col·loca en el mateix plànol de il·legalitat tant el seu ús com l'amenaça d'usar-les. Els governs de tots els estats membres de l'OTAN (no només els quals allotgen aqueixes armes en el seu propi país) estan actuant per tant fora de la llei internacional amb la qual amenacen als nous països del âclub de la bombaâ?.

En el cas espanyol, els denunciats són âel Ministre de Defensa, el Ministre d'Afers exteriors, el President del Govern, el personal diplomàtic i militar que treballa en les Casernes Generals de l'OTAN en el Grup de Planificació Nuclear i altres estructures encarregades de la defensa mitjançant l'armament nuclearâ?, responsables directes ja que âel govern espanyol participa en aquests preparatius mitjançant la seua participació en el procés de decisió i planificació de la política nuclear de l'OTANâ?.

Es tracta d'un text amb argumentacions jurídiques consistents i no d'una mera declaració política.

A València, alternativa antimilitarista - moc vol aprofitar aquesta acció per a recordar també que l'OTAN s'està transformant en una organització ofensiva a escala planetària i que la base de Bétera forma part de la seua estructura d'atac. El grup antimilitarista continuarà les seues activitats per a reclamar el tancament d'aquesta instal·lació de guerra i la devolució dels seus terrenys per a ús social i ecològic.

- Text de la denúncia:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2887

- Més informació de la campanya europea:
http://www.vredesactie.be/page.php?id=43

___________

"L'única maniobra militar honorable és la retirada"

alternativa antimilitarista - moc valéncia
c/ roger de flor 8, baix-dta
46001 valència
96 391 67 02 - 96 367 58 06
www.uv.es/alminyan - www.insumissia.org
Mira també:
http://www.insumissia.org

This work is in the public domain
Sindicat