Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Denuncien que Expojove dóna cobertura a grups ultres
03 nov 2006
b_s-discrimination.jpg
Denuncien que Expojove dóna cobertura a grups ultres


Acció Antifeixista de València a denunciat avui que una vegada més, la fira anual EXPOJOVE permet a les seues instal·lacions la difusió de missatges que inciten a l'odi i la discriminació per raons d'origen i polítiques, donant un espai al Grup d'Ació Valencianista (GAV), organització d'extrema dreta alguns membres de la qual has sigut condemnats per assalt i robatori.

XM / Redacció

Acció Antifeixista ha denunciat que el GAV i les seues Joventuts sempre ha comptat amb la complicitat de l'Ajuntament, que li atorga cada any un espai permetent la difusió de missatges que es basen en un odi visceral cap a tot allò d'origen català i un menyspreu sovint violent contra totes aquelles entitats i persones que no acaten les seues tesis polítiques i lingüístiques.

Aquesta organització antifeixista considera que aquests són valors poc adequats per als habituals visitants d'Expojove, majoritàriament menors d'edat, i de dubtosa legalitat i responsabilitat democràtica. Així ho demostren a la seua pàgina web, on darrere d'un discurs aparentment valencianista, s'amaga l'essència de l'extrema dreta reaccionària anticatalana que aplaudeix els nombrosos atemptats que han patit entitats culturals, llibreries i universitats des de la Transició fins l'actualitat.

Així queda demostrat amb la publicació d'una foto a la seua pàgina web on a l'apartat de "què volem" inserten una imatge d'un atemptat contra la llibreria 3i4, blanc habitual de l'extremisme.

A més, la publicació d'aquesta organització, la revista SOM, del mes de desembre de 2003 admet i reivindica tota una sèrie d'atacs i atemptats a persones, entitats, partits polítics i institucions públiques.

El BLOC ja va denunciar l'apologia del terrorisme que es feia a través d'aquestes pàgines, com a la següent notícia del diari EL PA�S http://www.elpais.es/articulo/Comunidad/Valenciana/juez/investiga/relaci/

Des L'AVANà ja vam desvetllar tota una sèrie d'indicis que assenyalaven aquesta organització com la propulsora d'atemptats d'aquest tipus com al reportatge d'investigació de juliol de 2004 pel qual, a més, el citat periòdic va rebre amenaces.

També la Universitat de València és blanc habitual de les amenaces d'aquesta organització: com reflexa aquesta notícia d'un diari digital. http://hemeroteca.diarioiberico.com/edicion-1316/actualidad/ataques-ultr

Acció Antifeixista destaca que per altra banda, aquesta organització dedicada teòricament a la recuperació del valencià, no acata la llei que a partir del dictamen de l' Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) fixa unes normes ortogràfiques pel valencià a seguir per tots els organismes públics. Així, per una banda es dicten unes normes i per altra es finança i es dóna aixopluc des de l'Administració a tota una sèrie d'entitats que no només no acaten aquesta llei sinó que realitzen campanyes per tal d'eliminar l' AVL i desobeir els seus dictàmens.

Des d'aquesta organització antifeixista denuncien una vegada mes l'interès dels governants en mantenir el conflicte entre valencians alimentant actituds xenòfobes i feixistes que repercuteixen greument en el desenvolupament democràtic del país. Per altra banda, la catalanofòbia atiada per la dreta demostra estar finançada descaradament per l'Ajuntament de València, que a més utilitza els més joves per difondre aquests valors antidemocràtics i reaccionaris.

Exigeixen doncs, que es retire qualsevol tipus de llicència al GAV per muntar la seua parada a Expojove per raons d'higiene democràtica i coherència amb els valors que han de veure exposats allà els més joves. No entenem que es permeta que els més menuts s'impregnen d'idees xenòfobes i se'ls incite a la violència, com tampoc que se'ls convide a desatendre l'ortografia que aprenen a les escoles i acaten unes normes ortogràfiques no reconegudes per cap entitat científica. Tot això no pot sinó causar un greu perjudici als xiquets i als joves, que veuen una gran contradicció entre allò que se'ls ensenya i allò que es promou des de l' Ajuntament.
Mira també:
http://lavanc.com/lavanc/iphp/not1.php?id=1789

This work is in the public domain
Sindicat