Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Corregint l'error popular
10 nov 2006
Els resultats electorals van ser dolents, però la situació ha estat corregida amb seny català del bo.

Efectivament, es poden fer valoracions per a totes les conveniències, però els resultats eren dolents. Que un partit de dretes quedi primer i a més a més destacat amb 11 diputats de diferència era molt dolent. I a més era extraordinàriament perillós per al cas que aquest partit (o federació) governés, com era lògic que així fos.

Fou un error popular. Que la població (o una gran part d'ella) s'equivoca freqüentment, o quasi sempre, és una veritat sociològica de la qual no es té prou consciència. Els mals governs són producte dels mals votants. En aquest cas va ser un error de molts catalans i catalanes, perquè si un país té problemes, injustícies i coses que no van, cal fer-hi canvis. Però no era d'esperar que fes canvis una força política con CiU, que ja havia demostrat la seva preferència per anar fent, no intervenir i deixar que el mercat «resolgués» les coses. Perquè CiU és un partit (o federació) nacionalista, però també és neoliberal, que és el pitjor que es pot ser avui.

Però vet aquí que hi ha intervingut el seny català. I, sorprenentment, els polítics, els tan desacreditats polítics, han «corregit», sàviament i democràticament, la desviació popular, fent un Govern atípic, donades les circumstàncies, però convenient. Esperem que aquest Govern d'entesa millori la tasca del tripartit anterior.

Només cal dir que aquesta solució assenyada també es podia haver donat —i s'hauria d'haver donat— el 1980, amb uns resultats no massa dissemblants. I ens podríem haver estalviat molt de desgovern. Aleshores no hi va haver seny. Esperem que ara n'hi hagi també en l'actuació.

Antoni Ferret

http://llengcat.com/aferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Corregint l'error popular
13 nov 2006
pfffff
Sindicato Sindicat