Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Renfe, Insubmissió!
07 nov 2006
RENFE, INSUBMISSIÓ!

no pagar el seu bitllet la segona setmana de desembre, del dilluns 12 al divendres 15 de desembre
La meva paciència ha arribat al límit. No puc més. Em sento impotent davant uns fets que diàriament afecten a milers i milers de ciutadans que, com jo, fan dels trens de Rodalies de Renfe la seva opció de transport habitual. Em sento menystingut, menyspreat, trepitjat, humiliat, maltractat, indefens, dat pel sac, castigat, i com ja he dit, sobretot impotent. Què podem fer davant d'aquest menyspreu? Pràcticament no ens queda ni el dret a la rabieta, ja que per desgràcia aquestes notícies de retards i línies sense servei s'estan convertint en tan habituals que qualsevol dia deixaran de ser notícia i llavors, deixarem d'existir com a "problema".

En aquesta campanya electoral els nostres
polítics han passat de puntetes sobre els trens de Rodalies de Renfe. Perquè no han parlat en veu alta sobre aquest tema?

El transport públic és un dret del ciutadà i ha de ser el reflexe d'un model de país i societat: els nostres governants han de donar un suport ple al transport públic, eix vertebrador del dinamisme econòmic, social i cultural del país. No s'hi val tirar pilotes fora: és cert que la responsabilitat primera és de Renfe, Adif i el Govern espanyol, però des d'aquí tampoc s'ha plantat cara.

Renfe s'amaga les vergonyes i les responsabilitats adduïnt que les causes del desgavell són les obres d'un tren amb massa anys de retard, les obres del TGV, o bé les pluges del mil·leni... Tan se val, sempre té a punt una excusa... Ahir al matí una catenària es trencava, així, plaf!, i a la
tarda un tren descarrilava a Sant Andreu... El departament d'Excuses de Renfe encara no ha donat explicacions.

Com a usuari dels trens de rodalies de Renfe, tip de tant de menyspreu per part de totes aquestes empreses, només em queda reclamar la dimissió dels responsables d'aquest desgavell. Els caps de Renfe i d'Adif els primers.

Cada vegada que agafo el tren pago civilitzadament el meu bitllet, amb l'import corresponent de l'abonament, i mentre jo compleixo Renfe se'm pixa a la cara i a més engegant ventiladors per tenir el vent a favor.

Som molts els que no tenim més remei que agafar la Renfe, per tant demanar el boicot uns dies determinats a Renfe ens perjudicaria només a nosaltres.

Només em queda l'esperança de convocar a tots aquells que se sentin com jo, a declarar-nos insubmissos i convidar a tots els usuaris a no pagar el seu bitllet la segona setmana de desembre, del dilluns 12 al divendres 15 de desembre, i si ho voleu a més ens podem posar un cartellet que digui "jo sóc insubmís", plantem-los cara, fem-nos visibles!!

Tenim un mes per organitzar-nos!
Feu córrer aquest correu, envieu sms, tot el que estigui al vostre abast!!

Demostrem la nostra força, diguem PROU a l'abús, al menyspreu i fem sentir la nostra veu!

RENFE, INSUBMISSIÓ!Un usuari emprenyat."The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience but where he stands at times of challange and controversy".
MLK

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Renfe, Insubmissió!
07 nov 2006
Jo no sé si seria tan fàcil deixar de pagar i colar-se, sobretot en algunes estacions, però potser es poden fer alguna altra mena d'accions.

Queda clar que la prioritat institucional no són ni les línies de rodalies, ni les regionals, ni tan sols les de llarg recorregut. La prioritatestà clara manteniment i ampliació a les d'alta recaptació (AVE, Euromed, etc.). Està clar a qui beneficien les millores en infraestructures.

Prou discriminació als milers d'usuaris i usuàries que dia a dia agafem el tren!
Re: Renfe, Insubmissió!
07 nov 2006
ben dit company! jo m'hi apunto!
per un transport públic, popular, digne i de qualitat! LLUITEM pels nostres drets!
Re: Renfe, Insubmissió!
07 nov 2006
El que cal és fer-ho cada dia no només cuan les coses empitjoren , visca la militáncia Anti-Renfe !! Regularització del billet "T-SALTO"!
Re: Renfe, Insubmissió!
07 nov 2006
hem sembla de puta mare pero com surtim les persones que com jo baixen a Plaça Catalunya o Sants?

per sortir s'ha de posar el bitllet i sinó multa
Re: Renfe, Insubmissió!
07 nov 2006
>per sortir s'ha de posar el bitllet i sinó multa

i si baixen 100 o més persones sense billet alhora?. Que podran fer els 4 segurates?. A més, Solament la policia té el dret a demanar-te que t´identifiquis. Ningú més ho pot exigir. El segurates no et poden fer res, ni retenir-te, perquè se´ls podria acusar de deteció il-legal. Només et poden demanar el bitllet els revisors acreditats de renfe. I si no el tens, els hi dones les dades que vulguis i la multa quedarà sense efecte (Es il-legal que t´exigeixin que els hi mostris la documentació).
Entenc que quan es va tot sol hi hagi por, però si centenars de persones baixen a sants sense bitllet alhora, no podran fer-hi res.

Si la renfe ens maltracta, maltractem a la Renfe. No serveix de res no queixar-te i aguantar dia sí i dia també, els retrasos, la manca d´informació, la massificació en els vagons... Potser s´ho pensaran dos cops si una insubmissió general (no pagar bitllet) els hi esclata a la cara. I que podran fer? Posar 1000 segurates a sants, o catalunya?. I si els posen, solament ho faran uns dies com a mesura disuassòria, els hi costaria massa car. Així que quan la seguretat tornés als nivells normals, ens tornem a colar.
Re: Renfe, Insubmissió!
08 nov 2006
us he fixat en els nous trens, les imatges que projecten a les pantalles? sembla que se n'enriguin de nosaltres! Cada matí quan pujo al tren em posaria a plorar!
Re: Renfe, Insubmissió!
08 nov 2006
"jo ja hem colo" entenc el que dius i si fos per mi hem colaria sempre, el problema es que no crec que la gent vulgui participar massivament amb una campanya, no crec que de cop i volta apareguin 200 persones de totes les edats sense bitllet colant-se a l'estació de Sants o Catalunya. Ara bé el que es podria fer és repartir uns pamflets per tal de comvocar a tohom a el dia tal no pagar el bitllet.


"Francesca" jo també ho veig i hem fa una ràbia que voldria trencar les teles a l'instant, així es gasten els diners amb teles per tal de burlar-se de la gent amb els seus super anuncis dient que RENFE és la millor
Re: Renfe, Insubmissió!
08 nov 2006
és cert que a la gent li costa molt d´arrancar, però a vegades et sorprén l´esperit de rebel-lia que té la gent "normal". Jo no descartaria que si s´informa a la gent a les estacions i grups de persones de totes les edat scomencen a col-larse això pot còrrer com la pòlvora.

Però, estic d´acord em que s´ha d´informar a la gent "in situ" de per què és fa això.

No serà fàcil, però mira´ho d´aquesta manera: AVUI hi ha hagut una altra averia als trens de rodalies C2 i C10 (si no m´equivoco). O ens fem sentir o ens continuaran pixant a la cara i a més pagant nosaltres. I a la gent li rebenta molt que la prenguin per idiota.

AIxò no passaria si el presi i tots els alts funcionari$ no anèssin en cotxes oficials amb xòfer, si haguéssin d´agafar el tren o el metro o el bus amb les condicions que l´agafen cada matí centenars de milers de passatgers segur que serien els primers en sol-lucionar-ho. Però, què podem esperar d´ells?. Recordo que un dels dies dedicats a la mobilitat sostenible, en Clo$ va dir que havia anat en cotxe oficial a l´entrevista de ràdio on es parlaria d´aquest "dia sense cotxes..."
Re: Renfe, Insubmissió!
09 nov 2006
Estic totalment d'acord amb la proposta. Ja n'estem farts que la Renfe es burli de nosaltres cada dia.

Per tal que funcioni, hauriem d'informar molt bé a la resta de gent. Crec que s'haurien de fer algun tipus de pamflets com diuen "Jo" i "Jo ja em colo", i repartir-los a les estacions, deixar-los als seients del tren, penjar-los a les portes de les estacions, etc... En un mes es podria conscienciar a bastanta gent.
Re: Renfe, Insubmissió!
09 nov 2006
I què me'n dieu del fil musical que ens fiquen per les orelles a dins del tren? A sobre ens tracten com si fóssim idiotes. Au vinga, avui arribareu una hora tard, però ja us posem musiqueta perquè no us poseu nerviosos... I si enlloc de calmar-te encara et posa més nerviós, fote't. I si no et deixa llegir, també. Els trens s'espatllen però el fil musical no falla mai. Algú deu estar cobrant comissions per haver-lo contractat...
Re: Renfe, Insubmissió!
10 nov 2006
Avui a les 18h hi havia convocada una manifestació per Internet per protestar per el mal servei de Renfe a la Pl. Catalunya de Barcelona.

Jo hi he anat però no s'ha visualitzat cap manifestació, ja que les poques desenes de persones que hi hem acudit no dúiem pancartes i estàvem dissaminats per la immensitat de la Pl. Catalunya. El Periódico deia que només hi han assistit 2 persones, en realitat erem més però és com si no hagués existit la manifestació ja que no s'ha visualitzat cap concentració de gent ni cap pancarta, ni crits ni res.
En canvi hi havia més d'una desena de periòdistes (TV2, COMRàdio, RAC1 i diversos diaris) per cobrir la suposada manifestació que ha resultat ser fantasma. Quina oportunitat perduda per fer sentir la nostra veu.
Ah, el millor és que hi havia 2 furgones i un cotxe del Mossos d'Esquadra per controlar la "massiva i radical" manifestació. Com que han vist que la cosa es podia "descontrolar" ha vingut una patrulla de la Guàrdia Urbana. Tocava a 10 policies per manifestant. Ah, a més al vestíbul de Renfe hi havia 8 agents de seguretat privada.

Ha estat un autèntic fracàs per 4 motius:
- Convocada exclusivament per Internet
- No concretava un lloc exacte (la Pl. Catalunya de Barcelona és molt gran).
- Anunciada amb poc temps d'antel·lació
- No hi havia un organitzador formal.

Crec que s'hauria d'organitzar una manifestació amb cara i ulls. Primer de tot intentar que col·lobarin i siguin coorganitzadors entitats com la PTP (Associació per la Promoció del Transport Públic), sindicats, associacions de veïns, etc. Fer amb suficient antel·lació (anunciant-ho amb roda de premsa ala mitjans de comunicació), fer publicitat, a més de a Internet, penjant cartells als voltants de les estacions de Renfe i repertitnt octavetes a les estacions i deixant-ne dins del trens. Evidentment també s'hauria de convocar en un lloc exacte i els organitzador portar pancartes per visualitzar-se la protesta.
Crec que si s'organitzés de la manera que he dit podria tenir molt èxit de convocàtoria i potser el polítics s'espavilarien una mica més al veure que la gent es comença a mobilitzar per tenir un transport públic de qualitat.
Re: Renfe, Insubmissió!
13 nov 2006
Un desastre! vaig ser divendres a la 18h a la Plaça Catalunya!!! res de res, ningú. Cap pancarta, cap mobilització, només tanquetes de mossos i cotxes d'alguna ràdio.
On era la gent? RAC1 també s'ho preguntava en directe amb en Clapers!!!
Re: Renfe, Insubmissió!
20 nov 2006
El problema més greu és: com entres en una estació en la qual l'única manera d'entrar és introduir el bitllet a la maquineta o fer un salt que, a certa edat i amb uns quants quilos de més, és més que impossible fer sense jugar-te la integritat física?
Sindicat Terrassa