Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Muntanyans II. Video de les inundacions
08 nov 2006
Salut a tothom!

En aquestes adreces de youtube podeu veure les imatges de les inundacions de la zona coneguda com a Muntanyans II. En aquest indret volen construir 555 habitatges en una zona inundable i de gran valor ecològic.

http://www.youtube.com/watch?v=XxhTpbws9DE

http://www.youtube.com/watch?v=JmXAG8YIDSQ


QUI ESTIMA LA TORRE NO LA DESTRUEIX!Defensem la Terra! No a Muntanyans IIEl creixement urbanístic que viu la costa catalana està acabant amb el perfil que identificava els nostres pobles i ciutats. Aquesta degradació del litoral mediterrani esdevé un motiu de preocupació, més que evident, en amplis sectors de la ciutadania torrenca. Un model urbanístic extensiu, desordenat i insostenible que crea una dependència cap al sector de la construcció en detriment de la diversificació dâaltres sectors de lâeconomia.A Torredembarra, de la mateixa manera que a la resta del litoral mediterrani, és necessari protegir els pocs espais que encara conserven les característiques pròpies del nostre sistema costaner. LâEspai dâInterès Natural dââEls Muntanyansâ? es troba actualment amenaçat per un Pla Parcial que permet edificar 555 habitatges en un paratge de quinze hectàrees. Un espai que, no només requereix una especial protecció, sinó que es troba situat en una zona que la mateixa Generalitat ha qualificat dâalt risc dâinundació en travessar-lo el Torrent dâen Gibert, amb el risc de produir-se greus danys en nuclis de població, vies de comunicació i en el propi medi.Dâaltra banda, la materialització dâaquest Pla suposaria lâofegament de lâúnic espai natural que resta protegit a Torredembarra, el qual quedaria incomunicat amb les zones forestals protegides de lâinterior i que hauria de suportar lâaugment de la pressió de milers de persones vivint a cinquanta metres de lâestany del Saler.Cal recordar que el mateix poble ha manifestat en múltiples ocasions la seva voluntat de preservar aquest espai i que el mateix Ajuntament de Torredembarra i el Consell Comarcal del Tarragonès han aprovat mocions a favor de no construir 550 habitatges als terrenys afectats i sol·licitant la seva inclusió dins de lâEspai dâInterès Natural. El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya va obrir negociacions amb el Ministeri de Medi Ambient per tal de comprar una part de lâespai. Malgrat això, el Departament de Política Territorial no ha aturat el procés per urbanitzar.Les entitats i organitzacions sotasignants considerem necessària una resposta col·lectiva que ens permeti fer respectar territori i salvaguardar el nostre futur i, per tot això, demanem:Que el Departament Política Territorial promulgui la suspensió immediata del Pla Parcial Muntanyans II fins que no sigui aportat un nou informe dâinundabilitat per part de lâAgència Catalana de lâAigua que garanteixi la seguretat de la zona, així com el corresponent estudi dâimpacte ambiental per tal que sigui incorporat.


Que continuïn les negociacions amb el Ministerio de Medio Ambiente per tal dâincloure els terrenys afectats en el pla de recuperació del litoral i es qualifiquin posteriorment els terrenys com a sol no urbanitzable.


Que la Conselleria de Medi Ambient iniciï les gestions per tal dâincloure els terrenys afectats dins dâuna eventual ampliació de lâEspai dâInterès Natural âPlatja de Torredembarra i Creixellâ?


Torredembarra, setembre de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Muntanyans II. Video de les inundacions
08 nov 2006
Salvem els Muntanyans!!!
Re: Muntanyans II. Video de les inundacions
08 nov 2006
molt bé companys. estem preparant una campanya contra l'especulació que es centrarà també en el tema muntanyans II (encara que potser sigui inapropiat, però això s'explicarà degudament). En tot cas no voliem desaprofitar l'avinantesa per a fer presió.

Salut i revolta!
Sols el poble salva el poble!
Re: Muntanyans II. Video de les inundacions
09 nov 2006
Qui és l'animal que vol construir en aquest espai? Si s'omple d'aigua tot!!!! Sembla l'Acquapark!
Sindicat Terrassa