Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Catalanisme o revolució, that is the question.
Fa sis anys varem engegar el projecte indymedia una colla de joves (o no tan joves però érem més joves qu'ara!) i des de allavores la cosa ha anat fent tombarelles. Cap amunt i cap avall.
Hi ha hagut moments de molt entusiasme ( 24-J 2000 -mani anti FMI, Agost 2001 - fets de Gènova, 2003 i 2004 -contra la guerra d'irak, 11-M)
però d'ençà els últims dos anys la cosa sembla camí de la devallada. I no es un enraonament pesimista. Es una realitat.
Indymedia BCN fou el primer IMC de l'estat espanyol i un dels primers d'Europa. Al seu voltant s'han desenvelopat molts més (Alacant, Andorra, Laplana i ara Valencia) mentre que d'altres, el IMC França per exemple, s'ensorraven per conflictes interns per tornar a la llum en forma multipolar en el decurs dels anys. L'IMC Madrid va nèixer després que el IMC BCN, es va desfer i va tornar a neixer amb més força que mai fa ben poc.
Però per qué aquest preámbul negitos? Molt senzill: per dir que a vegades es millor fer un pensament a temps enlloc de deixar que les coses es vagin corcant i facin pudor.
En el cas del nostre IMC s'aplegaven gent de tot tipus i orientacions. La majoria independents (lluirepensadors, intel.lectuals, anarcopunks, okupes, dones, artistes, hippies, freaks, geeks, bolxeviks desarrelats, techs...) i algun independentista. Com que els independentistes eren quatre gats, els que donavem support al projecte mai no varen pensar que podrien assolir el poder dins del colectiu i fer de l'IMC BCN un instrument al servei de la seva croada etnocéntrica. Una croada que s'amaga sempre sota la coartada de "la llengua", sota el victimisme dels "pobles oprimits" o sota "l'opressió dels estats i els imperis contra pobles i cultures" però que aplega sempre sota les llágrimes de cocodril els mateixos objectius dels seus "germans grans", en el cas català, de CiU i de ERC, es a dir, la dominació económica, el poder polític i el control social.
Precisament aquest tres objectius del catalanisme sobiraniste disfressat d'indepe són els tres grans enemics que l'IMC BCN se suposa té de combatre. Ara resulta que la quinta columna ja es a dins i controla la clau o les tisores. Ens varem agrupar sota el lema "think global, act local" i no a l'inversa "think local, act global". L'IMC BCN no pot ser un instrument de propaganda nacionalista: per això millor que es dissolgui.
Al principi penses, "bah, es igual, la xarxa es molt gran i tinc moltes coses a fer... que facin de l'IMC BCN el que els hi doni la gana, ja els aturaran" pero ara, quan no puc accedir al meu IMC perque han posat un script "IP ban", perque no pugui escriure o publicar articles que no els hi agraden als talibans de la ceba, quan m'amaguen els posts, m'amenaçen de mort o m'insulten per que no els hi agrada el que hi escric, hem venen al cap aquest cadells tan simpátics que es tornen grassos, malencarats i fastigossos a mida que es van fen grans... o en les nines matrioskes.
Els nacionalismes se semblen a les nines matrioskes.
La primera es molt gran, es pesant però sembla sólida. Es diu "maulets" o "endavant" i sonriu encara que sigui molt pesada amb el rotllo victimista i ploramiques. Sembla dir: hem deus alguna cosa, perque això es casa meva i tú no ets tan català com jo; per això necessito un estat propi, una senyera i unes fronteres noves per sentirme més segur... i jo defenso la terra, la llengua i les tradicions per aconseguir lo altre.
La segona, la tercera i la quarta, un cop qu'has obert la primera, ja no fan el pes ni et sorprenen: es diuen IC-Els Verds, PSC i ERC. Aquest són capaços de governar amb els vots del poble i pactar amb els qui maneguen els calers perque tot segueixi igual. Els d'avall sotmesos i els que manen, a gaudir "que son cuatro días", encara que t'omplin el cap amb els seu discurs progre, sociata o catalanufo. Els trobes esquian a la Vall d'Aran, a la torre de la Costa o jugan al golf després de salvar el món una nit de copes i de bon rotllo.
La penúltima nina matrioska es diu CIU i cada cop que penso que els cadells convergents ja vénen a publicar posts a l'IMC BCN s'hem posa la pell de gallina. Quan vindran els peperos de nuevas generaciones a dir la seva? Si eren aliança de govern a la Generalitat!
L'ultima matrioska son el partits descaradament racistes i xenófobs : Estat Català, UNC, 33, etc. Sense comentaris. I els de l'IMC BCN no els hi amaguen els posts, com tampoc els hi amaguen als de israel-org o la púrria que anuncia concerts de música o marques de roba dissimuladament!
Mai no he comprés els criteris que s'apliquen per amagar posts. Algú m'ho podria explicar?
Després no hi ha rés. Es vuit. La seva es la ceba. Darrera l'ultima closca no hi ha res. Perque dins del nacionalisme no hi ha rés. Res de nou, cap idea genial. Només el "tú fora o a callar, que aixó es meu".
Al segle XIX potser si tenia rao de esser el nacionalisme. Quan els imperis dominaven territoris en nom de la cristiandat, el nacionalisme podía esser catalitzador de revoltes i moviments socials. Quan els servis lluïtaven contra els nazis s'els deia "partisans" i quan masacran als no servis s'els diu "chetniks". Ara estem al segle XXI i els escenaris han cambiat radicalment.
Puc acceptar que al Timor Oriental o al Tibet es revoltin contra els invasors, contra l'imperi que els domina i que els vols aniquilar, tota regla té excepcions... pero l'unic imperi qu'ara es viu es diu "oligarquia wasp i satel.lits" i fa servir el nacionalisme com a instrument d'opresió. Com coartada i excusa per la represió de les revoltes engegades per els moviments socials. Sempre troven el tirá xusquero per treure els tancs al carrer "en defensa de la patria". Recorden el cas sudamericá : vint països que s'odien enfrontats a una gran nació reconvertida en imperi ianqui que els controla amb dictadors o traïdors. Recordem els hooligans de tot arréu, cada cop més presents. Les causes que van fer posible la primera i la segona guerra mundial. La nostra guerra civil. El nacionalcatolicisme d'en Franco. Recordem els 25 anys de Pujolisme... i les matrioskes.
Els nacionalismes en cap cas poden ser un referent válid per un projecte de transformació social radical com no pot ser-ho el cristianisme d'òn xuclen els nacionalismes occidentals les seves arrels históriques i ideológiques. COm tampoc no ho pot ser l'ecologisme pur i dur sense tenir compte fets socials i plantejaments revolucionaris. O el marxisme-leninisme dels segles XIX i XX, un cop hem vist el resultats de les "nomenklatures", les "dictadures del proletariat" o el casos xinès, nordcoreà o sandinista. Com tampoc es pot alliberar la dona oprimida al marge de l'emancipació dels humans de l'altre sexe. Ni els gais i lesbianes si no es treuen de sobre les seves etiquetes castradores. Ni sense inteligencia es poden assolir més llibertats.

Bon dia a tothom
Mira també:
http://www.decondicionamiento.org

Comentaris

Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Dius :"Com tampoc es pot alliberar la dona oprimida al marge de l'emancipació dels humans de l'altre sexe. Ni els gais i lesbianes si no es treuen de sobre les seves etiquetes castradores." I tú que saps desgraciat d'"etiquetes castradores"? Vas d'ultra-alternatiu i només fas que passejar la teva ignorància d'hetero complagut pels fòrums. Llegeix una miqueta de feminisme, de teoria queer i de lesbianisme, que potser ets tu qui vius al segle XIX.
Indymedia BCN, un canal necessàriament plural
02 nov 2006
I què, estàs content de que Ciutadans hagi aconseguit 3 diputats ?!
És patètica i perversa la teva fixació no amb el nacionalisme, pq veig que a tu l'espanyolisme no et molesta gaire, et deu agradar això de simplificar i posar al mateix sac l'esquerra independentista ( moviment de base, assambleari i amb pràctiques transformadores d'arrel )i els partits socialdemòcrates del Principat, va home va, que ja cansa el rotllo aquest superuniversalista i confosionista.

Defensar la identitat col·lectiva mai ha estat renyit amb una transformació radical de les relacions socioeconòmiques i organitzatives.

Prou demagògia espanyolista !!!!

Defensa la terra, ataca l'estat (tb un hipotètic estat capitalista català, pamplinilles !!!)
plas, plas, plas
02 nov 2006
Ja està bé de tant pensament tancat, ortodox i opressiu, vingui d'on vingui, es digui com es digui, es vesteixi com es vesteixi, vagi del que vagi, fals al cap i a la fi, il·letrat i-o intel·lectualment mandrós.

Estem al segle XXI i calen paràmetres nous i seguir al peu de la lletra el pensar globalment d'una puta vegada!!!

EL SENYOR PEPET TÉ TOTA LA RAÓ DEL MÓN!!!!
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
jo encara m'estic preguntant qui ets, i perquè has iniciat aquesta campanya anti-imc. si realment tens ganes de discutir sobre la qüestió, i no ets un que jo em sé, escriu-me (si realment vas estar a indy ja deus saber el meu mail) i en parlem. jo no estic gens d'acord amb les coses que dius, però abans que enfrontar-nos a la columna dreta, sempre serà millor discutir en privat. crec.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
molta merda junta, diria que t'has equivocat quan volies anar a fer de ventre després del cafè de l'esmorzar.
no m'entra que estiguessis en els inicis a IMC, si fos cert, podríem estar parlant d'un "nou Pío Moa"...
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
En referència a les teves afirmacions sobre la composició del col.lectiu de manteniment actual de Barcelona indymedia m'agradaria fer algunes apreciacions perquè el teu post conté falsedats que poden portar a la confusió:
El col.lectiu de manteniment de Barcelona indymedia continua sent divers tant pel que fa a ideologies, com pel que fa a edats, gènere o lloc de procedència. Si no fos divers faríem igualment l'esforç per equilibrar la diversitat existent.
Ara mateix, però el problema rau en que hi ha poca gent i molta feina a fer.
Estem oberts a noves i variades col.laboracions, com sempre.
No és cert afirmar que la majoria de persones que formen part de indymedia barcelona són indepes ni tampoc són les mateixes persones que la van iniciar. Més aviat són 4 gats i una minoria dins del col.lectiu.

Finalment només comentar que si hi ha més notícies a columna dreta sobre l'alliberament nacional o des d'organitzacions i/o col.lectius de l'esquerra independentista potser també té a veure amb el volum d'activitat que l'esquerrra independentista porta a terme, i genera, a barcelona i a d'altres indrets.

indypu (una persona de l'equip de manteniment de imc-bcn)
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Les plagues que repetidament han caigut damunt el nostre país han estat diverses i variades. Ni set ni setanta vegades set, i encara em quedo curt. Podem assegurar que a les èpoques de major virulència de l'epidèmia – o de les epidèmies – no ha passat dia que no ens haguéssim de defensar contra una o altra. Els historiadors ho saben bé.

A principis del segle XX, una d'aquestes plagues va ser el Lerrouxisme, moviment politic que agafa el nom d´Alejandro Lerroux.

A partir dels fets de l'any 1909 (vaga general de Barcelona i Setmana Tràgica), però, l'estrella de Lerroux va començar a declinar, que es diu, i arran de l'organització del proletariat català al final de la dècada següent – és el moment de Salvador Seguí, de Francesc Layret, de l'organització anarcosindicalista – Don Alejandro Lerroux passaria temporalment a la reserva, esperant conjuntures més favorables per a ell, com ho foren, temps a venir, els anys de la victòria nazi a Alemanya i, a l'Estat espanyol, del Bienni Negre (1934-1936) amb un govern reaccionari de dretes.

Al mateix temps que la figura de Don Alejandro Lerroux es perdia en els governs de dretes a Madrid, s'organitzava a Catalunya la burgesia, sempre disposada al pacte amb el govern central a fi de barrar el pas a aquell proletariat que començava a prendre consciència de ser-ho i a organitzar-se com a tal. D'una banda, la desaparició de Lerroux de l'esfera política catalana més influent des del moment que els moviments populars abandonen els camins de la demagògia classista; i d'altra banda, l'articulació de la dreta catalana a fi d'aturar definitivament, o almenys durant molts anys, l'avenç de les organitzacions dels treballadors; organitzacions, no ho oblidem, disposades al fet revolucionari i a la realització de la nova societat post-capitalista.

Fins aquí la història.


Ara, després dels anys, tornem a sentir parlar de Lerrouxisme i anticatalanisme. A aquest lerrouxisme dels nostres dies, se li pot donar el nom de neolerrouxisme. Així com el nazisme tenia unes característiques ben determinades, i els neonazis que corren pel món s'han sabut adaptar a les diverses circumstàncies en què s'han volgut instal·lar, igualment els neolerrouxistes han adquirit diversos mites, que abracen tota una sèrie de posicions aparentment o superficialment diverses, però amb un denominador comú, que és el que l'entronca amb el lerrouxisme que encara són vigents: s'oposa, teòricament, a la dreta catalana, posant sovint més èmfasi al fet de ser catalana que al fet de ser dreta. I, això es fa amb el vist-i-plau dels mitjans de comunicació de masses del Partit Popular.

Com ja va passar al 1939, on la dreta catalana, la dreta espanyola i el lerouxisme van fer possible 40 anys de franquisme a Catalunya,
ara un possible pacte entre aquests sectors, seria per barrar el pas a les esquerres catalanes en el moment que aquestes entrin definitivament i decididament en la lluita pel canvi en les estructures del Poder. Aquest és el seu punt de coincidència, bé que partint de posicions teòriques i potser tàctiques diverses: tant allò que representa la dreta com els sectors representats pel neolerrouxisme tenen com a finalitat impedir l'alliberament de les classes treballadores; alliberament que els seus dirigents no hauran d'acceptar ni encara que sigui emmarcat dins d´un simple canvi formal que pot oferir qualsevol reforma de l´Estatut d´Autonomia, incapaç de trencar allò en què es recolza, el pacte de les classes dominants que componen l'estat.

Perquè l'enemic comú per les dretes espanyoles (cal escoltar als telepredicadors matutins de la Cope), ara com als primers anys del segle passat, és el mateix: la força d`un determinat catalanisme progressista. Si aquesta força és ascendent cada cop més, s´arraconara a un mateix reducte la dreta catalana, l´espanyola i el partit de Boadella, en allò que els uneix: la salvaguarda de l'estat espanyol i la cohesió social entorn dels valors de l´estat.

El neolerrouxisme té uns noms i unes maneres concretes de produir-se. Una de les lliçons a aprendre de l'enfrontament atiat per Lerroux entre les classes treballadores catalanes és que, un cop ell en lloc segur, tot es va resoldre en una lluita sagnant i fratricida; i que el braç armat de la dreta espanyola i espanyolista (una grande y libre) – a part de les forces repressives – va ser reclutat bàsicament entre seguidors lerrouxistes. Uns i altres segaren, precoçment tota possibilitat d'alliberament de les classes treballadores amb la derrota de la incipient Revolució social de 1936. El pacte entre les dretes espanyoles i l´anticatalanisme, de fet, es va produir...i varen guanyar la guerra.

Avui el pacte entre el partit de la Ciutadania i el partit Popular és més que evident també.
El pacte continua. I el perill. Aquesta és l'acusació que cal fer al partit de la Ciutadania: que sota un llenguatge pretesament progresista, amb atacs a la dreta catalana, de fet la seva actuació, intentant perpetuar l'estat espanyol, frena l'alliberament social i nacional dels PaÑisos Catalans. Evidentment amb el beneplàcit de tota la dreta espanyola i dels sectors més neofranquistes d´aquesta.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Jo crec que indymedia barcelona com totes les IMC fan una tasca molt valiosa, carregarse la seva tasca pert que no se està d'acord amb el seu funcionament es incongruent.

Indymedia es un pol d'informació impresincidible dintre d'aquest mon de massmedia.

Que vingui tothom a publicar tampoc es cap problema, tot el contrari es mostra de pluralitat i de la importancia que té aquest mitjà, ser un gheto tampoc es positiu.

Que no ens agradin certes opinions, home doncs fot que en aquest mitja es diguin certes coses, però es el que te la llibertat.

Indymedia un lloc d'informaciò i de llibertat per informar.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Si els independentistes són qui voleu combatre ja podem plegar.

Jo passo de llegir més aquesta web portada per una gent que fa una lectura tan estupida del país.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
El Pepet está content per que els seus tenen 3 escons...formeu la vostra pagina de "Ciutadans de la Faes" i deixa a Indymedia en pau !
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
"un hipotètic estat capitalista català,"

Alguno no se entera todavía de donde vive.
Sólo los tontos se creen sus mentiras
02 nov 2006
La verdad es que me la suda lo que hagan "los ciudadanos", pero me resulta curioso ver como empiezan las intoxicaciones, leyendo la columna derecha se puede informar uno de puta madre, oyes:

1. Ciutadans recibe dinero de la FAES.
2. Ciutadans es un partido de la Caixa (!??)
3. Ciutadans tiene un pacto con el PP.
4. Ciutadans es un partido de extrema derecha.
5. Ciutadans está controlado por el PP, que es la extrema derecha.
6. A Ciutadans le ha hecho la campaña los Maulets.
7. A Ciutadans le ha hecho la campaña El Mundo.

En resumen. Ciutadans es un partido de extrema derecha nacionalista español prosionista financiado por la FAES y la Caixa que no se sabe muy bien si está controlado por el PP o tiene un pacto con él. Por lo tanto, sus votantes son ultraderechistas españoles camuflados o tontos que se dejan engañar y a los que los independentistas de izquierdas buenos tienen que abrir los ojos, para no tener que abrirles las cejas después.

Viva la información.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Exemple de demagógia:
<b> LLibert:</b>
<i>Si els independentistes són qui voleu combatre ja podem plegar.

Jo passo de llegir més aquesta web portada per una gent que fa una lectura tan estupida del país</i>

R: Ningú no combat l'independentisme a l'IMC BCN, ni tampoc es critica el colectiu indy com a tal. El missatge és molt senzill: les sigles IMC no es corresponen amb "indepes manipulan per convergència" sino Centre de Mitjans "Independents", sense el "istes".
Lerrouxista, filonazi, Boadella, Pio Moa, pamplinilles... No teniu altres arguments?
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Que jo sàpiga vivim a l'estat espanyol, no?
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
sí... y qué?
i Andorra es un estat català.
i a Catalunya manen els catalanistes.
CiU + ERC = 1300.000 vots i controlen el 80 per cent de la riquesa, els impostos, la TV i la rádio públiques, els mossos, l'ensenyament.
inmigrants a catalunya, un milió de persones = cap vot i ni un duro. Res de res.
Democracia catalana o justicia catalana?
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
1. Andorra no és un estat català, l´estat andorrà té el català de llengua oficial.
2- A Catalunya manen els capitalistes, com a qualsevol altre pais europeu.
3- apa! La riquesa està mal distribuida, Catalunya és un pais capitalista
4- Els inmigrants no voten, però tenen garantits els minsos drets socials que té la resta de la població. Els inmigrants podrien votar a les municipals, però per a que poguessin votar a eleccions legislatives es necessita la reforma de la Constitució vigent.
5- Democracia catalana i justicia catalana. Per tant, Republica catalana.

XDXDXD
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Aprofitant que les milicies anarcosindicalistes són al front d'Aragó combatint lo feixisme, el PSUC i ERC, inspirats per la GPU (KGB) i la Lliga d'en Cambó respectivament fan un putsh a la reraguàrdia i eliminen els elements trotskistes i llibertaris més actius (Andreu Nin, Camilo Berneri). Aquest dies terribles els anomenen els "fets de maig" els historiadors.
Repóblica catalana?
Ah, vols dir "contrarrevolució"!
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
JAJAJA que gran, per fi sento algo decent a indymedia, ja fa temps que em toca els collons que merdes com estat catala, maulets, i d'altra colla de tronats embrutin en teoria un espai "indepent"
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
aquest és un intoxicador de "ciutadans". Ni ha estat ni estarà mai a indy. Per tant tot el que diu és fals.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
de que tens por, de comunicarte amb els altres, jo soc anarkista i si en trcto mb els altres, no em pasara res, dius qui ha censura catalanista a indymedia en barcelona, jajaja, mira no entrare en lo que tenen que fer el altres, pero si en censuren, ja mirare jo de surtir con sigui, o es que el teu article no ha SURTIT. els emigrants, de vagades votan per el seu pais, i si miras qui guanya, sempre es la dreta mes fastigosa. asi que el votar no deu servir de res, pero vaja el no votar tampoc es la bicoca. ningu no nos arreglara res, asi que iha que comenzar a ser reponsable de las nostres coses, i si algu en un espai lliure, con te que ser indymedia a barcelona, comenza acaparar, el mateix, la gent no es tonta ni es deixa manipular. los de ciudadanos, sencillament es fastigos, pero es lo qui ha. ja he explicat, lo de los emigrants, cuan votan per el seu pais y voten dreta, aqui tambe i ha gent que vota dreta, o gritar llibertat a barcelona perque no poden parlar castella, fa riure, sencillament si el vot que demanaba el mundo era per el pp i ciudadanos. sabeu qui financia el mundo, lo financia la extrema dreta norteamericana. asi que en aqueta estem, els anarkistes mens ferze el victimes i mes lluitar pper la anarkia. els fets de maig del 37, son els que som, pero si la cnt habes sigud forta no habrian sigud asi. esta be veura qui te fa mal, pero es imprescindible apendra a no deixarte feurat mal, nosaltres els que volem la anarkia ni son martirs, ni victimas, asumin la responsabilitat de ser lliures. per acabar es mes facil que els independentistes es faxin partidaris de la anarkia que jo de cualsevol estat. visca visca catalunya anrkista.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Ultra-nazionalistes espanyols 3 diputats
per vomiTar
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
al marge de si es una opinió compartida o no... el sr pepet diu TOTA LA VERITAT.

Es a dir: far anys va haver-hi un "putsch" nacionalista a indymedia barna. Ho sap tothom que va acabr plegant, fart(o farta)

I desde llavors NO HI CAP PROCÉS ELCTORAL EN QUE NO ES DENMANI PER ACTIVA I PER PASSIVA EL VOT A LA ES CANDIDATURES GUAYS (ÉS A DIR NACIOBNALISTES)

¿si o no?
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Soy vasca y vivo en Barcelona. Tras un periodo de maduración política, pasé de formar parte de la izquierda abertzale, a que los nacionalismos vasco, español o catalán me den exactamente igual y seguir en lucha por otros derroteros que ahora me parecen mucho más importantes. Pero este es mi camino y no digo que sea el más correcto ni el único. Esto viene a que cualquier lucha que vaya en contra del sistema me parece totalmente lícita. Es más, discrepo en que los pueblos vasco y catalán hayan dejado de estar oprimidos. Desde el momento en que los estados español y francés continúan teniendo una tradición claramente imperialista (aunque ahora se manifieste de otras formas) que hace que la inmensa mayoría de habitantes del estado espñol no acepten el hecho de convivir con otras culturas tradiciones y lenguas. Pero peña, no nos engañemos, lo que sí debería revolvernos las tripas es que los que somos cuatro gatos somos, los que leemos estas líneas y lo que realmente nos debería preocupar, es que la gran masa va a votar pensando que eso les da una libertad y un poder de decisión que no es real (los que deciden tienen un despacho en el banco mundial o enla OMC y no son ni del PP ni del PSOE sino del eurodolar), se trgan como papilla lo que les echen por la caja tonta, consumen sin parar, pensando que es supernecesario tener una preciosa casa, un buen carro y un estatus y no se plantean que esa manera de pensar y de vivir es la que nos hace responsables de que mucha gente por el mundo lo esté pasando fatal.
Resumiendo, que cada uno escoja su camino, pero que siempre que se mantenga la inquietud porque las cosas cambien y por crear conciencia, de puta madre y si en vez de un frente hay mil, pues que haya, pero todos contra el sistema siempre, cada uno que rasque ahí donde le pique.
AUPA LA PEÑA KAÑERA!
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Marilyn, una tia que se lo pasaba tan bien entre sus compatriotas oprimidos vascos, que tras un periodo de "maduración política", decide irse a otro sitio para volverse de la "izquierda abretzale".

Marilyn, pobrecita, ¿todavía no te has dado cuenta de que por el simple hecho de venir a Barcelona desde el Pais Vasco, ya te has convertido en lo que probablemente tus amigos y familia te han adoctrinado para que desprecies?

Te has convertido en... UNA ESPAÑOLA!!!
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
Crec que amb el teu ultim paragraf dius molt de la teva manera d'entendre els moviments socials. Curiosa l'amalgama de fobia antinacionalista amb aquesta ... dallonses .. de visio sobre feminisme i moviment de gais i lesbianes (ah, molt bo aixo de que el club fundador era una amalgama de gent de diverses ideologies i... dones! per llogar-hi cadires les teves observacions envoltades de cultureta mal païda -un dels grans defectes que ha envoltat per mi el moviment antiglobalitzacio durant anys, un cert to intel·lectualitzant i exclusivista-)

Aquest tipus d'actituds no són noves: de fet -sense dir que estiguis al mateix nivell- personatges que estan darrera aquest grup parlamentari neolerrouxista no venen pas de la dreta precisament. Paios com en Trias, l'Ivan Tubau, en Boadella es situaven en d'altres antipodes. Més enllà d'aquests: El cas d'en Moa crec que no te res a veure -que es pot dir d'aquest personatge-. Pero en canvi en Losantos escrivia a El Viejo Topo. En Savater fins i tot dins de ¡Basta ya! va d'anarquista. -no t'hi comparo del tot, és evident que cap d'aquests amb l'status social que ténen es molestarien a correr per aquí-

L'antinacionalisme es la pedra de toc en aquest pais. D'això i el perill que comporta pels d'abaix en sabien força els anarcosindicalistes del primer terç del 20. I ho és perqué aquesta questió es pot obviar a Paris, Londres o Madrid. Peró aqui no.

Laboratoris i sectes. Es la desavantatge quan els moviments són vius i és barregen amb la realitat que els envolta: que peten. Segurament grups com els Humanistes no ténen aquests tipus de problemes. La puresa ideologica només es pot preservar amb la benediccio de l'inquisicio, la sentencia d'un jutjat, la seleccio dels militant. O pots preguntar-li al Boadella com s'ho va fer amb els Joglars.

Em ve al cap una cançó de la Polla: Que hacen ahora en Londres: aqui -Euskalherria- Sid Vicius
no se comeria na.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
02 nov 2006
peten els laboratoris i sectes, vull dir
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
03 nov 2006
dudo seriamente que pepet haya sido de imc-bcn. sinceramente, creo que es un intoxicador. la relacion que tenemos la gente que hemos colaborado con imc-bcn con la gente que sigue colaborando es suficientememte buena para no difamar cuando encontramos discrepancias. simplemente, si tenemos diferencias vamos a la asamblea.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
03 nov 2006
Ex-imc-bcn: no sé si soc "intoxicador" per dir el que penso a casa meva, en tot cas seria "el vengador tóxico" per reclamar llibertats trepitjades dins d'aquest pantà fosc i avorrit que s'está convertit el IMC BCN desde fa uns anys amb la prol.liferacio d'especuladors nacionalistes.
"llibertari", "anarkista", "(A)"... ???
per favor!
Ja sé que és llei de vida que el que no es mou es vagi degradan, vegeu sino l'església catòlica, els partits comunistes que governen o els cares dels líders convergents; però si que vull demanar una mica de respecte per a la gent que es va deixar la vida per els ideals llibertaris. Vosaltres sou anarquistes? I la meva tieta és una bicicleta!
Hem venen al cap noms de gent catalana com en Peiró, en Salvador Seguí, en Peirats, en Valentí Massana o els germans Sabater, que lluitaven per l'alliberament de l'humanitat en condicions terribles i per l'anarquía contra enemics ferotges... i vosaltres combatin als "ciutadans"!
Si no els respecteu com anarquistes, respecteu-los com nascuts a Catalunya i deixeu d'embrutar el seu nom dient-vos anarquistes: com a molt podeu anomenar-vos "narco-botiguers".
Qué feu a l'IMC BCN si no respecteu a qui no pensa com vosaltres.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
03 nov 2006
>Fa sis anys varem engegar el projecte indymedia una colla de joves ...

tu no vas endegar res de res perquè no estaves a indy. Així de clar.

>La majoria independents (lluirepensadors, intel.lectuals, anarcopunks, okupes, dones, artistes, hippies, freaks, geeks, bolxeviks desarrelats, techs...)

per anomenar que no quedi... Vas donant pals de cec.

>Com que els independentistes eren quatre gats, els que donavem support al projecte mai no varen pensar que podrien assolir el poder dins del colectiu i fer de l'IMC BCN un instrument al servei de la seva croada etnocéntrica.

para de dir mentides/tonteries. Perquè dius "varen" en plural (només ho dius tu), quan el tema indepe ha estat un tema problemàtic a indy?: Mai. Per què menteixes tant?. És potser que ara t´has fet de ciutadans i "sents veus" i et sents "perseguit" i l´has agafat amb indy?.

>pero ara, quan no puc accedir al meu IMC perque han posat un script "IP ban", perque no pugui escriure o publicar articles

Qualsevol que conegui una mica indy et dirà que això és una gran mentida-tonteria que voreja la paranoia persecutòria.

>quan m'amaguen els posts, m'amenaçen de mort o m'insulten per que no els hi agrada el que hi escric...

si no fos pels motius que ja sabem et mereixes una denúncia per difamació. Mentides i més mentides.

Ací el que amenaça, insulta i spameja cíclicament la columna dreta i el correu d´info amb insults i amenaces físiques contra la gent d´indy ets tu senyor pepet.

tot el que dius més és tan surrealista que passo de rebartre-ho.

Pren-te la medicació, sisplau, i no insultis més.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
03 nov 2006
Senyor Pepet, home, vols dir que aquells que volen una Catalunya sobirana són "nazis" o "nazionalistes"? quina novetat venint de la dreta carpetovetònica XDSD

Vols dir que els habitants de Catalunya que no (QUE NO) volen considerar la possiblitat que s´expressin tots els habitants (TOTES iTOTS) amb el dret d'autodeterminació, no són els realment "nazionalistes" (els que volen imposar el seu desig de pertanyer a espanya sense preguntar als habitants de Catalunya), els quals a la vegada s'aprofiten del seu status gràcies a les lleis que imposa l'estat espanyol i de les quals ells en surten beneficiats?

Qui no seria "nazionalista" armat i genocida del poble català, sinó la sèrie d'exemples com la dictadura de Primo de Rivera, el del lerrouxisme, el del franquisme, el de la Restauració dels Borbons, el de l'aznarisme, el del constitucionalisme, el del sucursalisme, el del... sintetizem amb el del nacionalisme imperialista espanyol i prou, encara que sigui vestit de democràcia, no precisament participativa?

Visca la terra i mori el mal govern!
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
03 nov 2006
jo la veritat estic repassant mentalment la llista de gent que ha passat per indy i no acabo d'identificar-te... i mira que hem passat de frikis i de sonats per allà dins!!

estic d'acord amb el que diu ex-imc-bcn. els ex-imc-bcn en general si tenim crítiques o comentaris a fer, els hi fem als companys que estan a dins encara.

em pregunto que faries tu a Oaxaca, per exemple.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
04 nov 2006
No feu més cas a en Boadella.
Re: Indymedia BCN, el catalanisme i les nines matrioskes
10 nov 2006
... i als cadells de convergent, si.
Això és un IMC, cosí. No ets a TV3 o el K33!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more