Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
06 nov 2006
manifest i cartell de la mobilització.
12 mani contra la cimera, i el 16, la cimera...
també hi serem!
definitiu.bmp
Els Països Catalans per l’Europa dels pobles i els treballadors:
No a la Cimera franco-espanyola.
    A la Cimera del 16 de novembre entre l’Estat espanyol i el francès, els seus representants es troben aquí per a debatre, acordar i decidir sobre un seguit de temes d'importància cabdal en relació als nostres interessos i als nostres drets com a persones i com a poble. Ells es troben aquí per a decidir el que nosaltres els, Països Catalans, ara per ara, no podem decidir.
    Per la gravetat de les decisions que poden adoptar-se és fonamental que les classes populars i treballadores dels Països Catalans hi diguem la nostra. Cal que mantenim i reforcem l'exigència del nostre dret a decidir … cal que insistim en manifestar la nostra oposició més ferma a les intencions dels estats francès i espanyol, d'imposar-nos una vegada més els seus interessos.
    Perquè no podem acceptar que amb la coartada de la col•laboració en la suposada lluita contra el terrorisme o la gran delinqüència, ens acabin imposant un control policíac intensiu i sistemàtic, es vulnerin els drets humans i es fomenti la criminalització i la repressió contra l'activitat i els moviments polítics dissidents que lluiten en defensa del territori i pels drets fonamentals de les persones i els pobles.
    Perquè cal denunciar que davant els moviments migratoris la política dels estats es redueix en la pràctica a un nou reforçament policial (i fins i tot militar) de la vigilància i control de fronteres (agència Frontex) i a la col•laboració, bàsicament repressiva (acords de Rabat), amb els països d'origen i trànsit. Perquè tot plegat comporta la criminalització de la població immigrada i afavoreix la sobreexplotació i l'exclusió social en les situacions d'il•legalitat que aquesta política genera. Exigim la derogació de les Lleis d’Estrangeria i posar en pràctica una política catalana d'acollida basada en l'exercici efectiu dels drets polítics i socials bàsics per a tothom.
    Perquè cal rebutjar el seguidisme de la UE a la política "antiterrorista" de l'administració Bush, així com l'absolució de l'escamot Dixan, que s’està jutjant a l’Audiència Nacional de Madrid, exemple de la retallada de drets civils i polítics.
    Perquè tampoc podem acceptar que amb la coartada de les suposades missions de pau s'estableixin acords que afavoreixen el poder i la intervenció dels exèrcits i la indústria armamentista; com la que actualment pateix el Líban o l’Afganistan. En aquesta línia, s'ha d'exigir la suspensió del Consell franco-espanyol de Defensa i Seguretat. Contra la militarització, la indústria armamentista i el control de les multinacionals, nosaltres apostem per una política catalana de recerca i desenvolupament sostenible, al servei de les necessitats del poble.
    Perquè en la col•laboració per a la recerca i el desenvolupament la política de transports queda centrada en el TAV i els grans negocis de les empreses constructores.
    Perquè augmenta la precarietat laboral i les polítiques econòmiques que retallen els drets socials. Contra una Europa que gira l’esquena als drets de la classe treballadora i fa de la flexibilitat, les deslocalitzacions i el lliure acomiadament banderes de la prosperitat...
    Perquè la política energètica gira exclusivament al voltant del mercat únic europeu i les interconnexions elèctriques que imposen noves línies de MAT, com la que ens volen imposar aquí, tot travessant i trinxant pobles i comarques. Per contra, volem un pla energètic basat en les energies renovables de proximitat.
    Perquè ens volen imposar un model universitari i de recerca sotmès a les multinacionals i als interessos del mercat; privatitzant i concertant enlloc d’impulsar una xarxa educativa laïca, pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat.
    Encara es podria fer més llarg el llistat de greuges i d'imposicions alienes als interessos i drets de les classes populars … però sembla prou evident que tot plegat justifica sobradament la necessitat que manifestem la denúncia i el rebuig frontal a aquesta Cimera …
Els Països Catalans per l’Europa dels pobles i els treballadors:
No a la Cimera franco-espanyola.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
07 nov 2006
ei, no es llegeixen les convocatòries del cartell. Algú les pot afegir?
Re: 12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
07 nov 2006
la mani de diumenge és a les 11.30 a la subdelegació del govern espanyol a Girona i la del dia 16 comença a les 20h. al pont de pedra.
Re: 12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
07 nov 2006

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more