Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: guerra
El Horror
11 nov 2006
No hi ha paraules...
Holocausto Palestino,el Horror
Cadascú de vosaltres pot afegir el seu sentiment,el seu horror,la solidaritat...
Donará el mateix,l'Estat d'Israel,terrorista i criminal diu que ès un "error"técnic.
L'Error monstruós sòn ells.
Palestina lliure!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Horror
13 nov 2006
Fa dos dies, dissabte, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides havia de votar una resolució de condemna per lâassassinat de 19 civils palestins, dut a terme per forces israelianes tres dies abans, al nord de la franja de Gaza.

El projecte de resolució era promogut pel govern de Qatar. El text inicialment previst va ser sensiblement suavitzat per aconseguir lâadhesió dels EUA. Ni així. John Bolton, ambaixador nord-americà a lâONU -vejam encara quan temps hi serà, amb el nou panorama polític a Washington-, va dir que la resolució era âparcialâ?, que anava âcontra Israelâ? i que tenia âmotivacions polítiquesâ?. Però, per què es deu fer, si no, una resolució de condemna: potser per aplaudir alguna cosa? Finalment, el veto del govern nord-americà en el Consell de Seguretat va impedir la condemna dâun fet que resulta repugnant a qualsevol consciència i que el mateix govern dâIsrael ha reconegut que ha de ser investigat. (No cal, però, que esperem el resultat de la investigació, que acabarà com les dotzenes dâinvestigacions precedents.)

Sóc dels que defensen lâexistència dâalguna mena dâONU, per la senzilla raó que, sense ella, les coses encara anirien pitjor. Ara bé, resulta obvi que cal una renovació a fons de lâOrganització i de tots els organismes internacionals, perquè no semblen espais per a la recerca de solucions pactades sinó més aviat oficines dâinfluència de la (per ara) potència hegemònica mundial. Ja ho sé que els EUA no són lâúnic país que té aquest dret de veto. Ara bé, el fet que el govern nord-americà, tot sol i contra lâONU, es pugui oposar a la condemna dâuna atrocitat, però que, també tot sol i contra lâONU, pugui iniciar una guerra dâincalculables conseqüències presents i futures com la guerra de lâIraq, ja mostra que el poder incontrolat dels EUA és un perill a escala mundial. Tal com ho seria el poder incontrolat de qualsevol altra potència.

La concentració del poder en poques mans o en una sola mà no servei per protegir els països i els ciutadans sinó que serveix per amenaçar-los. I fa temps que tots vivim amenaçats. La cosa no ve de lâ11 S del 2001, o de després, sinó, al contrari, de molt abans.
Sindicat Terrassa