Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Vaga de fam
06 nov 2006
El 25 d'Octubre el pres Roberto Catrino López (pres del Berguedà) ha iniciat una vaga de fam i set per protestar contra el pobre tractament mèdic que està rebent a la presó de Lelystad (Holanda). El Roberto és pres social i anarquista que va estar complint una condemna de 18 anys, la major part dels quals va estar en aïllament. Durant aquests llargs anys va participar en motins, vagues de fam i intents de fuga. Aquesta actitut de resistència el va portar a haver de suportar una ininterrompuda submissió a l'aïllament.Només perquè no va voler acceptar la realitat de la tortura i la resistència va ser l'única forma de tirar endavant.
ROBERTO CATRINO LÓPEZ EN VAGA DE FAM


El 25 d'Octubre el pres Roberto Catrino López (pres del Berguedà) ha iniciat una vaga de fam i set per protestar contra el pobre tractament mèdic que està rebent a la presó de Lelystad (Holanda). El Roberto és pres social i anarquista que va estar complint una condemna de 18 anys, la major part dels quals va estar en aïllament. Durant aquests llargs anys va participar en motins, vagues de fam i intents de fuga. Aquesta actitut de resistència el va portar a haver de suportar una ininterrompuda submissió a l'aïllament.Només perquè no va voler acceptar la realitat de la tortura i la resistència va ser l'única forma de tirar endavant.



El Roberto pateix la malaltia de l'VIH i el seu sistema immunològic està molt baix lo que el fa molt vulnerable a serioses complicacions. En comptes de ser tractat de la seva malaltia per un metge de confiança ha estat tancat en una cel·la d'aïllament des de dijous 26 d'Octubre. Aquesta decissió només farà empitjorar el seu estat de salut ja que és qüestió coneguda que l'aïllament provoca molt estrés. Aquest estrés és un atac inacceptable i que empitjorarà l'estat de feblesa del Roberto. No cal dir que qualsevol forma d'aïllament és una inacceptable forma de tortura blanca.



La vaga de fam i set que el Roberto ha iniciat és el resultat del joc que s'estan portant entre la presó i l'hospital entorn al seu expedient mèdic. Ningú es vol responsabilitzar del seu expedient. Sense aquests documents el Roberto no té possibilitat de demanar un tractament adequat.



Ara més que mai el Roberto necessita el nostre suport des de l'exterior. Nosaltres no hem oblidat que va estar prop de la mort a l'abril a causa d'una doble pneumònia, després de que el doctor de la presó no es prengués en serio el seu estat de salut. El Roberto està malalt i ha de ser tractat de la seva malaltia en llibertat, amb l'amor de la seva família i amics. La presó només enmalalteix cada cop més a la gent. Això només reforça la visió de que la presó no serveix per resocialitzar a la gent sinó per revenjar-se i exterminar.

La Creu Negra Anarquista d' Amsterdam fa una crida a totes les persones per acossar a la presó de Lelystad amb trucades, e-mails i faxos per demanar un tractament mèdic adequat en un entorn normal. A demés també demanem la seva llibertat i el seu retorn amb la seva familia i amics a Catalunya per que li sigui possible de cuidar la seva salut en pau.



Amb aquesta crida també volem demanar la vostra atenció sobre els casos d'altres companys presos que també estan en vaga de fam actualment:



-José Fernández Delgado a Bochum (Alemania), que està protestant per la arbitrarietat amb que es tractat per la presó.

-Hamed Hamed Belaid -YUMA- a Villanubla, en vaga de fam desde el 5 de Setembre per posar fi al desesperant aïllament en el que porta més de 15 anys;

-Javier Caramel a Albolote, en vaga de fam desde el 21 d'Agost perquè no ha vist a la seva mare desde fa 7 anys, no ha rebut el diploma corresponent als estudis que ha cursat i no està rebent el sou que li correspon pel seu treball a la cuina de la presó.



L'adreça del director de la presó de Lelystad és:



PI-Lelystad

T.a.v. de diredtie

Larserdreef 300

8233 HB Lelystad

The Netherlands



Tel +31 320 26 74 67

Fax +31 320 26 74 76

Email: info ARROBA flevoland.dji.minjus.nl



Les persones malaltes a l'Hospital, les preses al carrer!



27 d'Octubre del 2006

Creu Negra Anarquista d'Amsterdam







Moldel d'escrit per enviar al director de la presó:



Dear director of PI Lelystad,



Through this letter we’d like to share our concerns about the current state of one of your prisoners, Roberto Catrino Lopez.



We have understood that this man doesn’t receive an adequate treatment of the illness symptoms that are a result of his HIV disease. He’d like to have access to his medical files, but that’s being made impossible by several doctors. For Roberto Catrino Lopez it’s very important to receive his files as to demand a proper medical treatment. Currently his immune system is very low, because of his disease, and for this he needs to be treated by a reliable doctor that examines him instead of working against him. Apart from this we’ve heard that Roberto Catrino Lopez is currently in an isolation cell. This situation needs to change immediately. For a person in this state of health such a solitary confinement can have deadly consequences.



We’d like to remind you that Roberto Catrino Lopez has been in a life threathening situation by the faulty treatment of a double pneumonia. Don’t let this happen again!

A prisoner with an uncureable disease needs a humane treatment in a loving environment. We’d like to request the earlyl release of this man for humanitarian reasons and to let him relieve his suffering together with his family in Catalonia. Prolonging the detention of an incureable sick person doesn’t longer serve any purpose to society. But most of all we demand an immediate medical treatment and full transparency about his situation.



Roberto Catrino Lopez is on hungerstrike until the demands mentioned above are met. We’d be very disappointed if his life is in danger because PI Lelystad is failing to treat a sick person.



Concerned greetings.
Mira també:
http://desdosona.livejournal.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more