Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Estem a favor de la convivència pacífica amb els vianants, i reconeixem la seva prioritat com a elements més febles del trànsit a la ciutat, i així ho vàrem signar a la Declaració de l'Intergrup de Suport a la Bicicleta per unes ciutats més humanes el novembre de 2004. www.gencat.net/mediamb/ea/mobilitat/documents/mes/declaraciointergrup.pd


- L'imparable augment de ciutadans i ciutadanes que han triat la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat ha demostrat que és un mitjà de transport molt eficaç en distàncies curtes i mitjanes i han donat un exemple de civisme a tota la societat.


-Creiem que l'Ajuntament no ha sapigut afrontar amb valentia aquesta situació

- Pensem que aquesta ordenança, lluny de resoldre els problemes de mobilitat, no ataca el problema de base.

Com a usuaris de la via pública exigim poder circular amb seguretat en bicicleta per la ciutat. I mentre l'Ajuntament no posi les condicions perquè això passi, els ciclistes ens veurem desplaçats contínuament de la calçada cap a altres llocs on circularem més segurs, i això comporta algun problema de convivéncia amb els vianants.

Nosaltres ens fem la pregunta, des del punt de vista de la ciutat viscuda pels infants: Deixaries els teus fills anar a l'escola en bicicleta?

Si la respota és no, llavors tenim un problema, i no és precisament amb els vianants.


AMB AQUESTA ORDENANÇA BARCELONA NO PEDALEJA
AMB AQUESTA ORDENANÇA BARCELONA NO PEDALEJA
AMB AQUESTA ORDENANÇA BARCELONA NO PEDALEJA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Penso que hem d'organitzar una resposta contundent contra aquest normativa, tipus massa crítica, amb infants inclosos, un diuemenge al matí, per exemple. El 1 de desembre hi ha la Massa Crítica, però a banda d'aquesta crec que hem de fer una específica sobre l'ordenança.
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
M'ha arribat aquest mail...

BICICLETADA POPULAR FRENTE A LA NUEVA ORDENANZA CÃ?VICA
SÃ?BADO 18 DE NOVIEMBRE A LAS 18h00
SALIDA DE: Rambla Catalunya con Diagonal
PASANDO POR: Palça Catalunya y Portal de l'Àngel
LLEGANDO A: Plaça Sant Jaume.

En los últimos tiempos en Barcelona se ha ido incrementando el uso de la bicicleta como transporte "alternativo" para evitar entre otras cosas la subida de los precios del transporte público así como las sofocaciones que uno sufre dentro del metro en horas puntas y no puntas. Aprovechando el poco desnivel del centro de la ciudad mucha gente ha decidido utilizar la bicicleta.

El Ayuntamiento de Barcelona en estos últimos tiempos ha decidido adoptar una política para desarrollar la sostenibilidad y el civismo y, de esta manera, intentar acercar la capital catalana a las ciudades y modas europeas. Así cada vez más prohibicones pesan entre los ciudadanos. Cierto es que la política puede parecer exagerada pero todos hemos ido tragándonos poco a poco las nuevas prohibiciones que, puede ser que representen alguna ventaja para algunos ciudadanos, pero al fin y al cabo significan un importante recorte de las libertades, ya no como ciudadanos, sino como personas. Quizás fue la desmesura aquello que hizo proclamar tan prohibitivas ordenanzas pero, ¿por qué pagar justos por pecadores y no intentar crear una política dinámica que integre (o al menos lo intente) las costumbres de los "habitantes" de Barcelona. Al fin y al cabo dejando de lado la ciudad olímpica, la del fórum, la Barcelona contra la guerra, la Barcelona de Gaudí y la de la Sagrada Familia, Barcelona además de una ciudad escaparate es un lugar como cualquier otro donde la gente vive y como tal quiere vivir comodamente.

La nueva ordenanza cívica del Ayuntamiento se refiere a los vehículos de dos ruedas (bicicletas y motos) y de ruedas en línea (patines). Me gustaría focalizar en los vehículos que no son de motor. La nueva ordenanza pretende garantizar la seguridad de los peatones que tranquilamente pasean por las avenidas más concurridas de la ciudad de Barcelona y evitar que bicicletas y gente con patines circule por aceras y avenidas peatonales muy concurridas.

¿Por qué el Ayuntamiento en vez de facilitar el paso de bicicletas a más calles, avenidas y puntos de Barcelona restringe ahora el acceso? ¿No pretende crear una ciudad "sostenible", "respetuosa con el medio ambiente"? Cierto es que quizás ha habido algún accidente entre un peatón y un ciclista... Pero no hay accidentes en Amsterdam donde bicicletas y peatones luchan por "sobrevivir", y curiosamente siguen vivos. O en Burdeos donde las bicicletas tienen preferencia ante coches en muchos barrios de la ciudad. En Copenague, en Ginebra, en Zurich... y muchas otras ciudades la bicicleta goza de unos privilegios, que en Barcelona a duras penas tenía y que a partir de ahora menos aún tendrá.

Por consiguiente se pide o bien que esta nueva ordenanza cívica no se lleve a término y el Ayuntamiento recapacite o que:
1. Se creen carriles bici en todas las avenidas que sufren aglomeracions y no se cierre el acceso de bicicletas a:
- L'Avinguda portal de l'Àngel.
- Rambla Catalunya

2. La creación de un carril de bicicleta que una la Gran via en los puntos de Plaça Universitat y Passeig de Gràcia, y la mejora de todo el tramo de Gran Via entre Plaça Universitat y Plaza Espanya.

3. Solucionar el aparcamiento de coches y furgonetas en el carril bici aunque sea para carga y descarga.

4. El Barri Gòtic, La Ribera - El Born, el Raval y Gràcia no deben ser barrios cerrados sino lugares en los que la Bicicleta debería gozar de más privilegios que restricciones.
4. La continuidad del carril bici del Carrer Provença que actualmente acaba en Pau Claris.

Y como reclamo de todo esto se convoca una "bicicletada popular" el 18 de novembre a las 18h00 que irá desde Rambla Catalunya con Diagonal hasta Plaça St. Jaume, pasando por Plaça Catalunya i Portal de l'Àngel.

Enviad este mail a tantas personas como conozcáis que utilitcen y quieran seguir utilizando este medio de transporte.

Un ciclista de la ciudad.
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
CICLISTA = VIANANT
NORMATIVA = SANCIONS

MASSA CR�TICA 1 DESEMBRE 20H PLAÇA UNIVERSITAT
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
aquesta convocatòria m'en sembla massa precipitada perquè arribi a tothom.
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
También soy de la opinión que el sábado 18 es precipitado. El 1 de diciembre hay massa crítica y me parece que hay más tiempo.

De todas maneras da igual si son 3 o 300 bicis, ya está bien que hayan iniciativas.. adelante los que puedan ir este sábado!

PD: el 18 y el 1 no olvideis que es provable que hayan identificaciones y demás.. así que llevad DNI y no os compliqueís guardando algunas cosas en los bolsillos..
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Ja fa temps que observava que a Barcelona s'ha incrementat notablement l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport. Perfecte!
Tota iniciativa ecològica és favorable tant a la persona com a l'entorn més immediat que l'envolta.
Únicament es contradiuen quelcom ecològfic amb una cosa que no respecta l'entorn com són les bicicletes aparcades amb la "U" enganxada en un arbre produint-li ferides al tronc que amb ni amb molts d'anys podrà curar per ell sol.

Cal dir, però, que les prohibicions sobren, malgrat cal una informació (que no interessa) per part d'algú a totes les usuaries d'aquesta m`paquina inofensiva (aparentment) però que en alguns països (als baixos més) si no vas amb compte t'atropellen.

Gràcies per deixar-los respirar (aparcadors farolaires i altres biciclotaires de les rodalies)
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Endavant ciclistes! Qui organitza la pedalada d'aquest dissabte? Hi ha alguna pàgina a internet per a poder donar-ne l'enllaç a amics i coneguts?
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Pues también tiene razón el AMIC DELS ARBRES I LES PLANTES. Muchas veces vemos bicis que no respetan los arboles, plantas. Y que decir de los que aparcan donde apenas pasa un peatón.

Como bien dice las prohibiciones sobra, y es que donde hasta ahora se deberían llevar, o se estaban llevando, a cabo acciones concretas, han decidido cortar por lo sano.

Creo que sería bueno momento para que alguien pusiera por escrito ( que no sea del ayuntamiento ) el código del ciclista, ya sabéis: el peatón primero, el coche el último, respetar etc..
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Estoy de acuerdo cuantas mas massas criticas mejor y que esos ignorantes del ayuntamiento se vayan pagando cursillos de ecologia acelerada de su propio bolsillo. Que los ciudadanos ya les pagamos demasiadas cenas y viajes con nuestras tasas y que esto tampoco les ayudan a ver la realidad de otros paises, zop encos del carajo.
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Que guay, una altra mani superalternativaradicalecologica !! Però...abans de convocar-la hem aprés a llegir una miqueta ?
Potser tots aquests ciclistes d'última generació no sabieu que SEMPRE ha estat prohibit lligar la bici a un arbre (i ben fet que està)? i que, obviament, les bicis hem d'anar per la calçada i no refugiar-nos a les voreres fugint dels cotxes i passant a fustigar el peatons ? O es que mai ningú s'ha trobat bicis anant en ziga zaga a tota llet pel gòtic o el raval? o en contradirecció, amb els auriculars posats i cridant "paso,paso" ?

El que hem de fer és lluitar per guanyar terreny als cotxes. Reclamar els aparcaments en els punts que faltin (concrets, per favor)o encara millor, començar a reclamar que en aquell estudi chachiguai on treballes i en el bar mesalternatiu demodafashion on vas a fer les cerveses tinguin un espai on deixar la bici (i axí segur que no te la roben). Suposo que , com que son alternatiusnocapitalistes no els farà res treure dues taules i deixar espai per al transport ecològic.

En lloc de tanta hipocrèsia, tanta incapacitat per llegir, comprendre, recordar i aprendre, potser que ens posem a treballar per canviar les coses i no només per a sortir a la foto i autorealitzar-nos. A veure quan deixem de ser adminstrodependents i deixem de demanar al polítics que ens canviin això o allò i ho comencem a canviar nosaltres solets (i soletes).
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
Que guay, una altra mani superalternativaradicalecologica !! Però...abans de convocar-la hem aprés a llegir una miqueta ?
Potser tots aquests ciclistes d'última generació no sabieu que SEMPRE ha estat prohibit lligar la bici a un arbre (i ben fet que està)? i que, obviament, les bicis hem d'anar per la calçada i no refugiar-nos a les voreres fugint dels cotxes i passant a fustigar el peatons ? O es que mai ningú s'ha trobat bicis anant en ziga zaga a tota llet pel gòtic o el raval? o en contradirecció, amb els auriculars posats i cridant "paso,paso" ?

El que hem de fer és lluitar per guanyar terreny als cotxes. Reclamar els aparcaments en els punts que faltin (concrets, per favor)o encara millor, començar a reclamar que en aquell estudi chachiguai on treballes i en el bar mesalternatiu demodafashion on vas a fer les cerveses tinguin un espai on deixar la bici (i axí segur que no te la roben). Suposo que , com que son alternatiusnocapitalistes no els farà res treure dues taules i deixar espai per al transport ecològic.

En lloc de tanta hipocrèsia, tanta incapacitat per llegir, comprendre, recordar i aprendre, potser que ens posem a treballar per canviar les coses i no només per a sortir a la foto i autorealitzar-nos. A veure quan deixem de ser adminstrodependents i deixem de demanar al polítics que ens canviin això o allò i ho comencem a canviar nosaltres solets (i soletes).
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
14 nov 2006
al ciclista barceloni:
Anar en bici no es ser pijo-super-alternatiu-chachiguai com dius al teu mail. Sembla mentida que acabem desqualificant comportaments absolutament raonables com un caprici. Anar en bici es una forma de transport urba molt millor que els cotxes. No entenc la necessitat de comentaris com aquest. L'unic que fa es reforcar la distincio entre ciutadans respectables (que evidentment van en cotxe) i ciclistes incivics. igual el que s'haura de pensar en general la gent que te molta tendencia a qualificar als altres de fashions, alternativillos etc. es a qui beneficia que ens tractem aixi els uns als altres.
Per cert, jo no vaig en bici perque em fan por els cotxes. Ho vaig intentar durant una temporada pero em vaig endur uns quants ensurts.
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
15 nov 2006
Per a una:
No pretenia ser una descualificació. Preten ser una crida a pensar un xic abans de fer les coses. El que no trobo "normal" és que algú ara es desperti i es queixi perquè el multaran per quelcom, que ja estava prohibit i era sancionable fins ara !! o que ara es desperti i vulgui reclamar mes aparcaments, quan fins ara no ho havia fet i simplement lligava la bici a qualsevol lloc (especialment en arbres), i com que això era més comode i fàcil que reclamar aparcament públics i montar sarau per tenir aparcament en condicions, doncs ja li anava bé. Com que ara s'adona que potser el multaràn, ara posa el crit al cel !! Aquesta manera d'actuar, a part de demostrar un absolut desconeixment i ignorància, es ben pròpia de l'individualisme capitalista: fins que no hem toquen la butxaca a mi personalment, no dic res.
Igualment trobo ben rist que ultimament totes les convocatòries siguin com a "reacció" a una acció de l'administració, per això dic que som administrodependents. I potser per això les associacions de la bici tenen tants pocs socis/es, jo diria que si fòssim 40.000 ciclistes associats a BCN la cosa aniria molt millor i no caldria ni convocar una mani, només amb una trucada a l'ajuntament s'arreglarien moltes coses.
Però sembla que preferim anar cadascú per lliure, a la seva bola i no moure peça fins que tenim un problema a nivell personal, llavors muntem una mani-festa (no ens importa gaire si serveix per resoldre alguna cosa o no) i ja ens sentim auto-realitzats. Vaja, el sumum de l'edonisme capitalista.
Així no canviarem ni el món, ni el país ni la ciutat, com a màxim farem una mica més confortable el nostre raconet d'entorn més immediat. Hauriem de superar l'adolescència emcional d'una vegada, aconseguir la justícia social no és el fet que jo visqui millor, és que la majoria de la gent visqui millor.
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
15 nov 2006
Per al ciclista barceloní:

per començar, el fet de lligar la bici als arbres era fins ara tan sancionable com no travessar un carrer pel pas senyalitzat. ¿I tu has vist mai cap urbano multant un vianant per travessar pel mig del carrer? Oi que no?

A més, ara resulta que l'Ajuntament vol crear una nova normativa amb la clara voluntat (així ho han expressat) de tenir un varem sancionador per les bicicletes mal estacionades, quan prop de 40 mil persones la fem servir diàriament com a mitjà de transport, i ens posen abans la multa que la infraestructura: els aparcaments no arriben als 7 mil. ¿No és lícit que ens queixem? ¿Havíem de preveure que començarien a multar abans de tenir la mínima infraestructura?

Finalment, a mi me la sua que posin aparcaments específics per a bicis. No surto a protestar per la falta d'aparcaments, si no per la criminalització del ciclista. Si la faig servir és perquè és igual de barata que caminar, però més ràpida, i trobo que ja són ganes de tocar els collons no deixar-les aparcar als fanals i pals de senyalització que hi ha per la ciutat. Fins ara s'ha fet així i tot perfecte. D'acord que hi ha gent que l'aparca de qualsevol manera (i a llocs estrets) i que condueix temeràriament entre mig de la gent, però també hi ha vianants que maleducats i no penso que la solució sigui començar a caçar a persones que no caminen per la seva dreta, o que parlen pel mòbil, o que portin més de 2 bosses del súper a cada mà.

PS: he de suposar que tu et passes el dia al carrer protestant, oi? Perquè si no hi ha prou injustícies ara, què faràs tu que ja vigiles les futures!
Re: amics de la bici agrupació d´usuàries i usuaris
15 nov 2006
I si te la sua que que posin aparcaments per a bics, de que coi et queixes ???
Per cert, als fanals SI que es poden i es podran seguir lligant (es el que et deia de llegir una mica abans d'actuar...).

Comparar una bici amb conducció temeraria pel mig de la gent en una vorera amb una persona que porta mes de dues bosses a cada mà o que es maleducada hem sembla simplement estúpid. O t'has trencat mai una cama amb un cop de bossa de súper?

Només guanyarem si raonem i argumentem amb un minim de base, amb incosistencies i arguments de pa sucat amb oli no anem enlloc (que és on estem ara).

Una darrera reflexió : si cada dia a Barcelona hi ha uns 2 milions de desplaçaments a peu i 200.000 amb bicicleta, es gaire inteligent per a nosaltres muntar "una guerra" amb els vianants per l'espai públic ?
Sindicat Terrassa