Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: antifeixisme
Recull de noticies sobre el judici de Roger, assassinat per nazis
10 nov 2006
antifa españa 2000.jpg
Recull de noticies sobre el judici de Roger, assassinat per nazis



Acusats afirmen van ser atacats per més de 20 okupes armats

Els dos supòsats nazis acusats de l'assassinat d'un jove okupa en les festes de Gràcia de Barcelona han negat avui la seva participació en l'agressió mortal i han explicat que la nit del crim van ser perseguits i atacats per un grup de més de vint 'punks' armats amb cadenes i pals.

Aitor D., presumpte autor material de la gavinetada que va acabar amb la vida de Roger Albert, i Emilio C., que suposadament li va lliurar l'arma homicida, un ganivet desollador, s'enfronten a peticions de penes d'entre 19 i 20 anys de presó, a acusats de l'assassinat del jove okupa, ocorregut fa dos anys en les festes de Gràcia de Barcelona.

En la seva declaració davant el tribunal popular que els jutja, els processats han negat qualsevol implicació en la gavinetada en el coll que va costar la vida de Roger Albert i han negat la seva pertinença al moviment neonazi, malgrat admetre que la seva indumentària o la d'algun dels amics que els acompanyava la nit del crim coincideix amb la d'aquest col·lectiu.

Davant la insistència de les acusacions particular i popular -que exerceix l'Ajuntament de Barcelona- a demostrar la vinculació dels acusats amb els neonazis, el magistrat ha advertit que no admetrà preguntes sobre la vestimenta dels processats o els seus amics, per considerar que és 'absolutament irrellevant' i que no s'està jutjant 'una ideologia determinada'.

Ambdós processats s'han presentat com víctimes d'un atac premeditat per part d'un grup d'entre 20 i 30 joves que, armats amb pals, cadenes i 'cinturons de punxes', els van estar perseguint pels carrers de Gracia fins que els van donar abast i van començar a copejar-los, sense que ells fessin més que defensar-se.

Segons la seva versió, aquest atac va ocórrer instants després d'un 'enfrontament verbal' entre Aitor D. i una parella de 'punks' que li van fer un comentari despectiu sobre una samarreta de la Selecció Espanyola que lluïa l'acusat.

Després d'aquest incident, la noia 'punk' va fer una cridada amb el seu telèfon mòbil per a, apunten els acusats, avisar a la resta del grup de okupes que va acabar atacant-los amb navalles i pals.

Encara que Emilio C. va confessar al jutge instructor que Aitor D. va clavar la gavinetada mortal a la víctima, avui ha matisat les seves paraules i ha assegurat que això va ser una deducció seva, perquè va veure a l'altre acusat 'retrocedir, girar-se i sortir corrent' just després que la víctima es desplomés.

'Em va semblar veure que Aitor duia una cosa en la mà, però no puc precisar-lo perquè va ser cosa de segons', ha insistit Emilio C., després de reconèixer que en algun moment durant la baralla va agafar una navalla que havia en el sòl i la va llançar lluny 'perquè no la tornessin a agafar'.

Per la seva banda, Aitor D., que afirma que va saber que havia un ferit d'arma blanca perquè la policia l'hi va contar després de la seva detenció, ha reconegut que quan fugia dels okupes duia una cosa en la mà que va llençar al sòl perquè li va donar 'por', però que ignora si es tractava d'una navalla o ganivet.

'Recorde haver agafat una cosa del terra però no se què era', ha recalcat l'acusat, que ha dit que duu temps en tractament psiquiàtric precisament per a acordar-se 'el menys possible del succeït aquesta nit'.

La versió de l'atac per part del grup okupa ha estat corroborada pels amics dels neonazis, que han contat que van témer per la seva vida al sentir-se perseguits per una vintena de joves armats, mentre que ells eren només sis nois, ja que les dues dones havien anat a buscar a la policia.

Cap d'aquests testimonis ha dit que presenciés l'agressió mortal, encara que un dels neoazis ha admès que va veure a Aitor 'ajupir-se per a agafar una cosa del terra'.

Terra Actualitat - EFE
http://actualidad.terra.es/nacional/articulo/acusados_afirman_fueron_ata
_________________________

Dos amics de la víctima identifiquen a acusats com agressors



Dos amics de Roger Albert, el jove okupa que va morir en les Festes de Gràcia de l'any 2004 presumptament acoltellat per un nazi, han identificat avui als acusats com autors de l'agressió, que en la seva opinió va ocórrer en pocs segons i sense que intervingués provocació alguna.

Aitor D., presumpte autor material de la gavinetada que va acabar amb la vida de Roger Albert, i Emilio C., que suposadament li va lliurar l'arma homicida, un ganivet desollador, s'enfronten a penes d'entre 19 i 20 anys de presó per l'assassinat del jove okupa, ocorregut fa dos anys en les festes de Gràcia de Barcelona.

Avui han declarat en el judici dos de les quatre persones que acompanyaven a la víctima quan va ser atacada, just a les portes de l'estació de metro Fontana, i ambdós han coincidit a assenyalar que l'agressió mortal va ocórrer en pocs instants, sense que ambdós grups intercanviessin cap cop, tot just uns insults.

Ignacio, un d'aquests testimonis que va presenciar l'atac, ha identificat a Emilio C. com la persona que en un primer moment va exhibir el ganivet desollador, però no ha pogut identificar a l'autor del apunyalament.

L'altre okupa que ha declarat avui, José Cristian, ha assegurat que Roger Albert va ser acoltellat en el coll per un noi que duia 'una samarreta d'Espanya', peça que la nit del crim vestia Aitor D., segons ha admès avui el mateix i els diferents testimonis que han comparegut en el judici.

Aquest testimoni ha afirmat que va veure a un altre dels neonazis esgrimir el ganivet homicida, però ha dit que no recorda qui és.

Segons la versió dels amics de la víctima, el grup de cinc okupas es va veure sorprès sobtadament, quan caminava en la confluència entre els carrers Gran de Gracia i Astúries, per cinc o sis neonazis, dos dels quals anaven exhibint una cadena pitón i el ganivet desollador.

Un dels nazis va esgrimir l'arma blanca mentre advertia als okupes 'això va per a tu, per a tu i per a tu' i, en qüestió de segons, Roger Albert va rebre una punyalada en el coll i va caure desplomat al sòl, mantenen els testimonis de l'agressió.

Posteriorment, els neonazis van agafar un pivot de ferro del carrer i l'hi van llançar a la víctima, després del que van tirar a córrer no sense abans fer la salutació feixista, segons la versió d'aquests testimonis.

Els okupes han insistit que només es van encarar amb el grup de neonazis i van intercanviar tot just unes paraules: 'la situació era molt tibant, només havia mirades i això, però hòsties no va haver', ha afegit José Cristian.

Aquesta versió dels amics de Roger Albert ha estat qüestionada per la defensa del presumpte autor material de l'assassinat, que ha apuntat que tres membres del grup de neonazis van resultar lesionats després d'aquest enfrontament.

Terra Actualitat - EFE
http://actualidad.terra.es/nacional/articulo/amigos_victima_identifican_
________________________

Fiscal demana 19 anys per a dos neonazis que van matar a un okupa en les festes de Gracia



La fiscal ha demanat 19 anys de presó per assassinat, i 20 les acusacions particular i popular, per a dos joves d'estètica neonazi que presumptament van matar a un okupa d'una gavinetada en el coll a l'agost de l'any passat, en les populars festes del barri barceloní de Gracia.

Amb un ampli desplegament policial per a evitar incidents entre l'entorn de la víctima i els acusats, s'ha constituït avui en l'Audiència de Barcelona el tribunal popular que haurà de jutjar als dos neonazis, Aitor D. i Emilio C., de 27 anys, en un procés que s'ha perllongat més temps de l'habitual, el que ha contribuït a retardar l'inici de la vista oral.

Després de l'elecció del jurat popular, el judici ha hagut de tornar-se a retardar perquè Aitor D., que es troba a la presó provisional per aquesta causa, ha sofert una indisposició digestiva amb vòmits i ha hagut de ser atès per una mèdic forense.

L'acusació particular, que representa a la família del mort, i la popular, que exerceix l'Ajuntament de Barcelona, sol·liciten 20 anys de presó per assassinat per a Aitor D., presumpte autor material de la punyalada, i Emilio C., que suposadament va facilitar al seu company l'arma homicida, un ganivet d'escorxar animals amb fulla de vuit centímetres.

Segons mantenen en les seves conclusions provisionals totes les acusacions, els dos acusats, al costat d'altres sis joves en la seva majoria de vestimenta neonazi, van acudir la nit del 15 d'agost de 2005 a celebrar el aniversari d'Emilio C. a les Festes de Gràcia de Barcelona.

Quan els neonazis es trobava en el carrer Gran de Gràcia de Barcelona enfront de l'entrada del metre Fontana, es van trobar amb un grup de joves d'aparença 'okupa' amb els quals van iniciar un enfrontament verbal.

Durant la baralla posterior, Emilio C. va treure de forma sobtada un ganivet desollador, dels quals s'utilitzen per a la caça, i l'hi va lliurar a l'altre acusat que, mentre es movia constantment d'un costat per a un altre, l'hi va clavar en el coll a la víctima, Roger Albert, de 25 anys, que no va tenir possibilitat alguna de defensar-se, segons mantenen les acusacions.

Després de l'atac, els processats van prendre la fugida i sota una reixeta del carrer Rambla del Prat de Barcelona van amagar el ganivet, que Emilio C. havia comprat en un armeria de València.

El jove okupa va caure desplomat al sòl i va ser traslladat d'urgència a l'Hospital Vall D'Hebron de Barcelona, en el qual va romandre en coma fins que va morir, quatre mesos més tard.

La defensa dels processats, que sol·licita la seva absolució, manté una versió distinta dels fets i afirma que un grup d'estètica neonazi va ser atacat per una banda de okupes d'entre cinc i vint persones, armats amb navalles, pals i cadenes, i que, en la baralla, es va produir la mort de Roger Albert.

El lletrat del suposat autor material del crim ha alertat que 's'intentarà presentar el judici com un enfrontament entre dues tribus urbanes', quan l'única cosa que duia el seu client era 'una samarreta de la selecció espanyola'.

En la causa exerceix també l'acció civil l'Hospital Barri Hebron de Barcelona, que demana que els processats siguin condemnats a pagar els més de 41.000 euros que ascendeixen les despeses mèdiques de la víctima pels més de cent dies que va romandre hospitalitzat.

En concepte de responsabilitat civil, les acusacions proposen que els presumptes autors de la mort de Roger Albert indemnitzin als seus pares i el seu germà amb un total de 340.000 euros.

Un grup d'afins de la víctima s'han concentrat aquest matí a les portes de l'Audiència de Barcelona per a demanar justícia per la mort del okupa i han penjat una pancarta amb el lema 'Roger, no t'oblidem'.

Terra Actualitat - EFE
http://actualidad.terra.es/nacional/articulo/fiscal_gracia_skins_mataron
_________________________

Veïns i vianants inculpen als neonazis en la mort d'un «okupa»



BARCELONA. Veïns i transeünts que van presenciar l'assassinat de Roger Albert, el jove «okupa» que va morir acoltellat suposadament per un neonazi en les Festes de Gràcia de 2004, van assegurar ahir durant el judici que les agressions procedien només del grup de nazis, no dels «okupes».

Els processats -Aitor D. i Emilio C.- van assegurar abans-d'ahir que van ser perseguits i atacats per un grup de «okupes», però aquesta versió dels fets -que neguen els amics de la víctima- va quedar ahir desmentida per les declaracions dels veïns i transeünts que van veure el crim.

EFE
http://www.abc.es/20061109/catalunya-catalunya/vecinos-peatones-inculpan
_______________________

Dos testimonis identifiquen als assassins d'un okupa
J. G. ALBALAT


1 • . Un jove relata com un dels acusats van clavar un ganivet a la víctima
2 • . Els amics del mort declaren que van ser agredits per sorpresa per neonazis

Dos testimonis van identificar ahir davant el tribunal del jurat als neonazis Aitor Dávila Còrdova i Emilio Cortès Porrini, per a qui el fiscal demana 19 anys de presó per assassinat, com els agressors del okupa Roger Albert Gené, que va rebre una gavinetada en el coll el 15 d'agost del 2004, durant les festes de Gràcia. El jove va morir després de quatre mesos en coma. Els dos imputats van negar ser els autors del crim.

Una de les persones que acompanyava aquest dia fatídic a la víctima va declarar ahir en el judici que se celebra en l'Audiència de Barcelona que va veure perfectament com un dels nazis, que anava amb una samarreta vermella de la Selecció Espanyola de futbol --l'imputat Aitor Dávila, segons les acusacions--, va clavar un ganivet en el coll a la víctima.

SÃ?MBOLS NAZIS

El jove va explicar que ell i els seus amics, que estaven passejant pel barri de Gràcia, van ser atacats per un grup de nazis, entre els quals es trobaven els dos acusats, que duien símbols nazis. "L'atac va ser ràpid", va afirmar. Roger no va tenir temps de reaccionar, ni de defensar-se. L'atac es va produir sobre les 2.30 de la matinada en el carrer Gran de Gràcia, a l'altura del metre de Fontana.

Un altre dels amics de Roger, que també va declarar com testimoni, va incriminar a l'altre acusat, Emilio Cortés, com la persona que els havia amenaçat amb el ganivet desollador que va acabar amb la vida del jove okupa. Segons el fiscal i les acusacions, Emilio va ser qui va treure el ganivet --usat per a la caça-- i l'hi va lliurar a l'altre acusat, Aitor Dávila, qui, de forma inesperada i sorpresiva l'hi va clavar en el coll a Roger.

Aquest segon testimoni va reconèixer el ganivet desollador que va ser trobat en el carrer i que va servir per a cometre l'assassinat. "Sí, era aquest", va subratllar, a l'ensenyar-li l'arma. El jove va relatar que ell, Roger i tres amics més es van trobar amb un grup de neonazis i que dos d'ells els van amenaçar amb un pitó (una barra d'acer flexible) i un ganivet. "Ens van amenaçar i van dir això per a tu, i això per a tu", va insistir. "No va haver enfrontament, ni baralla, ens van atacar. Duien símbols feixistes. Menys un, que duia una samarreta vermella, anaven com uniformats", va agregar el testimoni.

INCIDENT PREVI

Aquest testimoni va veure com un dels agressors, que després, a preguntes del president del tribunal va identificar com Emilio Cortés, treia un ganivet. No va poder precisar qui dels dos va apunyalar en el coll al seu amic Roger. "Vaig Veure passar un braç per davant meu, però no sé de qui era". Aquesta falta de precisió la va concretar després l'altre testimoni, que va assenyalar a Aitor Dávila.

Durant la vista, altres dos persones van explicar que abans de l'assassinat de Roger s'havien trobat al mateix grup de nazis, amb qui van tenir un incident. "Van començar a amenaçar-nos i duien signes nazis", van explicar.
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idn
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2901

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Recull de noticies sobre el judici de Roger, assassinat per nazis
11 nov 2006
espero que aquest no passi com l'any passat que no es va fer cap acte ni manifestació en record de l'agressió i la gent s'hen va com mig oblidar mentre que quan va morir la gent semblava molt dolguda...

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Recull de noticies sobre el judici de Roger, assassinat per nazis
12 nov 2006
pero que dius,si cada any es fa una concentació el 14 d´agost a Fontana!!!!!!!!!
Sindicato Sindicat