Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Dies de vida i política: Jornades
17 nov 2006
Jornades de discussió i debat. 20, 21, 22 de novembre 2006, 19:00h; Nova Facultat de Filosofia (UB), Montalegre nº6 (davant del CCCB), Aula 404 (4t pis
DIES DE VIDA I POLÃ?TICA

20, 21, 22 de novembre 2006, 19:00 h

Organitza: ESPAI EN BLANC
Lloc: Nova Facultat de Filosofia (UB), Montalegre nº6 (davant del CCCB), Aula 404 (4t pis)

PROGRAMA

DILLUNS (20 de novembre, 19.00h): EL PODER QUE ENS MOU

XARXES: Eduard Aibar
PRESÃ: D.Malventi, A.Garreaud, C.Gómez
POR: Patricia Rey
MONSTRES: Iván Alejo
MOBILITZACIÃ: Santiago López Petit

DIMARTS (21 de novembre, 19.00h): EL MALESTAR QUE ES RESISTEIX

VEU: Wenceslao Galán
NOSALTRES: Marina Garcés
ANONIMAT: Ãrik Bordeleau
SOFRIMENT: Fèlix Vázquez
DESAFECTES: Margarita Padilla, Amador Fdz.-Savater

DIMECRES (22 de novembre, 19.00h): LA POLITITZACIÃ QUE VE

PROJECCIà DE LA PELâ¢LÃ?CULA
EL TAXISTA FUL (JO SOL, 2005) I DEBAT AMB EL DIRECTOR I ELS PROTAGONISTES.

Espai en blanc és el nom dâun projecte que va néixer a Barcelona lâany 2002 amb lâobjectiu, com vam dir aleshores, de « fer de nou apassionant el pensament ». Apassionant vol dir que ens hi vagi la vida, i això passa quan el pensament es fa colâ¢lectiu, afecta la nostra pròpia manera de viure i sâaixeca com un desafiament a les obvietats sobre les quals sâassenta la nostra realitat. El nostre espai en blanc volia ser una fisura en el mónmirall que en contemplar-nos reproduïm cada dia, una trinxera des de la qual combatre el sentit comú, un forat a la realitat. Per això es va obrir com una esquerda entre móns, relacionant-los i alterant-los a lâhora: entre la universitat i lâactivisme, entre el discurs polític i el discurs filosòfic, entre lâacció i la reflexió, entre la paraula docta i la paraula anònima, entre gèneres, disciplines, registres i llenguatges. Per això també Espai en Blanc va néixer com un gest obert i radical. Obert a tots i a tots els imprevistos. Radical perquè assumeix lâabsència de fonament del pensament crític avui.

Ara Espai en Blanc dóna nom, també, a una revista de publicació anual en què es reuneixen els materials que composen el nostre treball escrit. âMaterials per a la subversió de la vidaâ?: així hem descrit aquesta revista. âMaterialsâ? perquè els nostres treballs no són obres per arxivar sinó peces amb les quals seguir treballant, nosaltres mateixos, els nostres interlocutors o els qui hi trobin alguna cosa important. âPer a la subversió de la vidaâ?, perquè a lâèpoca global la resistència al poder passa directament per cada una de les nostres vides. Això no significa que a lâera global només es pugui actuar localment, com sâha defensat en determinats corrents del pensament crític, o que la totalitat només pot ser canviada des de la vida individual. Significa quelcom molt més decisiu: a la societat-xarxa el poder sâexerceix, principalment, a través de la manera com cadascú gestiona la seva pròpia vida. La vida es converteix, així, en un camp de batalla. La pròpia vida es torna directament política. En aquestes Jornades, âDies de vida i políticaâ?, us invitem a discutir i treballar colâ¢lectivament els materials reunits en aquest primer número doble de la Revista dâEspai en Blanc.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dies de vida i política: Jornades
20 nov 2006
Com vosaltres ja heu publicat 4 vegades la mateixa notícia jo us torno a repetir el meu comentari

El problema vostre és el discurs negrinista i virnista que practiqueu, ple de pedanteries i neologismes, de suposades construccions lingüístiques noves buides de contingut real, aneu d'innovadors i moderns quan tot el que dieu ja ho han explicat altres pensadors amb paraules més senzilles, us quedeu només en l'embolcall.

El màxim expert en aquestes pedanteries a casa nostra és López Petit.
Sindicat Terrassa