Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Jornada sobre Txetxènia
08 nov 2006
En el marc de la Campanya "Txetxènia, trenquem el silenci", la Lliga dels Drets dels Pobles i la Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans organitzen una jornada sobre Txetxènia el proper dijous 9 de novembre a la seu de la Federació, c/ Tàpies 1-3 (L3 Paral·lel).
Programa

17:30-18:15
Realitat històrica i política de Txetxènia amb Carlos Taibo, professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid.

18:15-18:30 Pausa

18:30-19:30
Taula rodona: Els Drets Humans a Txetxènia: distintes visions
· Jonathan Little, treballador humanitari a Txetxènia.
· Kenny Gluck, periodista i treballador humanitari a Txetxènia
· Aslan Iznaourov, estudiant txetxè acollit per lâorganització Ãtudes sans Frontières.

19:30-20:00 Debat

20:00 En record dâAna Politovskaya, lectura dâun dels seus articles a càrrec dâAslan Iznaourov.

Hi haurà servei de traducció simultània
La Campanya "Txetxènia, trenquem el silenci"

La situació a Txetxènia sembla haver-se estabilitzat en els últims anys i el conflicte ja no és notícia als mitjans de comunicació de masses. Però, darrera dâaquesta estabilitat sâamaga una realitat ben diferent. Les desaparicions, les tortures, les detencions arbitràries i prolongades són a lâordre del dia per a milers de persones, així com el terror continu amb què conviuen. Això sense comptar amb la situació dels refugiats i desplaçats que el conflicte ha generat.

Els informes elaborats per Amnistia Internacional, Human Rights Watch, o el mateix Comissari pels Drets Humans del Consell dâEuropa, Ã?lvaro Gil Robles, són esfereïdors pel que fa a la situació de la població civil txetxena i russa.

Finalment, les darreres eleccions del novembre del 2005 han estat marcades per un clima dâinseguretat generalitzada, per una falta de transparència, per lâocupació de lâexèrcit rus i per la falta de les llibertats més fonamentals.


El govern de Putin practica una política de ânormalitzacióâ? emmarcada dins la política de demonització del poble txetxè a partir dels successius atemptats duts a terme per presumptes grups islàmics txetxens. Però la situació real és la de terrorisme dâestat, dut a terme sota lâanomenada âoperació antiterroristaâ?, i la del terrorisme islàmic extremista. Amb la voluntat dâinformar i sensibilitzar a la població de Catalunya sobre la realitat del poble txetxè, la Lliga dels Drets dels Pobles en col·laboració amb la Federació Catalana dâONG pels Drets Humans organitza una campanya de denúncia sobre el conflicte de Txetxènia a la ciutat de Barcelona. El conflicte txetxè fa més dâuna dècada que dura i continua tot i que ha deixat de ser notícia. Creiem doncs, que és necessari denunciar la constant violació dels drets humans que pateix la població civil. Lâeix principal dâaquesta campanya és una exposició fotogràfica que està viatjant arreu de Catalunya.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa