Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Avui, documentals de Oaxaca i Mèxic a Kan Pasqual
15 nov 2006
Avui dimecres a partir de les 6 de la tarda:

- xerrada informativa sobre la situació de Oaxaca a càrreg del col·lectiu de Solidaritat amb Oaxaca.

- Video de la situació de Oaxaca.

- Vídeo d'Atenco.

- Video de la Otra cAMPANYA.

Amenitzat amb tacos i guacamole i frijolitos.

Kan Pasqual. FFCC Les Planes, segueix les pastanagues.
En cotxe: Carretera Vallvidrera a Molins Km 8
(93 4069888)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Avui, documentals de Oaxaca i Mèxic a Kan Pasqual
15 nov 2006
CSO Kan Pasqual
10 anys d'okupació i autogestió!

endavant!!
Re: Avui, documentals de Oaxaca i Mèxic a Kan Pasqual
15 nov 2006
Si no pots anar pero t'interesa el tema:

divendres 17 a les 20h.
Infoespai pl. del sol metro fontana.
xerrada debat, videos Oaxaca.
Asamblea popular Oaxaca.

dilluns 20 a la tarda
Pl. revolució a gracia.
Planton amb verenar i actuacions per l'agermanament de la revolució de Oaxaca'06 i la revolució espanyola '36

Per cert a C.Pascual fan el 10 aniversari per el dia 28 desembre, acostumen a fer 2 dies d'activitats per a totes les edats,. l'ambient i el lloc es molt guapu.
salut
Tb xerrada Oaxaca aquest divendres al CSA Can Vies
15 nov 2006
CARTELL Oaxaca.jpg
Què està passant a Oaxaca ( Mèxic ) ? Aquesta és la pregunta que ens intentaran respondre els companys del col•lectiu Barricada Zapatista aquest divendres dia 17 a les 20 hores a la capella del Centre Social Autogestionat Can Vies amb una xerrada infromativa i un Documental de 35 minuts, també i aprofitant la data ens parlaran de la commemoració del 22è aniversari de l’EZLN, ja que és justament aquest divendres dia 17. Hi haurà una taula amb informació i material tant de Oaxaca com de l’EZLN i podreu degustar el menjar mexicà que prepararan els i les companyes.
La capella estarà oberta amb musiqueta i ambient fins les 2 de la nit i els beneficis que se’n derivin aniran destinats a donar suport a la lluita del poble de Oaxaca.La lluita del magisteri de Oaxaca va començar el passat 22 de maig. Més de 70.000 mestres de la secció 22 del sindicat Nacional de Treballadors de l’educació (SNTE) demanaven un augment salarial i es mantenien acampats al centre de la ciutat. El 15 de juny centenars de policies els van intentar desallotjar, amb gasos lacrimògens i bales de goma. El resultat d’aquesta agressió va ser de 92 ferits entre nens, professors i agents de la policia estatal. L’acció repressiva del govern de Oaxaca va aixecar protestes arreu de Mèxic. Per la seva banda els mestres van començar a demanar la dimissió d’Ulises Ruiz Ortiz per promoure el violent desallotjament.
La mala gestió del govern i la seva violència sobre la població va fer que el descontentament i l’oposició contra el Ruiz anés creixent a Oaxaca i que al moviment magisterial s’hi unissin diverses organitzacions socials, polítiques i populars, que van acabar formant l’APPO ( Assemblea Popular dels Pobles de Oaxaca ). A partir d’aquest moment l’APPO es va començar a enfortir i a estendre el seu territori. A més del Zócalo de la capital oaxaquenya, es van ocupar alguns mitjans de comunicació com Canal 9, avingudes importants i els universitaris van cedir l’estudi de ràdio de la Universitat Autònoma Benito Juárez, que s’ha convertit en el principal mitjà per l’organització del moviment, difondre infromació sobre el desenvolupament dels aconteixements i donar alertes d’atacs policials.
Després dels fets del 15 de juny, i amb el compromís d’instauració d’una taula de diàleg, Carlos Abascal, titular de la Secretaria de Governació, va afirmar que no es tornaria a aplicar l’ús de la força a Oaxaca. Afirmació que mesos després cauria en l’oblit.
Al mes de setembre l’APPO va formar una caravana que es va traslladar caminant fions a la Ciutat de Mèxic., on va arribar el dia 9 d’octubre. Durant aquests mesos es van crear diverses taules de diàleg per posar fi al conflicte, com a resultat d’elles, el 26 d’octubre l’APPO i el Sindicat Nacional de Treballadors de l’Educació van acordar iniciar de nou, després de 5 mesos de vaga, les classes a l’escola pública. Però el govern no només no va respectar cap dels punts necessaris per tirar endavant l’acord sinó que va respondre amb una nova agressió sobre el poble de Oaxaca. ( Font:Gemma Estrella Encarnación, Setmanari Directa ).
El conflicte de moment ja ens ha deixat varis morts, milers de ferits i desapareguts.


SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA !!!

ATUREM LA DEMANDA DE TMB, CSA CAN VIES ÉS DEL BARRI !!!!
banderola_aturem_la_demanda_Can_Vies_petit.gif
Sindicato Sindicat