Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Codex] Nota de premsa - Segueixen les movilitzacions dels treballadors de Codex
10 nov 2006

Barcelona, 10 de novembre de 2006

Vaga d'arqueòlegs

Segueixen les movilitzacions dels treballadors de Codex

  • Ahir es van concentrar al Museu d'Història a Barcelona, mentre convoquen noves concentracions a Tarragona.
  • Avui CNT ha denunciat la situació irregular del centre de treball de Barcelona.

Ahir es van concentrar davant el Museu d'Història, a la Plaça del Rei de Barcelona, durant una acte organitzat per l'entitat, on van denunciar la falta d'implicació de l'Administració en els problemes laborals del sector. Avui la Secció Sindical de CNT-Codex han denunciat davant de Inspecció de Treball la situació irregular del centre de treball de Barcelona.

Arran de la vaga convocada per la Secció Sindical de CNT a Codex, una de les principals empreses del sector arqueològic a Catalunya, els treballadors de l'empresa porten mobilitzant-se des del passat 28 d'octubre. D'ençà, s'han concentrat diverses vegades a Tarragona on l'empresa té la seva seu i diversos comerços de venta al públic, i també han realitzat una aturada que va paralitzar totes les excavacions cridades a secundar la vaga.

Ahir, CNT va organitzar una concentració a la Plaça del Rei, on hi havia un acte institucional al Museu d'Història que la ciutat barcelonina hi té allí. Durant l'acte, els treballadors de Codex van llegir un comunicat on denunciaven la “poca responsabilitat de les autoritats públiques del sector arqueològic, [...] ja que les institucions que gestionen el material històric rescatat del sòl urbà no s'impliquen en la realitat laboral que allí hi succeeix, amb el conseqüent perjudici per a la qualitat de la recuperació del jaciment�.

Avui CNT-Codex ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball on relata, amb tot luxe de detalls, les irregularitats que presenta el Centre de Treball de l'empresa a Barcelona. Segons la Secció Sindical aquest no cumpleix la normativa de prevenció de riscs laborals, salut i higiene; amb el conseqüent perill per a treballadors, així com els veïns del local. Per a CNT, aquest és un exponent més de l'actitut de l'empresa davant la problemàtica laboral dels seus empleats, ja que els treballadors porten reclamant un nou local “en condicions dignes� on desenvolupar la seva professió des de fa més d'un any. Així mateix els treballadors han fet públic on comunicat on fan una valoració de la situació laboral i l'evolució del conflicte.

Finalment, els sindicats de CNT a Barcelona i Tarragona han tornat a convocar per demà concentracions a aquesta darrera ciutat, on ja s'ha estat mobilitzant per demanar el boicot a les botigues de material arqueològic que Codex té a la ciutat. Les concentracions seran a les tendes Mosaic (una al c/ Major 19 i l'altra al Museu Arqueològic a la Plaça. Del Rei), propietat de l'empresa.

La vaga
Reconeixement de la Secció Sindical de CNT, regulació de la contractació i categories professionals, clàusula d'estabilitat laboral i un augment salarial són algunes de les demandes del Comitè de Vaga de CNT-Codex.

CNT-AIT Barcelona
Secretaria d'Acció Sindical

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat