Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[CNT-Ensenyament] No al pla de Bolonia!
15 nov 2006
<b>¡NO AL PLA DE BOLONIA!</b>

Des de CNT Ensenyament ens oposem al Pla Bolonya, un nou pas cap a la privatització de l'educació. Aquest nou acord europeu, emmarcat en un pla de reformes internacionals (directiva Bolkestein), va ser pres sense la participació d'alumnes ni professors i respon simplement als interessos mercantilistes de les empreses. A més, fomenta la competitivitat tant entre estudiantes com entre universitats.

Entre les reformes que implica, destaquem:

BEQUES-PRÉSTEC. Les beques es converteixen en crèdits bancaris (a més d'interessos ). Dificultant l'accés a les persones amb menys recursos econòmics.

REDUCCIÓ DE LES HORES LECTIVES. Les hores de classe disminuïxen. No obstant això, s'estableix l'assistència obligatòria i es fomenta la figura de l'estudiant a temps complet (ECTS), impedint compaginar estudis i ocupació.

ELIMINACIÓ DE CARRERES NO RENDIBLES. Es reduïxen eliminant 63, amb el que a Espanya passaríem de 140 a 77. Les carreres humanístiques i de belles arts es veuen especialment afectades.

LES EMPRESES ENTREN EN ELS ÒRGANS DE GOVERN UNIVERSITARIS. Les entitats privades amb participació (que se'ls obre encara més) en el centre tindran dret a participar en els consells i incidir en el pla d'estudi. Això significa que els interessos privats continuaran guiant l'ensenyament.

PRÀCTIQUES NO REMUNERADES. L'últim any de carrera s'intercanvia per pràctiques no remunerades.

Les actuals diplomatures i llicenciatures es convertiran en graus amb caràcter més general, havent d'acudir als màsters o postgraus per a l'especialització laboral.

Tot això enllaça amb el món laboral i ens acostuma a la submissió als interessos particulars. L'estudiant mig, que actualment es veu obligat a compaginar estudis amb treball (a causa de la ineficàcia del nostre sistema de beques) es troba amb la següent paradoxa: no pot compaginar estudis i treball perquè se li exigeix una dedicació exclusiva; si demana ajudes, ha de retornar-les una vegada finalitzats els estudis; per a pagar aquests deutes -com si l'habitatge i el cost de vida no fossin suficients- ha d'acceptar treballs precaris... Així, el jove treballador es troba esclavitzat laboralment abans de començar a treballar.

CONTRA LA PRIVATIZACION DE L'ENSENYAMENT,

PER UNA EDUCACIÓ POPULAR!

Ensenyament CNT-AIT Barcelona

Plaça Duc de *Medinacelli 6, entresòl 1º

08002 Barcelona Telèfon/Fax: 93 317 05 47

ensenyament.cntbarna ARROBA gmail.com –
barcelona.cnt.és
Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CNT-Ensenyament] No al pla de Bolonia!
16 nov 2006
cnt de merda , lainta a la mani
Re: [CNT-Ensenyament] No al pla de Bolonia!
16 nov 2006
Intoxicador, madero, les dues coses o per separat, qui sap?
Re: [CNT-Ensenyament] No al pla de Bolonia!
18 nov 2006
¿Pero que dices, ...? :S
Sindicato Sindicat