Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comencen les obres de la pista forestal entre la Coma d'en Vila i Mata-rodona
14 nov 2006
Els operaris ja estan talant els arbres, a l'alçada de la Coma d'en Vila
1.gif
Els operaris ja estan talant els arbres, a l'alçada de la Coma d'en Vila, com a primer pas per a la construcció de la carretera forestal que ha d'unir aquest punt amb la pista que prové de Mata-rodona. Martí Domènec, el Coordinador de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ha confirmat que els treballs han començat aquest dilluns. La Diputació ha dit que s'està desenvolupant la primera fase de la construcció de la pista forestal, que consisteix en fer una neteja vegetal del terreny amb l'ajuda de serres mecàniques i un tractor; que a hores d'ara ja ha estat sabotejat i ha quedat inutilitzat.

Segons la Coordinadora per la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, els treballadors pertanyen a l'empresa subcontractada per la constructora que té la llicència per a fer les obres. La polèmica pista forestal, de dos quilòmetres de longitud, s'havia de construir en el primer trimestre del 2006. Però els diferents tràmits van obligar a ajornar l'inici de les obres fins que finalitzés el cicle reproductiu de la fauna de la zona i l'estiu. El període d'execució és de sis mesos.

La Coordinadora ja va denunciar, a finals del 2005, que aquest projecte deixa el Parc més desprotegit davant l'acció de l'home i que suposarà la tala d'unes 2.000 alzines i la dinamitació d'unes 5.000 tones de roca, en una zona qualificada de màxima protecció. Alhora va començar una campanya de recollida de signatures i d'oposició al projecte, amb accions com una concentració als colls de Boix i Estenalles, el passat desembre, o la penjada d'una pancarta a la vessant sud de la Mola.

El projecte de carretera forestal entre la Coma d'en Vila i Mata-rodona es va plantejar per primera vegada en el Pla de Prevenció d'Incendis elaborat per la Diputació l'any 1986. Des de llavors, el camí ha estat paralitzat per les reiterades protestes de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, formada per l'ADENC, els centres excursionistes de Castellar del Vallès, Mura, i Terrassa, el Centre Muntayenc de Sant Llorenç, el Grup Ornitològic Pigot de Terrassa i la Unió Excursionista de Sabadell.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comencen les obres de la pista forestal entre la Coma d'en Vila i Mata-rodona
14 nov 2006
Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant
Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac:

ADENC

Centre Excursionista de Castellar del Vallès

Centre Excursionista de Mura

Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet

Centre Excursionista de Vacarisses

Centre Excursionista de Terrassa

Centre Muntanyenc Sant Llorenç

Grup Ornitològic Pigot de Terrassa

Mountain Wilderness Catalunya
Sant Quirze del Vallès Natura

Secció de Muntanya de l'Assemblea d'Okupes de Terrassa


Unió Excursionista de Sabadell
Sindicat Terrassa