Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Anul·lat judici "Encausats dels Monjos"
07 nov 2006
absolucio3.JPG
absolucio10.JPG
absolucio15.JPG
*fotos: concentració solidària a Vilafranca+concentració davant jutjats Vilanova3 novembre


S'anul·la el judici dels "Encausats dels Monjos" en incloure les denúncies contra la policia per tortures.

El judici que s'havia de fer el 3 de novembre als detinguts en la festa major de Santa Margarida i els Monjos del 2002 ha quedat anul·lat per poder incloure en la instrucció les denúncies que van presentar els encausats contra la Guàrdia Civil per les agressions i vexacions de què van ser víctimes. La jutjessa titular del penal número 3 de Vilanova s'ha vist obligada a tenir en compte la clàusula de nul·litat que la defensa havia sol·licitat per tal que el procés judicial recollís les denúncies dels encausats contra la Guàrdia Civil que es concreten en: detenció il·legal, amenaces, lesions, delicte contra la integritat moral i delicte d'omissió del deure de socors.

Ara el procés judicial torna un altre cop al jutjat de Vilafranca, on s'haurà d'incloure en la instrucció aquestes denúncies contra els policies, que en un primer moment no van ser tingudes en compte per la jutgessa.
Tot i així, cal tenir en compte que els encausats continuen afrontant penes de 18 mesos a 2 anys i mig de presó i a importants sancions econòmiques per les acusacions d'atemptat contra l'autoritat, resistència i, alguns d'ells, lesions.

El judici va ser precedit d'una concentració convocada per la Coordinadora Antirepressiva del Penedès, que va reunir una setantena de persones a les portes del jutjat de la rambla Exposició de Vilanova. La concentració va ser vigilada de prop per una gran dotació d'agents de la Policia espanyola, bona part dels quals eren antiavalots. Des de la Coordinadora considerem aquesta forta presència policial com un desplegament desproporcionat i amb clara intenció provocativa. Els policies van fotografiar les persones concentrades i van intentar allunyar la protesta pacífica davant les portes dels jutjats.

Des de la Coordianadora Antirepressiva considerem nolt important el suport rebut els darrers mesos i animem a continuar les mobilitzacions.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat