Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Caminada reivindicativa "Més trens i menys AVE" a Tarragona
05 nov 2006
CAMINADA ENTRE LA POBLA DE MONTORNÈS I EL CATLLAR PER LA VIA QUE UNEIX RODA DE BERÀ AMB REUS

DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE DE 2006

Sortida: a les 10h. des de l'antiga estació de la Pobla de Montornès
Arribada: a les 13h. a l'antiga estació del Catllar
A les 14 h. tindrà lloc un dinar popular solidari

Reivindiquem:

- Reobertura comercial del servei ferroviari del tram Roda de Berà - Reus actualment fora de servei, donant servei així als pobles de La pobla de Montornès, La Riera de Gaià, El Catllar, Perafort i El Morell.

- Servei de rodalies entre Barcelona, Tarragona i Reus

- Acondicionament dels edificis i millora de la qualitat del servei a l'usuari en totes les estacions del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

- Creació d'una xarxa ferroviària aprofitant les infraestructures existents, que connecti de forma circular les estacions de Tarragona, Reus, Valls i Sant Vicenç de Calders amb l'aeroport i l'estació de l'AVE, aprofitants les infraestructures existents.

Participa, caminem junts per un futur sostenible.

Convoca i organitza: Confederació General del Treball (CGT)
Informació: 977245012 - 657272734
Manifest: Menys AVE i Més Trens a les comarques de Tarragona

Les necessitats de la població passen per un ferrocarril que vertebri el territori, que doni servei real als ciutadans i a les ciutadanes, permetent el dret a la mobilitat de les majories, estem farts de veure passar l'AVE a 300 km/h per tal que els executius es desplacin entre les grans ciutats i que no puguem viatjar entre dues poblacions de la nostra pròpia comarca per manca de trens o fins i tot pitjor… per la seva inexistència. El 99% de la població viatja en Rodalies i Regionals, enfront del 1% de l'AVE, les inversions són del 97% per a l'AVE i el 3% per al ferrocarril convencional.

Hem de caminar cap a un futur sostenible, lluny de la fastuositat de l'AVE, que crea barreres en les nostres comarques, transformant i deteriorant l'entorn de manera irreversible, apostant per un transport públic, segur i de qualitat, de caràcter social i sostenible mediambientalment, com és el ferrocarril convencional. En un futur immediat, com a conseqüència de la privatització i de no atendre raons socials objectives, es podrien tancar estacions, suprimir parades i fins i tot trens, disminuint encara més la qualitat del servei, i tot això per rendibilitzar els comptes de resultats d'empreses privades/concessionàries que explotarien aquest tipus de transport.

A les Comarques de Tarragona, en els últims 15 anys, s'han tancat de manera permanent gran nombre d'estacions com Vila-seca, Altafulla, l’Espluga de Francolí, Alcocer, Vilavella, Vilaverd, Salomó, Roda de Berà Nules-Bràfim, Marçà-Falset, les Borges del Camp, Riudecanyes-Botarell, Guiamets-la Serra d’Almos, Camarles, l’Ampolla, Santa Bàrbara, Freginals, Ulldecona, etc. Les estacions d'Ascó, Riba-Roja, Flix, Móra la Nova, l’Hospitalet de l’Infant i Montblanc poden patir de manera immediata la perduda de personal. Resulta paradoxal que convisquin en la mateixa comarca el balafiament del TAV i la realitat d'estacions que no tenen ni enllumenat. També continuen oblidats projectes tan necessaris com el del baixador de la zona universitària de Reus, o continuïn els 10 anys de provisionalitat de l'estació de Torredembarra (tercera estació de Tarragona en nombre d'usuaris).

La reobertura de la línia Reus-Roda de Berà podria tenir un paper important en les comunicacions de les Comarques de Tarragona, que a més de donar un servei ferroviari a poblacions com el Morell, Puigdelfí, Perafort, el Catllar, la Riera de Gaià i la Pobla de Montornès, podria connectar de manera directa, segura i fiable l'estació de l'AVE del Camp de Tarragona i l'aeroport, amb les ciutats de Tarragona, Reus i Valls, per mitjà d'un tren lleuger que aprofitaria tant el traçat de l'antiga via Reus-Roda com de les línies existents per Sant Vicenç de Calders-Valls-Reus-Tarragona.

És intolerable que després de la desorbitada despesa de la línia de l'AVE, l'estació del Camp de Tarragona no tingui una connexió de ferrocarril amb els principals nuclis urbans de la comarca, fent dependre el ciutadà i la ciutadana del vehicle privat. La proposta de la Confederació General del Treball (CGT), en definitiva, és la defensa a ultrança d'un ferrocarril públic, social, segur i sostenible, i de les aportacions econòmiques necessàries per a la seva explotació.

Per a això proposem:* *

-Augmentar el trànsit de mercaderies per ferrocarril (el 94% d'elles circulen per carretera), condicionar les instal·lacions del port de Tarragona per donar una resposta àgil a la distribució d’aquestes, així com les terminals de Constantí i Tarragona Classificació.

-Millorar el servei de trens regionals, tant en freqüències com en qualitat de serveis, reobrint les estacions tancades en els últims anys.

-Estendre la xarxa de Rodalies de Barcelona fins a Tarragona i Reus, amb la millora de servei que això comporta.

-Reobertura de la línia Roda de Berà-Reus, unint l'aeroport i la nova estació de l'AVE amb Tarragona, Reus i Valls, per mitjà d'una xarxa ferroviària lleugera que utilitzaria els traçats ferroviaris existents.

Coordinadora de Defensa del Ferrocarril de Tarragona de la CGT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Caminada reivindicativa "Més trens i menys AVE" a Tarragona
06 nov 2006
la via entre Reus i Roda de barà està molt xunga.. en molts llocs han fet passar l'ave per sobre. El que s'ha de fer en aquesta via es reconvertir-la en via verda!!
Sindicat