Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Creat el Comandament Polític Unificat de la Resistència Iraquiana
05 nov 2006
La creació del Comandament Polític Unificat de la Resistència Iraquiana suposarà la unificació de la base política, social i militar contra la ocupació nordamericana al país àrab

http://lafabrica.milnou.net/?template=interior&categoria=59&id_article=2
[ Carlos Varea, Pedro Rojo i Houmad El Kadiri ]


Remetent-se a diverses fonts iraquianes, el diari independent editat a Londres en àrab al-Quds al-Arabi ha confirmat a la seva edició del dia 27 d’octubre la creació del denominat Comandament Polític Unificat de la Resistència Iraquiana (CPURI), després de “[...] contactes i gestions� entre personalitats i organitzacions socials, polítiques i militars del camp antiocupació i contrari al procés polític imposat pels EUA [1].Interlocutors iraquians de la Campanya contra l’Ocupació i per la Sobirania de l’Iraq (CEOSI, Espanya) tant a l’interior del país com a Europa han confirmat a aquesta creació del CPURI.



El CPURI està format per 25 membres (15 de l’exterior i 10 de l’interior de l’Iraq) que representen al Partit Baaz Àrab Socialista, l’Aliança Patriòtica Iraquiana [2], el Comandament General de les Forces Armades (integrat per antics comandaments militars), les corrents “comunistes patriòtiques� oposades a la línia col·laboracionista de la direcció del Partit Comunista Iraquià [3], l’Associació d’Ulemas Mussulmans (la màxima instància religiosa sunnita de l’Iraq [4]), l’aiatol·là xiïta Ahmed al-Hussaini al-Bagdadi, la Corrent Nacionalista i Naserista i l’Exèrcit al-Rashidín, l’Exèrcit Islàmic i les Brigades de la Revolució de 1920, aquestes últimes tres formacions també militars, la primera integrada per ex-militars i les dues restants de filiació islamista sunnita no takfirista.



Col·lapse de l’ocupacióL’anunci de la creació del CPURI és transcendental, pel fet d’unificar pràcticament la base social, política i militar antiocupació, integrant a personalitats i organitzacions tant del Front Patriòtic Nacionalista i Islàmic [5] com del Congrés Fundacional Nacional Iraquià [6], fins ara dos blocs ben relacionats, però sense connexió entre ells.Això suposarà un notable reforçament del camp antiocupació i de la seva resistència armada, en un moment en el qual els EUA ha reconegut per mitjà del seu ambaixador a Bagdad, el passat 24 d’octubre, nous contactes amb sectors de la resistència iraquiana i petició d’intemediació a països àrabs veïns [7], passos que, encara que immediatament desmentits per portaveus de formacions armades iraquianes [8], evidencien com a mínim els intents de l’Administració Bush de frenar el col·lapse final de l’ocupació.Entre els membres d’aquest comandament polític hi figuren Qais Mohamad Nuri (baazista), Jader Wahid al Murshidi (vinculat a l’aiatol·là xiïta al-Bagdadi), Auni Qalamyi [9], Ahmed Karim, Yusef Hamdan [10], Abdelyabar al-Kubaysi [11], Abderrazaq al-Saadi, Abdelkarim Hani, Arshed al Zibari, Buzina Nasiri, i representants de l’Associació d’Ulemes Mussulmans.Segons fonts iraquianes, l’exviceprimer ministre de l’Iraq, Izzat Ibrahim haurà estat el nexe de connexió en els actes entre les personalitats i organitzacions polítiques, militars i comunitàries que integren el CPURI.Un comunicat de la direcció del Partit Baaz –en el que aquesta formació reconeix el caràcter plural de la resistència iraquiana i reitera el seu compromís en un projecte integrador i democràtic de reconstrucció nacional de l’Iraq [12]- ha anticipat uns pocs dies l’anunci de la creació d’aquesta nova estructura del camp antiocupació, sense dubte una molt bona notícia per a la causa de l’alliberament de l’Iraq.




Carlos Varea, Pedro Rojo i Houmad El Kadiri són membres de la Campanya Estatal Contra l'Ocupació i per la Sobirania de l'Iraq (CEOSI)

www.iraqsolidaridad.org




Notes:

1. www.alquds.co.uk:8080/archives/pdf/2006/10Oct/27OctFri/qds01.pdf , segons la traducció de Houmad El Kadiri i Pedro Rojo, IraqSolidaridad.

2. Veure a IraqSolidaridad: Reunión de la Delegación de la CEOSI con el Partido Baaz, la Unión del Pueblo y la Alianza Patriótica Iraquí - Proyecto de creación del Frente de Liberación Nacional y referències a les notes 5, 9 i 11.

3. Veure referència a la nota anterior i a les incloses a la nota 8.

4. Veure a IraqSolidaridad: Carlos Varea y Pedro Rojo: ¿Quién mata a quién en Iraq y por qué? El debate interno sobre los atentados indiscriminados y sectarios (trobada a Bagdad amb la delegació de la CEOSI) i El borrador para una nueva Constitución iraquí: Comunicados de la Asociación de Ulemas Musulmanes y de la de la Alianza Patriótica Nacional . La web de l’AUM és: www.iraq-amsi.org

5. Sobre el FPNI, veure a IraqSolidaridad: La resistencia armada se coordina bajo la dirección del Consejo Militar Supremo de los 'Muyahidines'. Creado el Frente Patriótico Nacionalista e Islámico de Iraq | Carlos Varea: ¿A quién beneficia ¿A quién beneficia la violencia sectaria en Iraq? - Declaración del FPNI sobre operativos de los cuerpos de seguridad iraquíes en Bagdad y su periferia | Al-Kubaysi presenta ante la Asamblea estatal de la CEOSI la creación del Frente Patriótico Nacionalista e Islámico como el mayor logro de la resistencia

6. Pot llegir-s’hi a IraqSolidaridad sobre el CFNI: Un amplio abanico de fuerzas sociales y políticas anuncian el rechazo de las elecciones de enero de 2005 - Declaración del Congreso Fundacional Nacional Iraquí llamado al boicot de las elecciones | Documento Final de la Segunda Asamblea del Congreso Fundacional Nacional Iraquí | Comunicado del Congreso Fundacional Nacional Iraquí tras las elecciones: Un proyecto soberano, democrático e integrador para Iraq | Declaración del Congreso Fundacional Nacional Iraquí sobre el referéndum constitucional - Comunicado de la Asociación de Ulemas Musulmanes contra las amenazas a Siria

7. The Washington Post , 24 d’octubre, 2006. El diari britànic The Sunday Times avançava aquesta informació dos dies abans. Jalilzad inclús va oferir obrir la incorporació del Partit Baaz al procés polític.

8. Asharq al-Awsat , 23 d’octubre, 2006. Veure a la columna d’aquesta mateixa pàgina, un extracte de la mateixa.

9. Resident a Europa, convidat per la CEOSI, d’ell s’hi pot llegir a IraqSolidaridad entre d’altres textos: Auni Qalamyi: ¿Está la resistencia iraquí negociando con EEUU?

10. Convidat per la CEOSI i el PCE al 2005 i 2006. Veure a IraqSolidaridad: El PCE reconoce a la Unión del Pueblo como "organización comunista hermana" en Iraq. Yusuf Hamdan, dirigente comunista iraquí de la UP, participará en la Fiesta del PCE y realizará un gira por el Estado español i Los comunistas iraquíes opuestos a la ocupación e Imán Jamás participan en la Fiesta del PCE 2006

11. En dues ocasions convidat a l’Estat espanyol, veure a IraqSolidaridad: Al-Kubaysi presenta ante la Asamblea estatal de la CEOSI la creación del Frente Patriótico Nacionalista e Islámico como el mayor logro de la resistencia , a més de: Noticias breves y audio mp3 2004-2005 i Entrevista a Abdelyabar al-Kubaysi tras su liberación: "Varios detenidos murieron bajo tortura" . De l’API: Comunicado de la Alianza Patriótica Iraquí: "La resistencia iraquí es la resistencia del pueblo" - Tras los atentados de Nayaf y Karbala: ¿A quién favorecen?

12. Veure a IraqSolidaridad: Programa Político del Partido Baaz: El Programa de la Resistencia y la Independencia. El Baaz reafirma su compromiso con un Iraq democrático e integrador a través de la resistencia , així com: Reunión de la Delegación de la CEOSI con el Partido Baaz, la Unión del Pueblo y la Alianza Patriótica Iraquí - Proyecto de creación del Frente de Liberación Nacional i La resistencia armada se coordina bajo la dirección del Consejo Militar Supremo de los 'Muyahidines'. Creado el Frente Patriótico Nacionalista e Islámico de Iraq




Traduït per Àlex Tarradellas
http://www.tlaxcala.es/pp.asp?reference=1452&lg=ca


http://www.rebelion.org/noticia.php?id=40412
Mira també:
http://lafabrica.milnou.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat