Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara nuls altres 6 acomiadaments de l'ERO signat per SEAT, UGT i CCOO.
16 nov 2006
EN SENTÃNCIA REBUDA AL DIA D'AHIR, ELS JUTGES DE LA SALA DEL SOCIAL DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÃ?CIA DE CATALUNYA, HAN ESTIMAT EL RECURS DE SUPLICACIÃ PRESENTAT PER 6 ACOMIADATS PER SEAT CONTRA LA SENTÃNCIA DICTADA EL PASSAT 28 D'ABRIL PEL JUTJAT DEL SOCIAL NÃMERO 26 DE BARCELONA, QUE HAVIA DECLARAT ELS ACOMIADAMENTS COM PROCEDENTS, DECLARANT NULS ELS ACOMIADAMENTS DELS TREBALLADORS, TOTS ELLS AFILIATS A LA CGT.
En la dita sentència han dictat:

ââ¦estimando el recurso de suplicación interpuesto contra la sentencia dictada por el juzgado de lo social número 26 de Barcelona, en fecha 28 de abril del 2006, DEBEMOS revocar y revocamos dicha resolución, declarando nulo el despido de los codemandantes, condenando a la empresa demandada a estar y pasar por tal declaración y a readmitir de inmediato a los trabajadores en las mismas condiciones que regían antes de dicha extinción, así como a abonarles los salarios de tramitación desde la fecha en que se produjo hasta que la readmisión tenga lugar.â?


âes evidente, tal y como se recoge en la fundamentación jurídica de la sentencia combatida, la terrible desproporción, en perjuicio de los afiliados al sindicato al que pertenecen los codemandantes, el cual cabe decir que no firmó el acuerdo de 16 de diciembre del 2005â?.


També destaca la desproporció que existeix entre els percentatges d'afiliació en SEAT i els percentatges d'acomiadats afiliats a cadascú dels sindicats:


ââ¦ante tal evidencia, la empresa no ha ofrecido ninguna justificación que pudiera hacer admisible la decisión extintiva tomada respecto a los codemandantesâ?.


âCabe concluir que ha existido un trato evidentemente discriminatorio, que atenta al derecho de libertad sindical y que convierte, por tanto, en nulos los despidos de los codemandantes afiliados a CGTâ?.


Amb aquesta sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es continua demostrant el que des d'un principi han defensat els acomiadats i la CGT: que no hi havia ni hi ha motius perquè se signara l'expedient de regulació i l'acomiadament de 660 treballadors i treballadores en SEAT.


La CGT i els acomiadats i acomiadades per SEAT, continuen lluitant per la readmissió als seus llocs de treball en les mateixes condicions i amb els mateixos drets que tenien i continuen exigint la retirada de l'expedient de regulació signat per SEAT, CCOO, UGT i el govern tripartit de la Generalitat de Catalunya.


Per a contactar:


JUANJO CORDOBA
Acomiadat per SEAT
Secretari Comunicació
CGT Metall Baix Llobregat

ANTONIO ARANDA
Secretari de Relació amb
els Mitjans de Comunicació
CGT CATALUNYA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara nuls altres 6 acomiadaments de l'ERO signat per SEAT, UGT i CCOO.
16 nov 2006
una bona noticia,endavant amb la lluita per la readmissio...que se jodan la seat,la vw,los ugeteros y los cocos
Sindicato Sindicat