Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
06 nov 2006
manifest i cartell de la mobilització.
12 mani contra la cimera, i el 16, la cimera...
també hi serem!
definitiu.bmp
Els Països Catalans per l’Europa dels pobles i els treballadors:
No a la Cimera franco-espanyola.
    A la Cimera del 16 de novembre entre l’Estat espanyol i el francès, els seus representants es troben aquí per a debatre, acordar i decidir sobre un seguit de temes d'importància cabdal en relació als nostres interessos i als nostres drets com a persones i com a poble. Ells es troben aquí per a decidir el que nosaltres els, Països Catalans, ara per ara, no podem decidir.
    Per la gravetat de les decisions que poden adoptar-se és fonamental que les classes populars i treballadores dels Països Catalans hi diguem la nostra. Cal que mantenim i reforcem l'exigència del nostre dret a decidir … cal que insistim en manifestar la nostra oposició més ferma a les intencions dels estats francès i espanyol, d'imposar-nos una vegada més els seus interessos.
    Perquè no podem acceptar que amb la coartada de la col•laboració en la suposada lluita contra el terrorisme o la gran delinqüència, ens acabin imposant un control policíac intensiu i sistemàtic, es vulnerin els drets humans i es fomenti la criminalització i la repressió contra l'activitat i els moviments polítics dissidents que lluiten en defensa del territori i pels drets fonamentals de les persones i els pobles.
    Perquè cal denunciar que davant els moviments migratoris la política dels estats es redueix en la pràctica a un nou reforçament policial (i fins i tot militar) de la vigilància i control de fronteres (agència Frontex) i a la col•laboració, bàsicament repressiva (acords de Rabat), amb els països d'origen i trànsit. Perquè tot plegat comporta la criminalització de la població immigrada i afavoreix la sobreexplotació i l'exclusió social en les situacions d'il•legalitat que aquesta política genera. Exigim la derogació de les Lleis d’Estrangeria i posar en pràctica una política catalana d'acollida basada en l'exercici efectiu dels drets polítics i socials bàsics per a tothom.
    Perquè cal rebutjar el seguidisme de la UE a la política "antiterrorista" de l'administració Bush, així com l'absolució de l'escamot Dixan, que s’està jutjant a l’Audiència Nacional de Madrid, exemple de la retallada de drets civils i polítics.
    Perquè tampoc podem acceptar que amb la coartada de les suposades missions de pau s'estableixin acords que afavoreixen el poder i la intervenció dels exèrcits i la indústria armamentista; com la que actualment pateix el Líban o l’Afganistan. En aquesta línia, s'ha d'exigir la suspensió del Consell franco-espanyol de Defensa i Seguretat. Contra la militarització, la indústria armamentista i el control de les multinacionals, nosaltres apostem per una política catalana de recerca i desenvolupament sostenible, al servei de les necessitats del poble.
    Perquè en la col•laboració per a la recerca i el desenvolupament la política de transports queda centrada en el TAV i els grans negocis de les empreses constructores.
    Perquè augmenta la precarietat laboral i les polítiques econòmiques que retallen els drets socials. Contra una Europa que gira l’esquena als drets de la classe treballadora i fa de la flexibilitat, les deslocalitzacions i el lliure acomiadament banderes de la prosperitat...
    Perquè la política energètica gira exclusivament al voltant del mercat únic europeu i les interconnexions elèctriques que imposen noves línies de MAT, com la que ens volen imposar aquí, tot travessant i trinxant pobles i comarques. Per contra, volem un pla energètic basat en les energies renovables de proximitat.
    Perquè ens volen imposar un model universitari i de recerca sotmès a les multinacionals i als interessos del mercat; privatitzant i concertant enlloc d’impulsar una xarxa educativa laïca, pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat.
    Encara es podria fer més llarg el llistat de greuges i d'imposicions alienes als interessos i drets de les classes populars … però sembla prou evident que tot plegat justifica sobradament la necessitat que manifestem la denúncia i el rebuig frontal a aquesta Cimera …
Els Països Catalans per l’Europa dels pobles i els treballadors:
No a la Cimera franco-espanyola.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
07 nov 2006
ei, no es llegeixen les convocatòries del cartell. Algú les pot afegir?
Re: 12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
07 nov 2006
la mani de diumenge és a les 11.30 a la subdelegació del govern espanyol a Girona i la del dia 16 comença a les 20h. al pont de pedra.
Re: 12 de novembre tots a Girona, el 16 també!
07 nov 2006

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more