Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Mani a Argentona 11 de novembre 11.30 hores
10 nov 2006
Front comú de veïns, entitats i industrials en contra del futur model urbanístic d'Argentona

Convoquen una manifestació per a dissabte contra l'aprovació del document

Estem farts de progesssssssssssss!!!!!!!!!!!!!
EL PUNT 07.11.06


ADELA GENÃ?S. Argentona
El nou pla urbanístic d'Argentona, que es va aprovar de manera inicial el setembre passat, ha posat en peu de guerra associacions de veïns, entitats i industrials d'Argentona. Consideren que el nou document s'ha fet d'esquena als ciutadans. La polèmica se centra, principalment, en el trasllat del camp de futbol a l'altra banda de la Riera i la desaparició dels habitatges del MOPU. L'alcalde, Antoni Soy (L'Entesa), té previst fer una reunió amb aquests veïns per arribar a un acord.


Les associacions de veïns d'Argentona, la del barri del Cros, de les Ginesteres, de Can Barrau, veïns dels habitatges del MOPU, la junta del club de futbol Argentona, la comunitat de propietaris de les naus industrials del Turó de Sant Sebastià, la plataforma en defensa del centre històric d'Argentona, la plataforma de Sant Jaume de Traià, i la comunitat de propietaris de les indústries del cementiri són alguns que s'han afegit a la manifestació que s'ha de fer dissabte a quarts de dotze del matí a Argentona.

Aquestes entitats i associacions estan en contra del nou pla urbanístic que va aprovar de manera inicial el govern, format per L'Entesa i el PSC. Tots els grups de l'oposició hi van votar en contra i ara donen suport a aquesta mobilització. Les associacions de veïns, encara que n'hi ha algunes que no estan afectades directament pel pla urbanístic, s'hi han adherit per «solidaritat». El president de l'associació de veïns i candidat de la nova agrupació política Tots per Argentona, Pep Masó, explica que la manifestació es convoca per les «formes que s'han utilitzat». «Hi ha molts veïns que no estan d'acord amb el que s'ha de portar a terme en els pròxims anys», hi va afegir Masó.

L'alcalde, Antoni Soy, va explicar que s'està reunint amb associacions de veïns i entitats per arribar a acords. Entre els més afectats hi ha els que viuen als habitatges del MOPU. «Estem tenint trobades i esperem que en els pròxims dies podrem arribar a un acord.» L'alcalde considera que darrere de la manifestació hi ha interessos polítics. «Hi ha molta gent interessada que el que vol és que no hi hagi acords», va dir l'alcalde.


Els punts polèmics


El nou pla urbanístic d'Argentona preveu el trasllat del camp de futbol, on s'acaba de posar la gespa artificial, i en el seu lloc fer-hi pisos. El nou equipament esportiu se situaria a l'altra banda de la riera d'Argentona, on també es podrien fer més equipaments. En el lloc del camp, la proposta és fer-hi 170 pisos. Els contraris a aquest pla consideren que l'entrada al poble «és prou digna» i que s'hi pot anar a peu des del poble. Molt a la vora, just a l'entrada d'Argentona, hi ha les cases que es coneixen com del MOPU. Els veïns no volen que es converteixin en pisos, «perquè ajudarà a massificar la vila». El barri de Sant Miquel del Cros, un dels barris més poblats, creixerà en 160 habitatges més. Es faran més blocs de pisos al costat dels que ja hi ha i cases unifamiliars per sobre de l'autopista.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mani a Argentona 11 de novembre 11.30 hores
10 nov 2006
ei!!!

haurieu d'unir-vos a la manifestació contra el Barcelona Meeting point on estaran les lluites en defensa del territori i contra l'especulació!

DISSABTE 11 NOV (plç països catalans, sants estació)
10H: trobada de persones, plataformes i col·lectius en defensa del territori i contra l'especulació

12h: MANIFESTACIÓ CAP EL BMP!

o
Re: Mani a Argentona 11 de novembre 11.30 hores
10 nov 2006
Seria el més indicat perque allà estaran tots els que ens fan la vida impossible i destrossen els nostres pobles. Quants més siguem més riurem dels que se'ns riuen a la cara.
Re: Mani a Argentona 11 de novembre 11.30 hores
10 nov 2006
trobo la manifestació poc encertada per coincidir amb la del meeting point..podrieu fer-la despres o abans ja que pensava addherir'm-hi, però...
Re: Mani a Argentona 11 de novembre 11.30 hores
13 nov 2006
ara veiem les cases del MOPU a l'entrada del poble, si l'Ajuntament fa pisos, quina vista tan bonica tindrem? a part parlem de vivendes, una casa semblant a la del MOPU a Argentona val més de 100 milions de les antigues pessetes, que pot-se l'Ajuntament indemnitzarà als propietaris pagant el que correspon segons els preus de la vivenda? tot plegat una vergonya!
Sindicato Sindicat