Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: corrupció i poder
A Catalunya, relativament bé, a Euskadi, malament
13 nov 2006
Ara que a Catalunya les coses van una mica bé, amb el nou Govern, sense exagerar, però més bé que no semblava pels resultats electorals (perquè CiU és neoliberal, o ho és encara més...), és hora de no quedar-nos mirant el melic i veure que a Euskadi, en canvi, no hi van, de bé. Hi hagué una gran esperança, i ja fa temps que sembla que hi hagi tot l'interès a frustrar-la. Sembla... potser no és així, però ho sembla, i, si ho sembla, pot fer molt de mal.

Potser sí que un grup —d'acord amb la direcció o no— va fer un robatori d'armes. Però agafar-s'hi com a excusa és de mala fe. Sobretot perquè, des de l'altra banda, es pot pensar —i és veritat— que el Govern de l'Estat està enganxat en dues il·legalitats il·legítimes (que no és el mateix, però són totes dues coses): la dispersió dels presos, en contra de la Constitució i d'una llei penal, i la il·legalització de Batasuna, en contra de l'esperit de la democràcia.

Cal tenir i dir clar que, en la mesura que el Govern porta 7 mesos d'immobilitat, si més no pel que fa a gestos de pacificació (acostament de presos, legalització del partit), fa doncs molt temps que està entretenint el procés, i que sembla que el vulgui fer fracassar i donar-ne la culpa als altres amb qualsevol excusa.

I no és només això. És que hi ha una agressivitat judicial que passa de la ratlla i que reforça la impressió que a algú o alguns no els interessa que el procés de pau tiri endavant. Inculpació a l'Ibarretxe i altres. Invenció d'una acusació nova a un pres que ja havia acabat la condemna. I no inculpar-lo quan van passar els fets (els articles), sinó molt després, amb l'oportunisme d'aprofitar l'ocasió per no deixar-lo sortir en llibertat. I amb una condemna desmesurada. I per uns textos que, tal com s'han publicat, no presenten cap contingut punible, segons el sentit comú.

És clar que això darrer, en teoria, no seria imputable al Govern. La Justícia és autònoma (o ho hauria de ser). Però el Govern té moltes armes per actuar. Per exemple, podria tirar mà d'un oportú indult...

Si el Govern continua «aturat» en l'ordre dels fets (independentment de les converses que es puguin produir), haurem de creure que hi ha mala voluntat.

Antoni Ferret
http://llengcat.com/aferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A Catalunya, relativament bé, a Euskadi, malament
13 nov 2006
D'acord amb linees generals sobre l'actuacio del gobern en relacio al proces d'Euskadi.

Pero creus que les coses van relativament be a catalunya?

A la meva ciutat fa poc menys de dos mesos va ser apalllisat salvatgement un jove pel fet de ser okupa, casos similars han ocorregut a altres ciutats tant per la Policia Nazional com pels gossos de quadra, malgrat el "progressisme" d'aquet tripartit el control social i l'exclusio d'aquells que no entren dins les normes del seu joc o sencillament estan excloits socialment augmenta (llei del civisme. Mentrestant el preu dels pisos augmenta sense parar i acabo de llegir en un informe del diari avui (vull remarcar el diari gens proper al que es podria anomenar el meu ambit) que l'augment del preu dels productes basics esta provocant un progressiu empobrmient que desplaca la majoria de la poblacio de la classe "mitja" cap a la mitja baixa o baixa. Mentrestant aquet gobern d'esquerres mira cap un altre banda i es continuent tancant fabriques amb procediments que ells podrien evitar.

Et convido a reflexionar que entens per que les coses vagin "una mica be" una cosa es el maquillatge dels politics i una altre la realitat del carrer en que una ofensiva neoliberal porta anys atacant les classes treballadores i marginant encara mes els sectors mes indefensos politica acompanyada d'un progressiu control social per evitar que ningu protesti mes del que li toca. I en aquet sentit a la meva ciutat i al meu pais he vist poca diferencia en l'espectre politic, varien les formes pero la politica que acabo d'explicar l'apliquen desde el PP a Iniciativa.

No caiguem en la trampa de escollir els que tenen mes cara de progre, organitzemnos per exigir el que es nostre.
Sindicato Sindicat