Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Una joia de la memòria històrica
13 nov 2006
·Es presenta al públic el refugi de la plaça, que s'obrirà el públic el gener de 2007

Refugi de plaça del DiamantÉs només un dels 1.400 refugis que es calculen arreu del país, i un dels noranta que hi va haver a Gràcia, però la humitat i la temperatura ha permès que el refugi de la plaça del Diamant sigui un dels més ben conservats de la ciutat. Va ser construït en temps de la Guerra Civil i s'hi podien refugiar prop de 200 persones. La gent, però, es va acostumar tan als atacs que el segon any de la guerra alguns només baixaven al carrer però no feien servir el refugi.

Notícia publicada a www.transversalweb.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una joia de la memòria històrica
13 nov 2006
Estic totalment a favor de la difusio de tot referent a la defensa pasiva de Barcelona durant la Guerra Civil pero igual al intent per part de TV3 en un documental recent de fer de Ramon Parera el gran salvador de Barcelona en questio de refugis (a coste de minimizar el treball de milers de veins de Barcelona i sobretot de Manuel Munoz i Diaz. Conseller de Urbanitzacio i Obres Publiques, representant de la CNT a l'Ajuntament de Barcelona durant tota la Guerra a despit de les fets de maig) ara volen presentar el refugi de la placa del Diamant com una de les "mes grans i ben fetes". Pues no. Al terminar la Guerra Civil el refugi de la placa del Diamant nomes tenia 69 metres de galeria. Els "nacionals" van fer el reste, aprofitant el labor comencat
frent a posibles situacions de guerra futures. A 1994 el Ajuntament de BarcelonaL va destruir sense remordiments el refugi de la placa del Sol que tenia 800 metres quadrats
terminats. Ara fen el paper de recuperar la memoria historica. Al menys podien fer ho amb mes rigor historic i per una vegada reconeixenca a nostres estimades anarquistes.
Re: Una joia de la memòria històrica
13 nov 2006
Parlant de rigor historic, perdon, el refugi de la placa de la Revolucio (163 m.) va ser el en gran part enderrocat el 1994 no lo de la placa del Sol.
Sindicat Terrassa