Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Un redactor de LA VEU DE SALAMANCA és agredit per supòsats neonazis
06 nov 2006
antifa2.jpg
Un redactor de LA VEU DE SALAMANCA és agredit per supòsats neonazis
Miguel �ngel Andrés
4 de novembre de 2006.



A les 2:00 de la matinada del Dissabte 4 de Novembre, Roberto Cilleros, redactor de LA VEU DE SALAMANCA i portaveu del Col·lectiu Estudiantil Alternatiu, va ser agredit per una desena de supòsats neonazis.

Els actes van succeir quan Roberto anava camí cap a la seva casa pel carrer Zamora muntat amb bicicleta. Quan un grup de persones va començar a pronunciar el seu cognom el va parar, i va anar quan un dels nazis li va copejar repetides vegades en la cara mentre la resta cridava "Cilleros rojo", "Cilleros comunista", i crits similars. Tot va quedar en ferides en la cara i una hemorràgia nasal, gràcies a que la gent que passava per allí (des de l'amo d'un bar proper fins a un grup de erasmus australians) van córrer a ajudar a l'agredit, mentre els nazis fugien cridant als que li ajudaven "maricones" i "amigos de los rojos", a causa del gran nombre de persones que transitaven el Carrer Zamora a l'altura gairebé de la Plaça Major.

El Col·lectiu Estudiantil Alternatiu denúncia rotundament l'agressió que ha sofert el seu portaveu, així com totes les agressions que els grups nazis exerceixen cada vegada més, sobre diferents membres de l'esquerra espanyola, i com s'ha vist en aquest cas, de Salamanca.

Per això l'associació estudiantil ha fet una crida a les institucions de la nostra ciutat, tant a l'Ajuntament com a la USAL, perquè condemnin aquests actes de violència, i ha expressat mostres d'agraïment als ciutadans que van ajudar de forma immediata a Roberto.

Des de LA VEU DE SALAMANCA vam condemnar els fets succeïts, i desitgem expressar la nostra màxima solidaritat amb el company Roberto Cilleros. Lamentem que encara segueixin existint persones que no respecten drets tan bàscics com la llibertat ideològica i de pensament.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2877

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un redactor de LA VEU DE SALAMANCA és agredit per supòsats neonazis
07 nov 2006
"La veu de Salamanca"??? òstia com progresen el català a Salamanca, després de rescatar l'arxiu de la guerra civil ara hem aconseguit que escriguin els seus diaris en català!!! Haurem de dir de Salses a Guardamar i de Salamanca a Maó?

PD. No ens passem una mica amb les traduccions, jo mai he vist que es parli del diari "Hoy" per "Avui" o del "Punto diario"
Sindicat Terrassa