Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Nou vídeo-indymedia des del sur del Líban
14 nov 2006

Aquests dies ha estat publicat un nou víideo realitzat per activistes d´indymedia sota el nom de "La collita de Siddiqine". El vídeo tracta sobre les conseqüències a llarg termini que la guerra israeliana contra Hezbollah està deixant en la població i en l'agricultura del sud del Líban.

El vídeo "La collita de Siddiqine" va ser realitzat a la fi de setembre en la localitat de Siddiqine, al sud del Líban. És el resultat d'un taller de 10 dies que activistes d´indymedia van desenvolupar en aquesta comunitat. Quatre joves de la localitat retraten alguns dels greus problemes que el poble de Siddiqine ha de fer front com a conseqüència de la guerra. Gran part d'ells se centren en l'agricultura del tabac. D'una banda, moltes persones van ser desplaçades durant la guerra, pel que no van poder collir a temps el tabac, del que depenen la gran part dels seus habitants. D'altra banda, després del seu retorn, treballar els seus camps s'ha convertit en una activitat extremadament perillosa a causa de la gran quantitat de bombes de fragmentació que han quedat sense explotar pertot arreu.

Centenars de milers d'aquestes bombes han contaminat el sud del Líban. D'acord a un reporti de Nacions Unides, el 90% d'elles van ser llançades per l'exèrcit israelià durant els últims tres dies de la guerra, quan el cessament al foc ja s'havia acordat. Des de llavors, cada dia es presenten casos de persones ferides o mortes producte de les bombes de fragmentació que no han estat detonades. I això és només el començament.

Aquest vídeo de 16 minuts de durada està llest per a ser descarregat aquí:
https://video.indymedia.org/en/2006/11/558.shtml

Enllaços directes:
http://video.indymedia.org/download/[Indymedia]_(2006-11-05)_la_cosecha_de_siddiqine_-_espanol.mov

Contacte: a-films (at) no-log.org

Pàgina Web relacionada: www.cinemayat.org

Mira també:
http://madrid.indymedia.org/newswire/display/1531/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou vídeo-indymedia des del sur del Líban
14 nov 2006
potser per veure el vídeo es necessari tenir el reproductor "quicktime".

Us el podeu baixar gratuïtament ací:

http://www.apple.com/es/quicktime/download/win.html
Sindicat Terrassa