Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
13 nov 2006
El sustituto de Montilla toma posesión de su escaño en el Congreso y se convierte en el segundo diputado 'verde' de PSOE

PUBLICIDAD


MADRID, 13 Nov. (EUROPA PRESS) - El catalán Joan Oms i Llohis tomó hoy posesión de su escaño en el Congreso, en sustitución del ex ministro y futuro presidente de la Generalitat, José Montilla. La llegada de Oms al Grupo Socialista da a Los Verdes su segundo diputado en la Cámara Baja.

El nuevo diputado optó por la fórmula de la promesa al tomar posesión de su escaño y lo hizo, primero en catalán y después en castellano. Precisamente, la vicepresidenta primera del Congreso y nueva presidenta de los senadores y diputados del PSC en Madrid, Carme Chacón, presidía en ese momento la sesión plenaria.

Oms, que figuró en el decimoquinto lugar de la lista del PSC por Barcelona, es uno de los fundadores de Els Verds-Opció Verda y actualmente miembro del Comité Ejecutivo de la Confederación de los Verdes.

LOS VERDES PODRIAN LLEGAR A TRES DIPUTADOS

Con esta incorporación, Los Verdes ya cuentan con dos diputados en el Congreso --Francisco Garrido y Joan Oms--, si bien podrían sumar un tercer escaño en próximos meses si Carmen Alborch abandona el Parlamento para centrarse en la carrera por la Alcaldía de Valencia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
13 nov 2006
Joan Oms verd trepa.


La trajectòria política de Joan Oms s'inicia al CCC (Colâ¢lectiu Comunista de Català). Petit cercle dâintelâ¢lectuals dâorientació leninista, sorgits d'organitzacions comunistes tradicionals, com el PSUC o la âmaoistaâ? Bandera Roja. La seva única activitat consistia en la redacció de documents polítics, sense cap mena de treball de base real.

Representant al CCC en Joan Oms participarà lâany 1980 de la fundació del moviment de NE (Nacionalistes d'Esquerres). NE representava lâintent de bastir electoralment un moviment dâesquerres proper al independentisme, però sense reclamar-se obertament com a tal. NE pretenia impulsar al Principat de Catalunya, la mateixa estratègia que a Euskal Herria estava portant a terme lâEE (Eskadiko Esquerra); coalició aquesta ultima impulsada per EIA, el braç polític de ETA(pm).

NE es presentà el mateix any a les autonòmiques quedant-se a les portes de obtenir representació i competint en els comicis amb el BEAN, candidatura impulsada pel PSAN i altres moviments de lâesquerra revolucionaria.

Finalment lâany 1985; un sector de NE sâintegra juntament amb dissidents dâERC i independents, a lâENE (Entesa dels Nacionalistes dâEsquerres). Lâaltre sector, encapçalat per gent com Joan Oms, i representant de les tendències mes dâesquerres i assamblearies, acabaria donant lloc al MEN. LâENE per la seva banda acabaria els seus dies integrant-se juntament amb el PSUC i el PCC, a la coalició Iniciativa per Catalunya.

Joan Oms passaria a ser lâany 1985, un dels dirigents del recent format MEN (Moviment d'Esquerra Nacionalista). A diferencia de NE, el MEN si es proclamaria obertament independentista i socialista. El MEN per la seva banda, es presentarà a les eleccions coaligat amb la que va ser la primera organització política ecologista del Principat, AV - MEC (Alternativa Verda - Moviment Ecologista de Catalunya). Fruit de aquest procés de confluència entre el MEN i AV, en Joan Oms es veurà convertit en un dels dirigents visibles del Ecologisme Polític-electoral.

Esperonats pel èxit electoral dels anomenats partits verds europeus, sâimpulsaria al principat, lâintent de bastir un únic referent que poses fi a lâamalgama de sigles (totes elles absolutament marginals) de grupuscles ecologistes, o simplement oportunistes, que cada any inundaven les llistes de candidatures a les eleccions. Com a exemple citar el cas tant curiós de la candidatura âverdaâ? fantasma que presentava la secta del Partido Humanista. Finalment aquest esforços culminarien amb èxit, al sortir a la llum EV (CEC) [Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya)]. Formada per les minúscules AV-MEN i la secció Catalana de los Verdes.

Fruit dâaquest procés que donaria lloc a Els Verds (CEC). Joan Oms es convertiria així de cop i volta, convertit en un dels caps visibles mediaticament del ecologisme electoralista, en tant que un dels dirigents de EV(CEC).

Tot i la seva precària militància i la seva marginalitat. El fet dâhaver-se convertit públicament amb el referent de lâecologisme electoral. Convertia a la nova formació en la pubilla que els partits tradicionals voldrien lluir al seu costat. Per dotar-se dâuna imatge verda, alternativa i rentabilitzar així lâèxit que a nivell europeu estaven obtenint les candidatures de centre-esquerra ecologista.

IC i ERC entraran en conflicte per la quantitat de dot a oferir per aquest matrimoni de conveniència. Imatge verda a canvi de càrrecs institucionals. Finalment lâany 1995, serà la socialdemocrata IC, qui sâemporti el gat a lâaigua abida de renovar de una vegada per totes la seva vella imatge âcomunista-stalinistaâ? per una nova identitat mes moderna, alternativa, i atractiva electoralment.

Aixi de cop i volta; Joan Oms va passar de un actiu opositor a les polítiques mediambientals dâIC, a ser unes de les cares publiques de la coalició. Joan Oms era per exemple abans del citat pacte; un actiu membre de la Coordinadora en defensa del delta i contra el desviament del Llobregat, coordinadora de la que formavem part els Verds i que sâoposava a lâaprovació del agressiu Pla Delta. Pla que es va impulsar entre altres amb la firma del consistori pratenc governat amb majoria absoluta per IC, desprès dâanys de formal oposició als projectes plantejats,

Oms va donar suport a Maragall i Montilla a les eleccions catalanes i generals acompanyada de la seva dona que va ser expulsada del PSC per robar diners quan era membre de la tesoreria del grup socialista a l' Hospitalet.
Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
13 nov 2006
oms trepa vengut especulador
Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
13 nov 2006
Oms es un trepa que defiende el minitrasvase, la mat y defendio Bracons a cambio de una butaca para retirarse toda la vida
Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
14 nov 2006
Una vegada més...

Democracia representativa fora d'indymedia!!
Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
14 nov 2006
jo també conec aquest trepa quan pululava pel moviment ecologista mentre buscava una poltrona. Fsastigós!!
Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
14 nov 2006
fastic de vengut poltronero y infanticida del provençana
Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
14 nov 2006
aquest sempre ha intentat manipular al moviment ecologista. A part vendres en el desviament del Llobregat, va defensar l'incineració de residus a l'area metropolitana de Barcelona quan era regidor d' ICV. Després amb els socialistes va defensar el minitransvassament del riu ebre cap a Barcelona. Ha intentat manipular als amics de la bici i a diferents col·lectius . El seu partit familiar verd ha sigut una opcio sempre patrocinada per aquells que no volen que neixi una opció verda transformadora. Ara per el que vec ja ha passat la factura al psc i es diputat a favor de la MAT.
Joan trajectòria d’un verd trepa (1a Part).
15 nov 2006
Joan Oms verd trepa.

Qui és Joan Oms? Qui és i dâon ve el que esdevindrà el primer diputat verd al congres de diputats del Regne dâEspanya?

La trajectòria política del nostre home, s'inicia al CCC (Colâ¢lectiu Comunista Català). Un petit cercle dâintelâ¢lectuals dâorientació leninista, propers al maoisme, sorgits d'organitzacions socialistes tradicionals, com el PSUC o la âmaoistaâ? Bandera Roja. La seva única activitat consistia en la redacció de documents polítics, sense cap mena de treball de base real.

Precisament i com a representant del CCC, en Joan Oms participarà lâany 1980, de la fundació del moviment dels NE (Nacionalistes d'Esquerres). NE representava lâintent de bastir electoralment un moviment dâesquerres proper al independentisme, però sense reclamar-se obertament com a tal. Per entendreâns? NE pretenia ser lâhomòleg al Principat de EE (Eskadiko Eskerra), resseguint la mateixa estratègia que a Euskal Herria estava portant a terme aquesta coalició, impulsada per EIA, el braç polític de ETA(pm), en lâactualitat integrada al PSOE.

NE es presentà el mateix any a les autonòmiques quedant-se a les portes de obtenir representació i competint en els comicis amb el BEAN, candidatura impulsada pel PSAN i altres moviments de lâesquerra revolucionaria.

La impossibilitat dâaccedir a la política institucional, i la davallada de vots experimentada en comicis posteriors, acabaran per frustrar definitivament lâesperances dels seus dirigents, i el projecte sâacabarà pansint per si mateix.Finalment cinc anys desprès de la seva fundació, es produirà un moment dâimpass a NE; un sector de un ja disminuït partit, fundarà juntament amb dissidents dâERC i independents, lâENE (Entesa dels Nacionalistes dâEsquerres). Lâaltre sector, encapçalat per gent com Joan Oms, i representant de les tendències mes dâesquerres i assamblearies, acabaria donant lloc al MEN. LâENE per la seva banda acabaria els seus dies integrant-se a la recent formada coalició Iniciativa per Catalunya. Operació de renovació dâimatge del PSUC, que a la practica va representar la reunificació temporal dâun PSUC dividit entre el sector anomenat âprosovieticâ? que van constituir el PCC, i el sector socialdemocrata (eurocomunista) que mantenia legalment les sigles.

Joan Oms passaria a ser lâany 1985, un dels dirigents del recent format MEN (Moviment d'Esquerra Nacionalista). A diferencia de NE, el MEN si es proclamaria obertament independentista i socialista, seguint la política del MEN, en Joan Oms militarà també a la Crida. En el pla electoral, el MEN per la seva banda, es presentarà a les eleccions coaligat amb la que va ser la primera organització política ecologista del Principat, AV-MEC (Alternativa Verda - Moviment Ecologista de Catalunya). Fruit de aquest procés de confluència entre el MEN i AV, en Joan Oms es veurà convertit en un dels dirigents visibles del Ecologisme político-electoral.

Esperonats pel èxit electoral dels anomenats partits verds europeus, sâimpulsaria al Principat lâintent de bastir un únic referent que poses fi a lâamalgama de sigles (totes elles absolutament marginals) de grupuscles ecologistes, o simplement oportunistes, que cada any inundaven les llistes de candidatures a les eleccions. A tall de petit exemple curiós, citar el cas de la candidatura âverdaâ? fantasma que presentava la secta del Partido Humanista. Finalment aquest esforços culminarien amb èxit, al sortir a la llum EV (CEC) [Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya)]. Formada per les minúscules AV-MEN i la secció Catalana de los Verdes.

Fruit dâaquest procés que donaria lloc a Els Verds (CEC). Joan Oms es convertiria així de cop i volta, convertit en un dels caps visibles mediaticament del ecologisme electoralista, en tant que un dels dirigents de EV(CEC).

Tot i la seva precària militància i la seva marginalitat. El fet dâhaver-se convertit públicament amb el referent de lâecologisme electoral. Convertia a la nova formació en la pubilla que els partits tradicionals voldrien lluir al seu costat. Per dotar-se dâuna imatge verda, alternativa i rentabilitzar així lâèxit que a nivell europeu estaven obtenint les candidatures de centre-esquerra ecologista.

IC i ERC entraran en conflicte per la quantitat de dot a oferir per aquest matrimoni de conveniència. Imatge verda a canvi de càrrecs institucionals. Finalment lâany 1995, serà la socialdemocrata IC, qui sâemporti el gat a lâaigua; abida ella, de renovar dâuna vegada per totes la seva vella imatge âcomunista-stalinistaâ?, per una nova identitat mes moderna, alternativa, i atractiva electoralment.

Aixi de cop i volta; Joan Oms va passar de una vida de militancia i actiu opositor a les polítiques mediambientals dâIC, a ser unes de les cares publiques de la coalició i a esdevenir un vulgar trepa.

Joan Oms era per exemple abans del citat pacte; un actiu membre de la Coordinadora en defensa del delta i contra el desviament del Llobregat, coordinadora de la que formàvem part els Verds i que sâoposava a lâaprovació del agressiu Pla Delta. Pla que es va impulsar entre altres amb la firma del consistori pratenc governat amb majoria absoluta per IC, desprès dâanys de formal oposició als projectes plantejats.
Re: Ja tenim diputat alternatiu verd de debò.=joan Oms
16 nov 2006
la seva dona va ser expulsada del PSC per robar diners y joan oms esta patrocinat per Montilla per no deixar apareixa cap opcio ecologista independent . Oms era alliberat del psc i feia llistes per fotre als verds de veritat.
Sindicat Terrassa