Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
Esclaten diversos artefactes al DF (Mèxic)
07 nov 2006
Esclaten 3 artefactes al DF, reivindicats per una coordinadora de grups guerrillers

A Oaxaca i la resta de la república continuen les movilitzacions. A Barcelona i la resta del món també.
La situació a Mèxic està cada vegada més complicada.

Ahir van esclatar 3 artefactes al DF. A locals del PRI (Partit Revolucionari Institucional), el IFE (Institut Electoral) y en una sucursal bancària. Sembla que hi podrien haver-hi dues explosions més.

L'acció l'ha reivindicada una coordinadora de diferents grups guerrillers (Movimiento Revolucionario Lucio Cabañas Barrientos, Tendencia Democrática Revolucionaria-Ejercito del Pueblo, Organización Insurgente Primero de Mayo, Brigada de Ajusticiamiento 2 de Diciembre y Brigadas de Liberación Populares).

Això ve a afegir més llenya a la tensa situació que es viu a Oaxaca després del desallotjament del "plantón" al zócalo de la capital y la resistència de la població defensant les instal·lacions de Radio Universidad, on van fer fugir a la PFP (la policia militar). Precisament ara la situació s'ha invertit, i és la PFP qui controla el zócalo y el centre històric, pero es troben completament envoltats pel poble en rebel·lia. Ara s'han enviat 2000 elements més de policia, encara no se sap del cert si per intentar prendre el control o per ajudar a sortir als policies "atrapats" al centre de la ciutat.

La situació a tota la república es complica dia a dia. Abans d'ahir una multitudinària marxa (centenars de milers, els convocants diuen un milió de persones) de la APPO va recòrrer Oaxaca. A principis de mes, convocades per l'EZLN i La Otra Campaña, es van fer talls de carreteres per tot el pais. A Chiapas milers de bases de suport zapatistes van tallar les vies principals sota la vigilància de militars que finalment no van fer-hi res. Fa uns mesos la repressió va arribar a Atenco: 2 morts, centenars de detinguts i detingudes y desenes de dones violades y torturades, entre elles 5 persones estrangeres (i dues noies catalanes). Després va vindre el frau electoral.

Chiapas i Oaxaca. Del sud arriben vents de revolta. Ja vam parar la massacre una vegada (Chiapas al 94) i les comunitats zapatistes s'han consolidat amb els “caracoles� (territoris autònoms d'autogovern, al marge de l'estat: amb educació i sanitat autònomes). Ara és Oaxaca. Una altra forma de rebel·lia i organització popular, també des de sota i allunyada del poder, sense caudillismes ni avantguardes. Un altre exemple per tothom.

Aturem de nou la massacre. Solidaritat amb la APPO i tot el poble de Oaxaca. Vine a la manifestació del diumenge dia 12 a les 12h a Plaça Universitat (el dia següent de la manifestació contra el Meeting Point, perque aquí també tenim les nostres rebel·lies).

Per la retirada de les forces federals
Per la renúncia del governador Ulises Ruiz
Per la llibertat dels presos i preses polítiques
Per l'empresonament dels assassins del poble

Salut.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat