Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Grups d'ideologia neonazi convoquen un acte a Saragossa
04 nov 2006
conny_97.jpg
Grups d'ideologia neonazi convoquen un acte a Saragossa


La concentració es farà en el cementiri de Torrero, el pròxim 18 de novembre. Diversos col·lectius exigeixen a la Delegació del Govern que impedeixi la reunió.

Grupúscles neonazis han convocat un acte per al pròxim dia 18 de novembre a Saragossa, coincidint amb el 31 aniversari de la mort de Franco i amb la defunció de tres joves d'aquesta ideologia quan regressaven amb cotxe de Madrid d'una celebració de tipus feixista.

La convocatòria, que ha estat publicitada a través d'internet, ha estat denunciada per associacions veïnals, juvenils i sindicals, així com per partits polítics, que exigeixen a la Delegació del Govern a Aragó que impedeixi la celebració de la concentració, per considerar que aquesta classe d'esdeveniments degeneren en agressions a persones de diferent ideologia i estètica.

Al seu torn, tots els col·lectius oposats a la celebració de la concentració neonazi mantindran avui una assemblea amb l'objectiu de prendre mesures, entre elles una manifestació ciutadana.

BROTHERHOOD 28 L'acte neonazi de la capital aragonesa, que rep la denominació de Brotherhood 28, ha estat difós en cartells en els quals s'anuncien concerts de diferents grups musicals que giren en l'òrbita de formacions ultradretanes. La concentració d'aquest any, igual que la realitzada al novembre del 2005, s'iniciarà amb un homenatge en el cementiri de Torrero i culminarà amb un concert "racista" del que es desconeix el lloc i l'hora de celebració.

En un manifest fet públic ahir, les entitats veïnals i juvenils que denuncien la concentració reiteren que les agressions nazis "no són baralles de joves un poc beguts i avorrits ni de tribus urbanes, sinó una estratègia política perfectament orientada".

Els signants del manifest mostren el seu "preocupació" pel fet que Saragossa "s'estigui convertint en un lloc clau per a la celebració d'activitats feixistes". A més, en contra de la versió difosa

La concentració del pròxim 18 de novembre va estar precedida per altre acte similar que va tenir lloc el passat 14 d'octubre, durant les festes del Pilar, en un polígon industrial de la localitat del Queixal, en les proximitats de Saragossa. Els concentrats van estar fortament vigilats per efectius de la Guàrdia Civil i no es van registrar incidents.

Les entitats contràries a la reunió neonazi argumenten que els petits concerts i actes que se celebren a Saragossa s'acompanyen de nombroses agressions, a les quals cal sumar els atacs de cap de setmana. "Volen dominar les zones d'oci i la nit per a avançar en la seva presència política i la seva captació de joves", sostenen els denunciants, que consideren que els concerts són elements clau en l'estratègia dels grupúscules feixistes. A més, criden l'atenció sobre la parafernalia que envolta aquestes trobades, amb banderes, torxes i tambors.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2860

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat