Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
5.000 milions d'euros de negoci
12 nov 2006
"La gran cita immobiliària nacional i internacional". El Barcelona Meeting Point tanca amb 200.000 visitants i 5.000 milions d'euros de negoci. Hi ha hagut 650 empreses expositores i 7.315 empreses participants procedents de 57 països.
El Barcelona Meeting Point tanca amb 200.000 visitants i 5.000 milions d'euros de negoci
EFE
BARCELONA

Un total de 200.327 visitants professionals i de públic en general han passat per la desena edició del saló immobiliari Barcelona Meeting Point (BMP), que va començar dimarts passat i s'ha acabat aquesta tarda, segons les dades de l'organització.

Durant la setmana s'han celebrat 47 trobades professionals, que han comptat amb 138 ponents i gairebé 2.500 participants. Hi ha hagut 650 empreses expositores i 7.315 empreses participants procedents de 57 països. L'èxit del saló també es mesura pel nombre de periodistes acreditats, un total de 515, dels quals 186 eren estrangers.

El president del comitè organitzador del BMP, Enrique Lacalle, ha dit que el saló "ha estat el punt de trobada del sector immobiliari europeu a la tardor", i ha destacat que les xifres consoliden l'esdeveniment com "la gran cita" immobiliària "nacional i internacional".

Lacalle ha ressaltat que més del 80% de l'espai del BMP ja està reservat, i ha avançat que la pròxima edició se celebrarà del 6 a l'11 de novembre del 2007.

Pel que fa a la xifra de negoci immobiliari iniciada aquests dies, Lacalle ha avançat que, si bé és difícil saber aquestes dades, és previst que "s'han negociat operacions immobiliàries entre el públic en general i el professional que poden estar per sobre dels 5.000 milions d'euros, que s'aniran concretant els pròxims mesos".

Lacalle ha destacat també la "total ocupació de les places hoteleres de la ciutat juntament amb el Saló Nàutic", com també l'"altíssim nivell" dels expositors i els actes paral·lels i la incorporació de nous països, entre els quals ha esmentat el Brasil, Panamà, la República Dominicana, Turquia i Romania.

Tot i la satisfacció del BMP, durant aquesta setmana també s'han sentit veus crítiques amb aquest esdeveniment, i diverses plataformes que reclamen una vivenda digna han aprofitat la celebració del BMP per fer arribar les seves queixes per l'"especulació". L'acte més multitudinari es va celebrar ahir, amb una concentració d'un miler de persones que protestaven davant de les portes del saló.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat