Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : dones
II Trobada de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes. Nota de premsa
07 nov 2006
Més de 100 dones inscrites a la
II Trobada de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes

i Comunicadores: Per comunicar amb una altra mirada


Més de 100 dones periodistes i comunicadores de les xarxes més importants de l’Estat Espanyol, Europa i Llatinoamèrica s’han inscrit a les sessions tancades de la II Trobada Estatal de Dones Periodistes i Comunicadores- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere- que tindrà lloc els propers dies 10, 11 i 12 de Novembre. Allà, es discutirà sobre el tractament de gènere a la informació periodística, així com sobre la visibilitat de les dones als mitjans de comunicació i la situació general de les dones periodistes. La Trobada també compta amb dues sessions obertes al públic en general.En el decurs dels tres dies de la Trobada, hi haurà grups de debat, taules rodones i intervencions de personalitats com ara la periodista i teòrica feminista italiana Ida Dominijanni; periodistes com les mexicanes Sara Lovera, que ha treballat a la Comissió d’Investigació de Feminicidis de la Cambra de Diputats de Mèxic i Lucía Lagunes, Coordinadora de l’agència de premsa ‘Comunicación e Información de la Mujer’ CIMAC; Nuria Varela, periodista i escriptora de l’Estat Espanyol, experta en violència de gènere i mitjans de comunicació, o Carme Freixa, que dinamitzarà un Grup de Debat, entre d’altres.


La Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores es va constituir la primavera del 2005 a Catalunya i la I Trobada Estatal va tenir lloc el Setembre del 2005 a Madrid, amb la participació de diverses organitzacions de dones de tot l’Estat. Anteriorment, a la Segona Conferència Llatinoamericana de Dones Periodistes a Rio de Janeiro, del 25 al 28 de març del 2004, s’havia proposat la creació d’una gran Xarxa Internacional de Dones Periodistes que finalment es va materialitzar en la Primera Trobada Internacional de Periodistes a la ciutat de Morelia, Estat de Morelia, Mèxic, el novembre de l’any 2005; allà, periodistes de 14 països (Argentina, Alemanya, Espanya, Itàlia, Perú, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, República Dominicana, Guatemala, Cuba, Estats Units i Mèxic), van crear la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. Aquesta Xarxa es va concebre com un espai obert en el qual hi conflueixen periodistes, a nivell individual o col·lectiu, de diferents llocs del planeta, amb l’objectiu de promoure un periodisme sensible a la perspectiva de gènere. A nivell estatal, formen part de la Xarxa Internacional una dotzena d’entitats i, a nivell de Catalunya, sis.


Aquesta II Trobada es pot fer gràcies al suport de la Diputació de Barcelona (Espai Francesca Bonnemaison), l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Barcelona, així com al suport de mitjans com ‘El Periódico de Catalunya’ i el diari ‘El Punt’.Roda de premsa: Divendres 10 de Novembre, 11h.

Centre Internacional de Premsa de Barcelona. Rambla Catalunya, 10, 1r, 1a

Per a més informació: 2006.comunicacio ARROBA gmail.com
Mira també:
http://www.moncomunicacio.com/xarxa

This work is in the public domain

Comentaris

Re: II Trobada de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes. Nota de premsa
14 nov 2006
Esto esta organizado en Fancesca Bonnemaison que tiraron a Radio Paca a la calle. Como para ir. Y para mas, sus patrocinadores: Generalitat de Catalunya, la Diputacio de Bcn y el Ajuntament de Bcn.

A mi no me veran.
Sindicat