Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
S'encadenen amb ciment a la porta de la Generalitat
07 nov 2006
Dues persones s'encadenen a un bidó de ciment a la porta de la Generalitat (plaça Sant Jaume, Barcelona) i dues més als fanals del davant en una acció contra el Barcelona Meeting Point. Amb l'acció es vol denunciar l'aliança de les administracions dites "públiques" amb les empreses immobiliàries i constructores. Un grup de gent dóna suport a l'acció i es demana el recolzament urgent solidari. La policia comença a intervenir.

Manifestació contra el Barcelona Meeting Point el proper dissabte 11 novembre a les 12h a la plaça dels països catalans (sants, renfe). Telf. de contacte: 685 269 787 (Enric Nocalla)

Dos personas se encadenan a un bidón de cemento en la puerta de la Generalitat (plaza Sant Jaume, Barcelona) y dos más en las farolas de delante contra el Barcelona Meeting Point. Con la acción se quiere denunciar la alianza de las administraciones llamadas "públicas" con las empresas inmobiliarias y constructoras. Un grupo de gente respalda la acción y se pide apoyo urgente y solidario. La policía empieza a intervenir.

Manifestación contra el Barcelona Meeting Point el próximo sábado 11 noviembre a las 12h desde la plaça dels països catalans (sants, renfe).

Telf. de contacto: 685 269 787 (Enric Nocalla)
10 anys meeting point.jpg
cartell meeting point 11N06 WWW.jpg
Aquest és el comunicat que han fet arribar:

Entenem que els responsables del Govern de la Generalitat, ajuntaments, consellers de Política Territorial, regidores d'urbanisme, etc. només es relacionen de forma cordial amb aquelles persones que, ben encorbatades, els hi ofereixen tones de ciment en nom del progrés. Avui, un grup de gent ha decidit fer-se escoltar i ho ha fet de la mateixa manera: el ciment és la nostra oferta de diàleg. Hem pres seriosament l'oferiment d'Enric Lacalle (capo del BMP) i també fem una crida a la responsabilitat de tothom que pateix violència immobiliària o li estan matant el seu territori. Això que ve a continuació és el que us volem dir:
Prou crim organitzat!
Avui, 7 de novembre, comença la 10 edició del Barcelona Meeting Point (BMP), fira del sector immobiliari que els seus organitzadors no dubten en qualificar com âel evento inmobiliario más grande de Europaâ?, i que es perllongarà fins al dia 12.
Cinc dies de trobada de constructores, immobiliàries, promotores, financeres, consultores, i altres empreses relacionades amb l'explotació del territori.
Cinc dies, durant els quals celebraran els beneficis d'un any més explotant el treball de milions de persones que posen la seva vida al servei de bancs i caixes a les que pagar una hipoteca; d'extorsionar i expulsar de las seves cases a milers de famílies afectades per plans especials de reforma interior (PERI's), plans generals d'ordenació urbana, plans parcials, i demés instruments públics al servei del negoci immobiliari. Celebraran els beneficis d'estar destruint el poc patrimoni històric que ens queda per aixecar nous edificis de disseny inaccessibles, i fins i tot inservibles. Els beneficis de destruir el teixit social dels nostres barris fent taula rasa per a sobre crear nous espais sense història, inhabitables, i construïts per que en ells siguem només individus al servei de la producció, i sobre tot del consum. I els beneficis d'estar destruint els nostres pobles, les nostres comarques, els espais naturals i el paisatge amb l'extensió de l'asfalt i el formigó, pistes de esquí i camps de golf, embassaments, parcs eòlics⦠que es propaguen por tot el territori fent desaparèixer el nostre passat i present, però també el futur.

Però si a gran part dels culpables d'això els tenim en aquests moments a la fira de plaça Espanya (al BMP), no ens oblidem dels que tenim també aquí, a plaça sant Jaume. A un ajuntament que, en la figura del seu alcalde, presideix el Consorci de la Zona Franca, institució organitzadora de la gran trobada del crim organitzat que és el BMP, i que representa com cap altra la comunió entre l'administració que es diu pública, i el capital privat.

Però més a més, perquè aquest ajuntament, com tots, són una peça clau en el negoci immobiliari, dissenyant i fent aplicar els plans urbanístics que obren la veda al negoci immobiliari, i protegint a las empreses davant els interessos socials; expropiant camps i vivendes, desallotjant pobles i cases per obrir pas a las màquines; i reprimint qualsevol acte de denuncia i disidència.
I per suposat, la Generalitat, responsable última de dissenyar les polítiques territorials generals, que es tradueixen en com extreure el màxim benefici possible de la porció de territori que controlen, introduint fins i tot en la seva estructura empreses com lâInstitut Català del Sòl.
I una Generalitat que és, en darrera instància, l'encarregada d'aprovar els plans urbanístics municipals i, per tant, la culpable de revestir de legalitat autèntics delictes i atemptats sobre el territori i les persones, quan inclús aquells presenten serioses irregularitats o fins i tot, arribant a contradir las seves lleis, com es el cas tan proper del pla Caufec (ara anomenat Porta BCN, a Esplugues de Llobregat).
Un dels projectes més especulatius de la història de Catalunya que, utilitzant un argument suposadament altruista (soterrament de les línies elèctriques d'alta tensió), pretén portar a terme una urbanització que suposa incrementar un 780% l'edificació permesa des de 1976, amb la construcció, entre altres, de 600 vivendes de luxe, 2 gratacels de 105m de alçada, i el que seria el centre comercial més gran del nord de Barcelona. I això destruint, a més, la zona de protecció del parc de Collserola: el pulmó verd més important de l´àrea metropolitana de Barcelona.

Per tot això estem aquí. Per denunciar als culpables de que s'intenti sepultar directament a pobles, les seves vides i els espais naturals, baix el pes del formigó, aprofitant el soterrament d´unes línies elèctriques en el cas del pla Caufec, o qualsevol altre excusa en la resta de conflictes existents a tot arreu de Catalunya, per omplir les butxaques dels mateixos de sempre. O bé fent servir la disfressa institucional del âbé generalâ? o, en últim terme, de la necessitat del âprogrésâ?; un dels grans deus del nostres temps, en el nom del qual es justifiquen els més grans sacrificis.
No permetrem que continuïn fent negocis amb els nostres espais i les nostres vides!
(Algun dia) Tancarem el Meeting Point, però també totes aquelles institucions que representin els mateixos valors.

MANIFESTACIÃ DISSABTE 11 NOVEMBRE 2006
10h, plaça països catalans (renfe sants): esmorzar i trobada de colâ¢lectius, persones i plataformes en defensa del territori i contra l'especulació
12h: manifestació cap el meeting point

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa