Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Resolució del PSUC viu sobre Oaxaca
31 oct 2006
Contra la repressió a Oaxaca
EL PSUC-Viu MOSTRA EL SEU REBUIG DAVANT LA CREIXENT REPRESSIÓ A L’ESTAT MEXICÀ DE OAXACA


El PSUC-Viu vol denunciar la creixent escalada de repressió que pateixen els membres de l’Asamblea Popular de los Pueblos de Oaxaca (APPO) que va provocar l’assassinat de quatre manifestants divendres passat, entre ells un càmera de nacionalitat nord-americana. Aquests fets, realitzats amb total impunitat per forces parapolicials i franctiradors afins al governador de Oaxaca, Ulises Ruiz, són tan sols una més de les accions repressores que els mestres de Oaxaca han estat patint des que iniciaren les seves mobilitzacions el passat mes de maig.

La seva lluita, en principi centrada en demandes de caràcter laboral, va ampliar-se amb la participació de diversos moviments socials per acabar fundant l’APPO. Aviat les consignes laborals van radicalitzar-se i es van tornar polítiques. Les protestes se succeïen, enmig d’un ambient generalitzat de descontent social a Mèxic, a la vegada que la intransigència de les autoritats mexicanes es feia més palesa. La destitució del governador priísta Ulises Ruiz, un conegut cacic a Mèxic, va esdevenir una de les principals reclamacions del moviment per tal de portar endavant el diàleg. Tot i l’escull que representava Ruiz per a portar a bon terme les negociacions, les autoritats federals mexicanes van decidir donar-li suport i optar per la via policial com a solució del conflicte. Malgrat la signatura d’un acord entre la Secretaría de Gobernación i certs sectors dels mestres per tal de garantir la tornada a classes a partir del pròxim dilluns dia 30, el cert és que a Oaxaca es troben més de 3500 agents de la Policía Federal Preventiva (PFP) disposats a intervenir per “instaurar l’estat de dret�, segons paraules de la Presidència mexicana.

Des del PSUC-Viu volem denunciar que aquesta situació no és aïllada i que s’uneix al clima de repressió i impunitat política que pateixen els ciutadans mexicans. La decisió de Vicente Fox d’enviar forces de la temible PFP -el sagnant pas de la qual per Atenco va deixar morts, desenes de ferits, torturats i dones violades el maig d’enguany- no és un intent de portar el diàleg a Oaxaca, ans al contrari. Amb aquesta decisió Fox s’acomiada del poder mostrant la seva veritable cara, la de la repressió autoritària envers les lluites dels treballadors i treballadores mexicans. Una política que segurament tindrà continuïtat amb el pròxim govern del seu company de partit i futur president il•legítim de Mèxic, Felipe Calderón.
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resolució del PSUC viu sobre Oaxaca
02 nov 2006
A banda de resolucions, feina burocràtica diversa, atraure electorat esquerranós i criticar els vostres companys de coalició, feu quelcom? Quin coi de mesura de pressió és una resolució?
Sindicato Sindicat