Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
el casal popular de joves de Sarrià, la Fusteria, en perill de desallotjament
09 nov 2006
El casal popular de joves de Sarrià, la Fusteria en perill de desallotjament

Lâ1 dâabril del 2006 un grup de joves del barri vam okupar una antiga fusteria del casc antic de Sarrià per tal de crear un casal popular per a joves. Desprès dâinnaugurar al cap de un mes i mig i de començar a construïr alternatives en el nou centre social, van començar les identificacions i la citació a judici.

El passat dimarts 18 de juliol a les 11:30 els joves ocupants de la fusteria estavem citats a judici oral al jutjat de primera instància nº23 de Barcelona. Coneixent aquesta citació els acusats vàrem fer una petició dâadvocat dâofici i de justícia gratuïta, ja que els nostres mitjans econòmics són escassos, però sâens va informar que el reconeixement de justicia gratuïta no es produïria fins al 24 de juliol. Per aquesta rao el pas següent va ser demanar amb una setmana dâantelació lâaplaçament de la vista fins que ens fos reconeguda la justicia gratuïta.

La resposta de la jutja a aquesta petició va ser negativa produïnt que coneguessim el nosatre advocat cinc minuts avans dâentrar a la sala, temps per presentar-nos i poca cosa més, un cop a dintre es va tornar a demanar un aplaçament de la vista per impossiblitat dâhaver preparat el cas per part de lâadvocat. Davant dâaquesta petició lâacussació va al·legar que els acussats no haviem pagat els 15000 euros de fiança necessàris per poder defensar-se, ja que encara no senâs havia otorgat la justicia gratuïta. La jutja va acceptar el cas i el judici va quedar vist per sentència.

Sense possiblitat per defensar-nos ens ha arribat, divendres 28 de Juliol, la sentència:

âExaminada integramente la demanda interpuesta por D. IVO RANERA CAHIS contra OCUPANTES FINCA PJE. CANET 11 SARRIA condeno a los demandados a dejar la finca sita en el Pasaje Canet nº 11 de Barcelona libre y a disposición del actor con apercibiento de ser lanzados si no hicieran y a las costas del procedimiento.â?

Deixat-nos només la possibilitat d'apel·lar.

Feta la apel·lació el 5 de setembre, i un cop acceptada a tramit a principis d'Octubre guanyavam 6 mesos de lluita a l'espera que els jutjats es pronunciessis a favor o en contra nostra, peró de nou l'acusació i la justicia espanyola es burlen de nosaltres demanats uns i acceptant els altres l'execució preventiva de la sentencia a l'espera que es resolgui lâapel·lació. Aixó es traduirà en un desallotjament preventiu imminent, aconseguint així els l'objectiu de la acusació tot i que encara esta obert el cas.

Malgrat aquesta situació i lâimminent desallotjament, volem manifestar que la nostra lluita no sâatura i per aquesta rao en cas de desallotjament, seguirem alliberant espais abandonats, per a construïr-hi casals per al jovent del barri.

Davant dâaquesta situació us informem que el proper divendres 10 de novembre hi ha convocada una manifestació a les 20h a la pl. St. Vicenç de Sarrià, ja que tot i que encara no tenim data definitiva de desallotjament, aquest es preveu imminent, entre totes el podem aturar!

Si lâhabitatge és un negoci okupar es un dret
Casal popular de joves de Sarrià, La Fusteria. pstge Canet nº11

This work is in the public domain

Comentaris

Re: el casal popular de joves de Sarrià, la Fusteria, en perill de desallotjament
10 nov 2006
qui són els propietaris de La fusteria? aquest ivo ranera ja el coneixem prou. es dedica a defensar als especuladors radicals!
Re: el casal popular de joves de Sarrià, la Fusteria, en perill de desallotjament
10 nov 2006
qui són els propietaris de La fusteria? aquest ivo ranera ja el coneixem prou. es dedica a defensar als especuladors radicals!
Sindicato Sindicat