Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El ganivet homicida en el crim nazi de les festes de Gràcia no conserva petjades perquè va ser mal custodiat
16 nov 2006
hitler_punch.jpg
El ganivet homicida en el crim nazi de les festes de Gràcia no conserva petjades perquè va ser mal custodiat
BARCELONA



El ganivet desollador amb el qual va ser assassinat el okupa Roger Albert durant les festes de Gràcia de Barcelona no conserva cap empremta dactilar, atès que no va ser degudament "custodiat" com prova, segons ha assegurat un agent de la brigada científica de la Policia Nacional.

L'agent, que no va rebre l'arma per a analitzar-la fins a cinc mesos després del crim, ha declarat com testimoni en el judici contra Aitor D. i Emilio C., els dos neonazis acusats de l'assassinat de la víctima el 15 d'agost del 2004, durant les festes d'aquest barri barceloní.

Arma característica

L'agent ha explicat que quan va aplicar el reactiu a l'arma blanca, que li va ser lliurada en l'interior d'un sobre de paper tancat, no va poder extreure cap empremta dactilar, perquè "o l'havien netejat o l'havien utilitzat diverses persones".

Després d'atribuir l'absència de rastres dactilars a una "dolenta custòdia" de l'arma, el policia ha apuntat que el ganivet podria haver passat per moltes mans, perquè al tractar-se d'un arma tan "característica", que solament pot comprar-se en botigues especialitzades en caça, "tot el món vol tocar-la".

En opinió del policia nacional, també ha pogut influir en la falta d'empremtes dactilars el fet que el mànec del ganivet és de fusta, "que absorbeix la suor", de manera que, segons ha dit, els reactius "no actuen".

L'arma va ser trobada baix una reixeta de la Rambla del Prat de Gràcia després que Aitor D., el presumpte autor material del crim, acabés confessant a la policia que havia participat en una baralla per a "defensar-se" d'uns okupes i que en la seva fugida havia llençat un ganivet que duia en la mà, segons ha relatat avui el policia nacional que ho va arrestar.

Versions contradictòries

En la quarta jornada del judici han atestat també dos agents de la guàrdia urbana, els primers policies que van arribar al lloc on Roger Albert va caure ferit després que dues amigues dels acusats els alertessin que s'estava produint una baralla entre okupas i nazis.

Els urbans han contat que, mentre s'acostaven amb el cotxe patrulla, una vegada la víctima havia estat agredida, van encertar a veure que ambdós grups intercanviaven insults i es llançaven objectes, encara que sense arribar a copejar-se.

Els acusats mantenen que van ser perseguits i atacats per un grup de més de 20 okupes, però els veïns i transeünts que van declarar ahir com testimonis van assegurar que les agressions sol procedien del grup de neonazis.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2905

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat