Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : especulació i okupació
[BMP] es riuen de nosaltres a la cara
03 nov 2006
activitats pel tancament del meeting point:

dimarts 7 nov:
10h: INAUGURACIÓ MEETING POINT -punt de trobada: darrera mercat d'hostafrancs (metro hostafrancs L1)

dissabte 11 nov (plaça països catalans, estació sants renfe)

10h: esmorzar i trobada de persones, col·lectius i plataformes en defensa del territori i contra l'especulació
(porta la teva exposició i material per difondre)
12h: sortida de la manifestació cap el meeting point

VINE D'EXECUTIU AGRESSIU!! DESPISTEM-LOS

durant tota la setmana, atent.a a les convocatòries: accions descentralitzades al teu poble

NO ESTEM EN VENDA
ninu cartell meet 06.jpg


Es riuen de nosaltres a la cara!

Aquest és el lema que es fa servir aquest any per cridar a la mobilització contra el Barcelona Meeting Point; una frase que, creiem, és la que millor pot resumir el que implica per qualsevol de nosaltres la realització dâaquest esdeveniment.

Cada dia estem patint la pressió del negoci immobiliari sobre les nostres vides: sentint com malgastem el temps i capacitats en feines cada cop més precàries, per entregar el sou que guanyem directament a la butxaca dels bancs o caixes al que estem pagant una hipoteca; veient com els nostres barris i pobles son destruïts per aquesta âmàquina urbanitzadoraâ? que avança esborrant les nostres arrels, identitats i historia; o vivint contínuament amb la tensió de quant serà el proper intent de desallotjament si hem optant per la via de l'okupació, etc.

I a sobra, els responsables de tot això (i molt més), venen a reunir-se al cor de la selva immobiliària que ells estan creant, per celebrar-ho, en un acte organitzat per un organisme que es diu âpúblicâ? (i que per lo tant, mou també diners âpúblicsâ?), i al que, fins i tot, algun diari ens invita a assistir per poder veure-ho.

Sobren les paraules.

Però, a més a més, la campanya contra el BMP té un altre eix: la crida també a totes les lluites contra l'especulació i en defensa del territori, a que portem tots els conflictes que coneixem i , sobre tot, les eines de resistència (i encara millor, d'ofensiva) que hem desenvolupat, per crear la nostra pròpia trobada. Perquè volem fer de la manifestació contra el BMP un espai de visibilització de les conseqüències reals dels negocis que es faran allà dintre i, a ser possible, un punt de connexió a partir del que poder anar construint una xarxa de resistència front a les agressions continues al territori i les nostres vides.

Ens veiem!

wwwwww canonada ejecutivacolor.jpga http://www.noalplacaufec.net i a http://arxiu.noalplacaufec.net tens una revista en pdf que s'ha elaborat per l'ocasió i que el proper dilluns podràs tenir en paper. l'objectiu és difondre què és el meeting point, quin és el panorama immobiliari, qui són els responsables i quines les lluites. animem a tothom a fer difusió internauta penjant a les vostres pàgines web, blocs, etc o vinculant el contingut. allà també està el cartell i el manifest de les lluites contra el meeting point.


PASSA LA INFORMACIÃ - DIFON LA LLUITA - ENS VEIEM AL CARRER* * * * *

MANIFEST DE LES LLUITES CONTRA EL MEETING POINT 06

resized_maquina resistencia encadenada dona pal.jpg


ES RIUEN DE NOSALTRES A LA CARA!

Un any més es celebra el Barcelona Meeting Point (BMP), una fira internacional que en el seu desè aniversari congrega a tots els actors del món immobiliari.

Hi podem trobar des dels grans grups immobiliaris (Fadesa, Copcisa, Metrovacesa, Sacyr-Vallehermoso...), constructores (FCC, Necso-Acciona, ACS-Dragados...), assessores (Deloitte, CB Richard Ellis...), empreses especialitzades (Ingreen, golf, AEEC, centres comercials...), bancs i caixes (La Caixa, Banco Santander...), diversos ajuntaments (Barcelona, Lleida...) i mitjans de comunicació (Grup godó, TV3...).

Amb un model econòmic estatal basat en la preeminència de sectors com el de la construcció, lâimmobiliari i el turístic, el BMP sâha consolidat com un dels grans esdeveniments amb lâajuda de tota la claca mediàtica (especialment de La Vanguardia que patrocina lâesdeveniment). Ãs per això que més enllà de ser una trobada dâimmobiliàries, el BMP és una mostra de com es legitima un model econòmic, el neoliberalisme, que sâimposa com a hegemònic avui dia. En aquest model, la realitat es confon amb el capitalisme, ja no hi ha res fora dâaquesta lògica, el normal i coherent, és actuar i pensar com ells, seguir les regles del mercat fins i tot pel que fa a necessitats bàsiques. I lâanormal, el desviat, és el que protesta, el que no està disposat a que se li riguin a la cara, els milers de persones que ens mobilitzem denunciant aquest espectacle vergonyós.

I és que no se nâamaguen, els elevats marges de benefici i les característiques del sector fan que es puguin acumular grans riqueses amb un temps relativament curt en una clara mostra del que podríem anomenar crim organitzat i legal. La situació és tant perversa que justament el que nosaltres denunciem és del mateix que ells seân vanaglorien. No tant sols no amaguen els beneficis astronòmics, sinó que els exhibeixen com a trofeus de caça. No tant sols no amaguen la destrucció del territori, sinó que presenten com a equipaments i serveis les grans infrastructures depredadores: autopistes, TAV, túnels, MAT... No tant sols no amaguen lâestil de vida que representen, sinó que en fan publicitat en actes com el BMP.

Tenen la perversitat de presentar lâevent com una fira de les oportunitats quan tant sols és una orgia del benefici, una misa al pelotazo, un cant a Marbella. I no parlen tant sols de vivenda, la seva ambició va més enllà: projecten camps de golf, fan autopistes, complexos turístics i hotelers, polígons empresarials... i conjuntament amb les institucions projecten un model territorial pensat en lâimpuls dels negocis i oportunitats empresarials i no en la necessitat de les persones. No els hi importa qui habita el territori, tot és a la seva disposició per fer-hi negocis, tot està en venda, no som persones som mercaderies, i els qui gosen protestar, res més que un obstacle pels seus interessos.

Ãs una vergonya que ens presentin com a solució el que principalment és lâarrel del problema, perquè precisament són els seus beneficis astronòmics els que impedeixen que tothom tingui una vivenda digna, els que no ens deixen arribar a final de mes, els que ens condemnen a una vida hipotecada, els que estan destruint estils de vida que sâoposen a la seva màquina-de fer-calers. Només entre les 14 principals immobiliàries de lâestat van assolir 1060,97 mil·lions dâ⬠de beneficis nets en el primer semestre de 2006, un 53,12% més que el mateix període del 2005. I és això al que li diuen creixement econòmic?

Però si el càncer de lâespeculació sâestén qual metàstasi pel territori, no ho fa sense entrebancs. Milers de persones lluny de resignar-se al paper de víctimes propiciatòries, aplegades en col·lectius i plataformes heterogènies, intenten plantar cara, poble a poble, barri a barri, com a feres ferotges, a les múltiples agressions que el territori i els seus habitants patim cada dia. Som la gent que lluita arreu, anònims, sense partits, sense delegacions, autònomament, des de la base. Som lâherba resistent que creix amb força, als marges, sota el ciment, sense deixar-se trepitjar.

Gent de les comarques de lâEbre, de la Catalunya Central, de la âterretaâ?, del camp de Tarragona, de les terres de ponent, de lâEmpordà, de Girona, del Penedès, dels Vallesos, de la conca del Llobregat, dels Pirineus, de Barcelona.... Cada lluita expressa des de la seva problemàtica concreta un denominador comú, oposar-se a la tirania especulativa del talonari i el formigó.

Seguint les passes de la manifestació de lâany passat, diversos col·lectius volem denunciar la celebració del BMP i tota la lògica que en trascendeix. Amb el lema de âEs riuen de nosaltres a la caraâ? es vol posar de manifest que amb events com aquests no tant sols certifiquen el seu domini, sinó que amb total escarni i impunitat es rifen de tota la gent que suem tinta per (no) arribar a final de mes. Ãs, si més no, indignant que mentre fan negoci amb les nostres vides, especulant amb els nostres camps, hipotecant el nostre futur, destruint els nostres espais naturals, rebentant els nostres pobles, haguem dâassistir impertèrrits als somriures dels responsables directes de la nostra situació. Cal trencar el vel de normalitat amb el que intenten vendreâns un model de vida insostenible, basat en el consum i lâostentació.

A més, pensem que les protestes dâaquest tipus són una bona oportunitat per plantejar punts de trobada entre totes les lluites, teixir xarxes de solidaritat per fent front comú davant un model de creixement territorial absurd. Compartir experiències, tot denunciant un event que amb la seva mera descripció hauria dâescandalitzar a qualsevol.

Fem una crida a tota la gent que sâoposa a aquest model de vida dominant, aprofitant que es reuneixen tots els culpables de la seva reproducció. Una crida al boicot actiu contra la celebració del Barcelona Meeting Point, visibilitzant per un dia totes les protestes que tenen lloc en el camp de batalla de la vida quotidiana.
Mira també:
http://www.bmpsa.com
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [BMP] es riuen de nosaltres a la cara
03 nov 2006
A qualsevol oficina de "La Caixa" es poden obtenir entrades per al Meeting Point.
Anem-hi tots!
Re: [BMP] es riuen de nosaltres a la cara
07 nov 2006
son gratis? pq si hu son, fem la mani a dins
Carcelona Mitic Point
11 nov 2006
bmp_carcelona.gif
Una aportació visual.
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net/
Sindicat Terrassa