Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
09 nov 2006
Caldria fer alguna bicicletada de protesta, no??!!
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idn

Fomentant la sostenibilitat, sí senyor

Caldria fer alguna bicicletada de protesta, no??!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
09 nov 2006
Home, doncs sí. Aquest nou alcalde que ens han assignat té menys contemplacions que l'altre (que per mi que era ell qui estava en estat contemplatiu perpetu)
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
09 nov 2006
Alguien sabe que sistema utilizarán para hacer pagar las multas en el caso de no ser "in fraganti"?
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
Potser et t'inmovilitzen ells la bici. Anda que quanta hipocresia: primer a dir que tothom utlitzi la bici i ara et multen si mo l'aparques a un parking especial (que els pots copmtar amb els dits de la mà).

Per a quant una bicicletada popular gent?

Salut
Article original
10 nov 2006
18:59 NUEVA ORDENANZA DE CIRCULACIÓN
Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos

-- Jordi Portabella, durante la presentación de la normativa. --

AGENCIAS
BARCELONA

El Ayuntamiento de Barcelona aprobó ayer unas modificaciones de la ordenanza de circulación que, según se ha sabido hoy, prevén sancionar con multas de hasta 450 euros a aquellos que aten bicicletas a árboles, semáforos, bancos y papeleras. Un extremo que "aclarará a la Guardia Urbana lo que es sancionable y lo que no", según ha explicado el segundo teniente de alcalde, Jordi Portabella, durante la presentación oficial de la nueva normativa.

En la presentación de la iniciativa a los medios, Portabella ha explicado que, además de los aspectos explicados ayer, la normativa prohíbe estacionar bicicletas delante de zonas reservadas para carga y descarga y de estacionamiento de personas con discapacidad.

Hasta 1.800 euros por faltas muy graves

Cuando entre en vigor la nueva ordenanza, probablemente antes de que acabe el año, estacionar una bicicleta en estas condiciones puede ser considerado como una falta leve que, según la ley estatal de seguridad viaria, se puede sancionar con hasta 450 euros. En algunos casos concretos o cuando se produzca reiteración de multas, la cifra puede llegar, en casos extremos, a los 1.800 euros si se trata de una falta muy grave.

Portabella ha admitido que esta sanción es "desproporcionada" porque la ley estatal "no está pensada para las bicicletas", pero ha insistido que estas multas ya estaban previstas antes de las modificaciones en la ordenanza que se han presentado hoy.

Más plazas de estacionamiento

El segundo teniente de alcalde ha descartado que la Guardia Urbana haga "la vista gorda" ante las infracciones de bicicletas y ha señalado que en el último año se han sancionado 1.500 ciclistas. Para evitar bicis mal aparcadas, el consistorio aumentará en un millar las 5.672 plazas de estacionamiento existentes ahora antes de final de año y prevé que lleguen a las 8.732 en el 2007.

Portabella ha señalado que cada día se mueven alrededor de 40.000 bicicletas por Barcelona y que se calcula que pueden haber hasta 250.000 bicicletas en la ciudad.

Entre otras medidas, la nueva normativa obliga a llevar un casco homologado a todos aquellos menores que vayan en un sillín adicional y permite la circulación de las bicicletas por algunos carriles bus especialmente indicados que, en cualquier caso, deben tener más de 3,5 metros de amplitud, según ha informado el propio Portabella.

El PP pide más castigos

Por su parte, el presidente del grupo municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha señalado, en una rueda de prensa posterior, que el ayuntamiento "he cerrado los ojos a los ciclistas incívicos".

Asimismo, ha apoyado la nueva normativa, aunque ha pedido que se incluya que las motos puedan ir por el carril bus cuando llueva --porque hay menos tráfico y es más seguro--. Finalmente, ha planteado cómo subirán las motos a la acera si no lo pueden hacer por las rampas de los pasos de peatones, tal y como señala la nueva normativa.
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
...ke parlin clar...el forum ha sortit massa car a les arques de l'ajuntament (...i els jocs olímpics...)i qui paga els seus errors?
...doncs els de sempre...NOSALTRES !!!
...les multes són desproporcionades!
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
M'he llegit tota la reglamentació i no està malament. És millorable i encara no és un document tancat. Mireu-vos el document i no el que un diu un diari sesgadament que en la seva puta vida ha anat en bici per bcn.
solo una cosita
10 nov 2006
¿Habeis pensado en lo que dificulan el camino las bicis mal aparcadas a los ciegos?
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
Els números els surten rodons, no trobeu? Hi ha 40 mil bicis circulant diàriament per Bcn i només augmentaran els aparcaments fins a 8700. Si s'ho fan anar bé, podrien aconseguir 30 mil multes cada dia, i si hi apliquessin la sanció màxima la cosa quedaria en...

30000
x450
------
13.500.000 (13 milions d'euros!!)

És clar que sempre podem saturar la ciutat sent més cívics que el Portabella: si totes les 40 mil bicis circulem respectant els semàfors pel centre del carril que ens pertoca a no més de 25 km/h... mare de déu quin sidral!
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
ciclot, on puc trobar la reglamentació? gràcies.
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
Nova normativa de circulació per a les bicicletes
09/11/2006 17:53 h.
El segon tinent d'alcalde, Jordi Portabella, ha presentat les novetats en matèria de regulació circulatòria que l'Ajuntament ha introduït modificant l'Ordenança de vianants i de vehicles per adequar-la a les necessitats esdevingudes davant el creixent nombre de bicicletes a la xarxa viària de la ciutat. L'objectiu d'aquesta modificació és garantir tant la seguretat dels vianants com la dels ciclistes.

La nova ordenança, que es començarà a aplicar al final de l'any o al gener de 2007, "ajudarà a la guàrdia urbana a tenir clar què és el que és sancionable i el que no", ha explicat Portabella. El segon tinent d'alcalde també ha avançat que abans que la normativa entri en vigor es desplegarà una campanya informativa per als ciutadans i per als ciclistes perquè coneguin la nova regulació.

Així, s'han introduït novetats importants que afecten tant als ciclistes com a la resta de vehicles i als vianants:

* Quan el carril bici estigui situat sobre una vorera, els vianants podran creuar-lo però no el podran ocupar ni caminar-hi. D'altra banda, els ciclistes hauran de respectar la preferència de pas dels vianants que el travessin.

* Quan el carril bici estigui situat a la calçada, els vianants l'hauran de creuar pels llocs senyalitzats.

* Les bicicletes no podran circular per les voreres que tinguin menys de cinc metres ni per les que, tot i tenir-los, no hi hagi un espai alliberat de més de tres metres d'amplada. Aquesta mesura està pensada per a carrers amb obstacles com ara terrasses.

* Les bicis podran circular pels carrils bus on se'ls permeti fer-ho explícitament, que seran només els que tinguin una amplada superior a 3,5 metres i el paviment en condicions.

* Els ciclistes ja no hauran d'anar obligatòriament pel carril més a la dreta de la calçada.

* Les bicis podran circular per espais reservats a vianants: parcs, àrees de vianants, passejos, voreres de més de cinc metres i amb més de tres d'espai lliure, zones de prioritat invertida en els dos sentits de la circulació (excepte en moments d'aglomeració, és a dir, quan no sigui possible circular en línia recta més de cinc metres de manera continuada). "Això vol dir que el dia abans de Reis una bici no podrà circular pel Portal de l'Àngel", ha explicat Portabella a tall d'exemple.

* En aquests espais reservats als vianants, els ciclistes hauran de respectar la preferència de pas dels vianants, adequar la velocitat a la dels vianants (sense superar els 10 km/h) i evitar circular prop de les façanes (per garantir la seguretat de les persones que surten dels portals).

* Els ciclistes no podran circular amb el vehicle recolzat només en una roda ni agafar-se a vehicles en marxa.

* Els conductors que vulguin avançar un ciclista ho faran extremant les precaucions, canviant de carril, i mirant que quedi un espai no inferior a un metre entre la bicicleta i el vehicle que l'avança.

* La resta de vehicles no podran circular ni aturar-se als carrils bici.

* Les bicicletes podran transporatr un menor de fins a 7 anys quan el conductor sigui major d'edat, s'hi posi un seient addicional i el menor dugui casc homologat.

* Als estacionaments de bicicletes situats a la via pública no hi podran aparcar altres vehicles, com ara motocicletes.

* Està prohibit aparcar o lligar les bicicletes als arbres, semàfors, bancs, papereres i davant de zones de càrrega i descàrrega i d'estacionament per a persones amb discapacitat. Tampoc no es podrà aparcar la bici en parades de transport públic i passos per a vianants. Tot i així, ha explicat Portabella, la normativa permet lligar la bicicleta a fanals, sempre que aquests no siguin històrics, com ara els que estan situats al passeig de Gràcia.

En aquest sentit, Portabella ha informat que es farà un esforç per ampliar el nombre de places d'aparcament per a bicis a la ciutat. "Actualment n'hi ha 5.682, a finals d'any en tindrem mil més i al 2007 disposarem de 9.000 places d'aparcament per a bicicletes, tant exteriors com dins de pàrquings públics i privats", ha afegit.

Sancions

Pel que fa a les sancions previstes per a les infraccions, Portabella ha explicat que aquestes estan establertes des de l'Estat i que l'Ajuntament no les pot canviar. "Ens semblen una mica desproporcionades perquè la llei estatal de seguretat viària no està pensada per a les bicicletes sinó per a altres tipus de vehicle", ha admès.

Així, per exemple, una falta lleu, com ara estacionar en un lloc prohibit la bicicleta, es podria sancionar amb 450 euros de multa segons la llei estatal de seguretat viària. En casos extrems, o davant d'infraccions molt greus reiteratives, la xifra podria arribar als 1.800 euros si la falta és molt greu.

extret de la pagina de l'ajuntament
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
Como mienten y manipulan los políticos y tecnócratas. Dicen que el ayuntamiento no puede cambiar las sanciones, pero las pone en la ordenanza. Vamos, que hay intención de sancionar y además de forma ejemplar.
Que se metan sus aparcamientos en sus jardines, ¿quién los necesita?.

Como ahora se podrá circular por cualquier carril, grupitos de ocho o diez ciclistas circulando por vías estratégicas a ritmo de paseo tranquilo, pueden colapsar el tráfico de toda Barcelona, y eso sería ser cívicxs.

Retirada de la ordenanza YA!.
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
Col·lapsem la ciutat, envaím els carrers amb les nostres bicis a ritme de passeig. A sobra que no contaminem, no fem soroll, ni matem, ni gastem benzina, els cabrons del Tripartit senyalen la bici com si aquest fos el problema i no la invasió de la ciutat pel cotxe. Ells poden aparcar a tot arreu i les bicis no. Un cotxe ocupa un gran espai de carrer públic. El cotxe mata 3.000 persones cada any a Barcelona a causa de la contaminació . Això sí que és greu.
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
10 nov 2006
hem de donar una resposta contundent i col·lectiva a aquesta ordenança.
Quan el petroli estigui pels núvols ja veureu com la ciutat s'omplirà de bicis, per força.
Re: BCN: Multas de hasta 450 euros por atar bicis a árboles y semáforos
11 nov 2006
Jo visc al Raval, concretament al carrer del Carme, i vaig ser atropellat per una bici que circulava per la vorera a tota hòstia tot just quan sortia de la porta de l'escala de veïns on tinc el meu habitatge.

També he patit un cop a l'esquena per part d'una superprogre amb bici que em volia avançar en un lateral de la Rambla, gairebé al davant de la caserna de la Guàrdia Urbana. El carrer era ple de gom a gom però la senyoreta volia fer d'Eddie Merkx pel lateral i anava picant (fort) a l'esquena de tots els que èrem allí.

És habitual veure com bicis fent ziga-zagues "escombren" tot l'espai de la vorera, amb la qual cosa t'has d'aturar perquè no estàs segur de no rebre un cop.

Si hi ha un pas estret, perquè estan fent obres, o han posat una bastida per a netejar la façana, t'has d'apartar de la bici que sense immutar-se està disposada a passar-te pel damunt. I tú a callar, no s'et acudeixi protestar davant un ninyato progre amb bici.

Vas a entrar a una botiga i resulta que és impossible perquè el ciclista de rigor ha deixat la bici atravessada totalment davant l'entrada, i no se la toquis, la que et lia ...

O bé ets dins una botiga fent la compra diària i t'entra la nena maca amb la bici i passant olimpicament de tu te la fot pel damunt i amb la roda et taca el pantaló. I a callar, sino ets un feixista ...

Treballo a un aparcament, i em venen els progres pollosos de la bici i l'aparquen de forma que ni el públic pot entrar a peu per la porta d'accés als vianants, o bé l'aparquen a la sortida dificultant i gairebé impedint la sortida dels vehicles.

Ves en compte al tombar una cantonada, o el Polidor de torn et pot fotre una trompada com una catedral.

Etc, etc, etc, etc, etc, etc, etc, etc, etc, etc.

Molts dels que revindiquen la bici (cosa que em sembla molt bé dins els seus justos limits) es queixen de la prepotència dels cotxes, però no s'adonen que molts d'ells fan exactament el mateix amb els vianants.

És clar que hi ha d'haver una regulació. Una cosa és promoure una forma de transport ecològic i barat i l'altra donar carta blanca a molt de brètol amb manillar i pedals.

I a qui no cumpleixi l'ordenança, canya, canya i canya. I si no us agrada, foteu-vos.
Sindicat Terrassa