Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Matança a Bet Khanun (Gaza)
08 nov 2006
Moren 19 civils palestins en un atac de l'Exèrcit israelià a la franja de Gaza
EFE
GAZA

Almenys 24 palestins, entre ells 8 nens i 4 dones, han mort a Cisjordània i Gaza, 19 d'ells per bombardejos de l'artilleria israeliana a Bet Khanun, a la franja de Gaza. La matança ha provocat la còlera dels grups armats, que han cridat a reprendre els atemptats suïcides contra Israel i a atacar objectius nord-americans.

Entre els morts de Bet Khanun, al nord de la franja de Gaza, hi ha 11 membres d'una mateixa família, dos d'ells nenes, ha assegurat Khaled Radi, portaveu del Ministeri de Salut, que ha xifrat en 40 el nombre de ferits.

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbàs, i el primer ministre, Ismaïl Hania, han demanat una reunió extraordinària del Consell de Seguretat de l'ONU que tracti les operacions israelianes als territoris palestins.

Hania ha convocat a més una reunió d'emergència del Govern palestí sobre aquesta "matança". Les converses per a la formació d'un nou Govern palestí s'han suspès.

Que Israel sigui "esborrat"

El portaveu del Govern de Hamàs, Ghazi Hamad, ha reclamat que Israel "sigui esborrat de la terra" i ha acusat l'Executiu israelià d'estar format per una "banda de criminals". Al-Fatah i Hamàs han fet una crida a reprendre els atacs suïcides contra Israel i a dirigir atemptats contra objectius dels EUA.

En aquest sentit, el màxim responsable polític d'aquest moviment, Khàlid Maixaal, ha anunciat la fi de la treva amb Israel, després de la matança de Bet Khanun, i ha assegurat que la lluita armada té llibertat per tornar a començar. Mashaal ha advertit de que Hamàs respondrà a l'atac "amb fets, no amb paraules".

Israel suspèn els atacs a Gaza

Per la seva part, el ministre israelià de Defensa, Amir Peretz, ha ordenat que se suspenguin els atacs d'artilleria a la franja de Gaza mentre les autoritats investiguen l'atac d'aquesta matinada.

Testimonis presencials palestins han explicat que el sagnant atac ha començat quan tancs israelians estacionats a l'est de la localitat han disparat tres ràfegues de trets contra tres vivendes de Bet Khanun, una població d'uns 20.000 habitants. Una de les vivendes era un edifici de quatre plantes, que ha estat greument danyat.

Cinc morts en un altre atac

Per una altra part, cinc palestins, quatre d'ells milicians i el cinquè, un civil, han mort en altres operacions de l'Exèrcit israelià al poble de Jamun, al nord de Cisjordània. Els milicians, pertanyents al braç armat d'Al-Fatah, les Brigades dels Màrtirs d'al-Aqsa, caminaven de matinada pels carrers de la localitat palestina, pròxima a Jenín, quan soldats israelians els han disparat, segons fonts locals.

El civil, de 30 anys, va morir per foc israelià després que sortís a una teulada per mirar el que havia passat poc abans amb els milicians.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=354351&idseccio_PK=1007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Matança a Bet Khanun (Gaza)
08 nov 2006
HOY, NOS DUELE LA AGRESIÓN ISRAEL� A LA POBLACIÓN CIVIL PALESTINA, Y EXIGIMOS A LOS GOBIERNOS EUROPEOS QUE LLAMEN A CONSULTA A LOS EMBAJADORES DE ISRAEL PARA EXIGIRLES EL FIN DE LA AGRESIÓN A LA POBLACIÓN CIVIL.
NO AL TERRORISMO DE ESTADO
LA PROPUESTA SERIA HACER LLEGAR ESTE E-MAIL AL GOBIERNO DE MADRID, A LA GENERALITAT DE CATALUNYA,
AL RESTO DE GOBIERNOS AUTONOMOS,
PODEIS ENTRAR EN SUS PÃ?GINAS WEB Y ENVIARLO.
CONTRA LA IMPUNIDAD GENOCIDA DEL GOBIERNO ISRAELÃ?
PASALO¡¡¡
Re: Matança a Bet Khanun (Gaza)
08 nov 2006
Mirant cap a un altre costat, mentres un genocidi es fá contra Palestina...i ningú diu res.
Condemnen a mort a Saddam i no hi ha cap Tribunal per als nazi-sionistes ?
Criminals ells i nosaltres observadors passius.
Sindicato Sindicat