Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Es va celebrar el Primer Congrés de co.bas: Lluitant per reconstruir el sindicalisme de classe
11 nov 2006
Amb la participació de delegats i delegades de diferents empreses i sectors (Telefònica, Administració Pública…) i territoris (Catalunya, Canàries, Madrid, Extremadura, Andalusia, País Basc…) es va celebrar el Primer Congrés Estatal de co.bas a Barcelona.
DSCN4019.JPG
DSCN4020.JPG
DSCN4022.JPG
Es va celebrar el Primer Congrés de co.bas (Comissions de base):

Lluitant per reconstruir el sindicalisme de classe


Amb la participació de delegats i delegades de diferents empreses i sectors (Telefònica, Administració Públicaâ¦) i territoris (Catalunya, Canàries, Madrid, Extremadura, Andalusia, País Bascâ¦) es va celebrar el Primer Congrés Estatal de co.bas a Barcelona.

L'origen de co.bas es remunta a la ruptura protagonitzada pel sector crític de CCOO de Telefónica quan fa tres anys, i enfrontant la repressió de les seves posicions i dirigents per part de l'aparell oficial del sindicat, l'aclaparadora majoria dels seus afiliats i afiliades van resoldre constituir Comissions de Base. Des del primer moment aquest nou agrupament sindical es va pronunciar per evitar convertir-se en un sindicat d'empresa, marcant-se com a objectiu contribuir al reagrupament d'aquelles forces i colâ¢lectius que lluiten per la reconstrucció del sindicalisme de classe front el sindicalisme conciliador i burocràtic que practiquen els sindicats majoritaris.

Van assistir al Congrés diferents organitzacions, colâ¢lectius i activistes sindicals amb els quals co.bas ve treballant en unitat d'acció: IAC, FTC, SU, SF, OTZA, companys com Montero de Miniwatt-Philips⦠així com l'organització ATRAIE de treballadors immigrants. Des de l'àmbit internacional es va llegir una salutació dirigida al congrés per Conlutas (Coordinadora Nacional de Lluites) de Brasil.

El Congrés va aprovar el document âPer la reconstrucció del moviment sindical unitari, de classe, internacionalista, assembleari i democràtic. Tots i totes decidimâ?, incorporant-hi algunes esmenes com a resultat del debat. Després d'analitzar la situació del moviment obrer, caracteritzada perquè âen les darreres dècades els treballadors hem estat sotmesos a una pèrdua constant de drets laborals i socials que havien estat durament conquerits per generacions anteriorsâ?, el document analitza el procés de degeneració del vell sindicalisme de classe i, âenfront de la dispersióâ? de forces del sindicalisme alternatiu, aposta per lluitar per la construcció dâ âun moviment unificat d'oposició a la burocràcia sindicalâ?.

Així mateix, el congrés va definir els trets centrals del tipus de sindicalisme que co.bas impulsa caracteritzat per la independència de classe respecte a la patronal i a l'Estat, regit per la democràcia obrera amb el poder decisori en les assemblees, compromès en l'impuls, la coordinació i la solidaritat amb les lluites, amb especial atenció als sectors més explotats i precaris (immigrants, joves, dones), amb voluntat de projecció i coordinació internacional, i amb caràcter soci-polític, compromès amb les lluites i moviments emancipadors dels treballadors i treballadores en tots els àmbits.

També es va aprovar una plataforma mínima de reivindicacions que marquen l'horitzó de lluita de la classe treballadora per al pròxim període, combinant la restitució de vells drets i garanties amb la conquista de nous drets, així com diferents resolucions parcials sobre com avançar cap a la confederació de l'oposició sindical, d'impuls del treball entre la joventut precària, de compromís per treballar per l'objectiu que sigui la classe treballadora qui es posi al capdavant de la batalla per l'habitatge, i de solidaritat amb diferents lluites obreres (treballadors de tallers de La Vanguardia contra la subrogació, campanyes contra la repressió dels treballadors d'Iberia del Prat i dels companys de la CSI d'Astúriesâ¦)â¦

En el terreny organitzatiu es van aprovar els estatuts i un conjunt de mesures per enfortir i desenvolupar co.bas, triant una comissió coordinadora composta per companys i companyes de diferents territoris i sectors.


http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=26411

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es va celebrar el Primer Congrés de co.bas: Lluitant per reconstruir el sindicalisme de classe
12 nov 2006
Felicitas companys/es!!

Gent de diferents sindicats i organitzacions estem a la mateixa barricada no només a KAOS sino també en les lluites de cada dia.

Endavant els i les que lluiten!!

www.kaosenlared.net
Re: Es va celebrar el Primer Congrés de co.bas: Lluitant per reconstruir el sindicalisme de classe
12 nov 2006
Això és un congres? Si són 4 gats.
Més be sembla un congres de ratolins.
Qui li posarà la campaneta al gat? ¿El comité d'empresa de Telefonica?
Re: Es va celebrar el Primer Congrés de co.bas: Lluitant per reconstruir el sindicalisme de classe
12 nov 2006
Sembla el ple de la CGT de Catalunya, quatre gats i tots de Barcelona i voltants. CGT i Cobas, sou quatre gats i les rates us manen.
Contra el model sindical dels pactes de la Moncloa, autoorganització!
13 nov 2006
Fora de l'administració i algun altre sector molt puntual de gran tradició? quin és el pes, que te avui en dia el sindicalisme de classe dins la societat?

Quin es el tant per cent de treballadors assalariats afiliats a un sindicat?

Dâaquest tant per cent dels afiliats a un sindicat, quin hi milita també?

Dels afiliats que hi militen; quin tant per cent ho fa per principis ètics, hi quin altre tant per cent ho fa per diners en concepte d'alliberat o conveniència personal?

Que seria del sindicalisme majoritari sense les subvencions governamentals?

Per que avança tant la precarietat laboral? Per que les empreses externalitzen cada cop més el seus serveis, via subcontratació o deslocalització?

Per que els treballadors dâuna empresa afiliats a un sindicat prioritzen els seus interessos coorporatius, per sobre del de la resta dels seus companys?

Per que cada cop es veuen mes reduits els espais de sociabilitat obrera? Per que es destrueixen cada cop mes els vincles socials entre els treballadors, al barri, a l'empresa...? Per que de la temporalitat? Per que tanta mobilitat geogràfica?

Per que malgrat tot i l'avanç tecnològic assolit, aquesta serà la primera generació que viurà pitjor que la dels seus pares?

Per que ens va com ens va?

Per que malgrat estigui al âpoderâ? un govern dâesquerra o dreta lâofensiva i les reformes neo-liberals segueixen inexorablement el seu curs?

Per que els militants de CCOO i UGT son quatre gats, per que un percentatge tant reduït de la població esta sindicada?

Per que els afiliats a sindicats alternatius son quatre gats?

Per que l'assemblea obrera sobirana és poc mes que un record del passat?
Re: Es va celebrar el Primer Congrés de co.bas: Lluitant per reconstruir el sindicalisme de classe
14 nov 2006
Potser pq han aconseguit el seus objectius, crear una societat d'idiotes que no es qüestionen la realitat sinó que l'asumeixen amb resignacio i quan arriven a casa i encenen la tele s'obliden.
El sindicalisme majoritari sense subensions no existiria ja que no hi ha militancia pq a la vegada no tenen res pq lluitar.
"Per que els afiliats a sindicats alternatius son quatre gats?"
Basicament pq la última onada represiva va ser brutal i sobretot en "el moment clau" en que tot just es començava a reconstruir el sindicalisme després del franquisme, això va fer que la gent nova afiliada marxés per por.
Sembla que la cosa es torna a recuperar i cada vegada son més els que decideixen lluitar!
Salut i anarcosindicalisme
Sindicat Terrassa