Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Volen que el català "desaparega del mapa"
04 nov 2006
Sentandreu ha declarat que vol que el català "desaparega del mapa". Des dels temps més foscos del feixisme no haviem sentit d'una manera tan clara i brutal la expressió de la voluntat d'extermini.
imperio.gif
"Coalición Valenciana exigirá el control de Canal 9, Educación y Cultura para que el catalán desaparezca del mapa valenciano"

I mentrestant nosaltres amb divisions i bobaes, esperant que el CV entre a les Corts com els Ciutadanos i acaben d'exterminar la nostra llengua.
Mira també:
http://lavanc.com/lavanc/iphp/not1.php?id=675
http://www.elpalleter.com/actualitat/politica/noticies/2005/dv111105.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Volen que el català "desaparega del mapa"
05 nov 2006
kina tela ....
Re: Volen que el català "desaparega del mapa"
05 nov 2006
ke asko!!! A por elloss!!!
Re: Volen que el català "desaparega del mapa"
05 nov 2006
Però açò passe a tot el món on n'hi han llengues minoritàries.. o et penses que el català és únic en el mòn?... i a banda d'aixó, quina és la solució, parlar anglès?

Cal donar suport als colectius i moviments que treballem per la democràcia lingüística (versus l'imperialisme lingüístic) al mòn. És necessària una llengua fàcil i apàtrida que servisca de pont entre pobles amb diferents idiomes.

http://www.esperanto.cat
http://www.esperanto.cat/vej
http://www.esperanto.cat/kej

Vídeo sobre la llengua internacional esperanto
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/273432
Re: Volen que el català "desaparega del mapa"
05 nov 2006
Aixó m'ha agradat!
La lluita d'un poble és la lluita de tots els pobles!
parle català
05 nov 2006
estic d'acord amb tu Zamenhof, però encara que poguem lluitar PROVISIONALMENT a favor de l'esperanto, aquest és massa eslau tot i que tingui un guiny a les llengues llatines. Si volem crear una llengua fácil d'aprendre i ràpida necessitem lingüistes de tot el món treballant primer des d'una vesant més social en un establiment de criteris per al desenvolupament de la llengua (per exemple si s'ha d'establir el vocabulari a partir de quotes de població en llengues materne o a parts iguals), i segon en el desenvolupament d'aquesta llengua o sinó es possesin d'acord inclús fer-ne variants. No oblidem que estem creant una llengua amb la voluntat que aquesta tingués totes les característiques de llengua viva a excepció de la transmissió de pares a fills.

Respecte les llengues "minoritáries" hem de dir que no necessariament són així. El problema real és que són "minoritzades". Si em permeteu la radicalitat: s'ha de lluitar a "ganivetada neta" a favor d'aquestes llengues. I aixó es fa primer conscienciant a tothom que ha de parlar en la seva llengua allá on vagi, només el 20% de catalanoparlants en el sentit que els ve dels pares i per tant pel matí quant es lleven parlen en aquesta llengua, parla en la seva llengua allá on vagi sense canviar d'idioma si li parlen en castellá.

Salut!
Re: Volen que el català "desaparega del mapa"
05 nov 2006
La idea és molt romàntica i coherent amb una ideologia internacionalist: dotar-nos d'una llengua d'entesa entre cultures.

Però com pot algú crear una llengua suficientment competent? Com podria algú fer la feina de generacions? He llegit diverses crítiques de persones internacionalistes que en critiquen la tosquedat i manca de flexibilitat, així com la incapacitat de ser res més que un vehicle de transmissió carent de cap bellesa i encant.

Ja sé que aquestes són crítiques molt dures que no sentaran bé als partidaris de l'esperanto. PErò tampoc podem callar i fer veure que tot va bé. Potser caldria replantejar aquest bell projecte. Potser l'Esperanto és una magnífica idea que es podria desenvolupar de forma coherent i tenint en compte totes les sensibilitats. PErquè dubto que quan fou plantejat la cultura xina tingues el pes específic que té avui en dia, o que la cultura àrab hi estigui suficientment representada.

Són aquestes 2 pegues que veig en aquest projecte que l'allunyen tant de la ser la llengua transnacional que molts voldríem tenir.

Simpatitzant amb la idea hi podem trobar mil pegues, que de ben segur podrien ser replantejades avui en dia per esdevenir una eina útil per comptes d'una relíquia d'un passat en el que somiarem amb una unió internacional dels proletaris.
Sindicato Sindicat