Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
[bmp] què és el meeting point??
31 oct 2006
La propera setmana s'inaugura el Barcelona Meeting Point. ja saps de què va!?!?

ESMORZAR I TROBADA DE COL·LECTIUS I PLATAFORMES:
dissabte 11 novembre, 10h plaça països catalans (renfe sants)
MANIFESTACIÓ:
11 nov, 12h. cap el meeting point
vine de traje i corbata. despistem-los

duranrt tota la setmana, accions al teu poble!
10 anys meeting point.jpg
no estem en venda.jpg
MEETING POINT

QUE ES EL BARCELONA MEETING POINT? La propaganda dels organitzadors el defineix com: âLâesdeveniment immobiliari més gran dâEuropaâ?. Celebrarà la seva desena edició a la fira de Montjuïc de Barcelona entre els propers dies 7 i 12 de novembre.

COM VA SORGIR? Lâany 1996 el recent nomenat Delegat Especial de lâestat del Consorci de la Zona Franca (institució pública que funciona com una institució privada i està presidida per lâalcalde Barcelona), Enrique Lacalle, va crear una âDivisión de Feriasâ? dins del Consorci encarregada dâorganitzar salons i fires comercials. Des de llavors el Consorci ha estat el principal impulsor de fires com el Barcelona Meeting Point i la resta de les que es celebren a la capital catalana. Lacalle continua presidint els comitès organitzadors dâaquests diferents salons que anualment es realitzen a Barcelona i continua sent membre de lâequip directiu del Consorci per aquestes. Dâaltres salons idèntics que sâhan organitzat seguint aquest model són el âAmericas Meeting Pointâ? i el âCentral Europe Meeting Pointâ? que aquest any ha fet la primera edició a Varsòvia.

COM HA EVOLUCIONAT? El primer BMP es va fer lâany 1997. Llavors van tenir 10.000 metres quadrats dâexposició, enguany tenen més de 70.000, de 503 empreses participants en la primera edició sâha passat a 3.386 en lâedició de lâany passat, de 50.000 visitants a 390.253. En el tancament de lâedició del 2005 es van negociar en aquest esdeveniment operacions valorades entre 4.000 i 5.000 milions dâeuros.

QUI HO PATROCINA? Com a patrocinadors principals estan: La Caixa, La Vanguardia, La Razón, Cinco Dias, TV3, Fbexpromo i CBRE . Com a dâaltres sponsors: Grupo-Sanchez, Reyal grupo, Akasvayu, Copcisa, Porcelanosa, Realia Business, Restaura, Credit Services, Morgan Stanley, Teyco, Fincas Corral, Bdpromotors, Ingreen, Cushman & wakefield, Banc Santander, Jorda & Guasch, Grupo Llanera, Espais, Deloitte, Hercesa, Grupo Alcaraz, OSIM, Endesa, Gerens Management group, Iberdrola, LV Salamanca, Argos management, JP Sica, Europe Real Estate.

QUI PARTICIPA? La gran majoria dâempreses relacionades amb lâespeculació, és a dir, immobiliàries, constructores, financeres i administracions, amb lâinestable ajuda dels grans grups mediàtics de lâestat.

QUINES SON LES ACTIVITATS PROGRAMADES? Una primera categoria consta de tres actes dedicats als polítics i autoritats: El Sopar dâalcaldes (8 Nov), el sopar del desè aniversari Meeting Point amb lâentrega dels premis La Caixa (9 Nov), i un torneig de Golf al camp de Vilalba (10 Nov).
Per altra banda hi ha els actes privats, que són majoritaris, consistents principalment en diversos simposis amb nombroses ponències, que es faran entre el 7 i el 9 de novembre, i en els que participar val 1.100,00 â¬.
Per últim hi ha dos tipus dâexposicions, una organitzada en el saló denominat professional (entre 7 i 9 de novembre), visitable únicament pels participants en els simposis i membres acreditats, on exposaran unes 200 empreses privades i públiques així com diverses institucions, entre els que destaquen nombrosos ajuntaments catalans, i un altre, denominat Saló Gran Públic, visitable entre el 8 i el 12 de novembre mitjançant la compra dâuna entrada, on les principals empreses del sector es promocionen.
QUINS AJUNTAMENTS PARTICIPEN? Badalona, Barcelona, Gavà, Lleida, LâHospitalet, Montcada i Reixach, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sta. Coloma Gramenet, Tarragona, Terrassa i Viladecans.

QUÃ PARLARAN ALS SIMPOSIS?

1. La revolució dels Fons dâInversió Immobiliària a Europa (organitza RICS-Royal Institutes of Chartered Surveyors) (8 novembre 10:00-20:00): âEl sempre canviant mercat immobiliari ha vist aparèixer en els darrers anys noves i més enginyoses maneres dâinvertir. Les sessions de RICS proporcionaran una nova visió de les tendències actuals i analitzaran algunes implicacions clau tant per als inversors com per als assessorsâ?. Els títols dâalgunes xerrades són: âEls nois d'or. ¿Com ho van aconseguir?â? o âEuropa Central i de lâEst. Sâhan exprimit ja tots els beneficis del mercat?â?.

2. Seminari sobre estratègies de negoci en temps dâincertesa (organitza Urban Land Institute de Londres) (7 novembre 10:00-19:30): âL'immobiliari ha estat un motor clau en el creixement de lâeconomia espanyola durant la passada dècada. A la jornada de lâULI, líders immobiliaris dâEuropa i els Estats Units compartiran la seva opinió sobre perquè és tan atractiu el mercat espanyol i què és el que estan buscant ara. Analitzaran els reptes i oportunitats de tenir socis estrangers, els pros i els contres de la propietat pública i privada, com assegurar negocis durant temps dâincertesa i les oportunitats actuals per a promotors i inversors.â?
Els títols dâalgunes xerrades són: La inversió en èpoques dâincertesaâ?; âEls invasors del nord. Està en venda la Península Ibèrica?â?; âSortir a Borsa, o no? El gran debat sobre el control de les empresesâ?; âTraient partit a la incertesa. Alguns casos d'èxitâ?

3. La globalització de l'activitat immobiliària (organitza ESADE) (7 novembre 10:00-13:30): âEn aquesta jornada es tractarà la globalització dels mercats immobiliaris, els reptes i les oportunitats per a les promotores espanyoles, una visió global dels mercats i com afrontar el repte de la globalitzacióâ?.
Els títols dâalgunes xerrades són: âLa globalització dels mercats immobiliarisâ? ; âReptes i oportunitats per lâempresa immobiliàriaâ?; âLes Estratègies Globals de les Grans Immobiliàries Transnacionalsâ?; âLes Empreses Espanyoles davant el Repte de la Globalització: Sortir Fora o Quedar-se a casa?â?

A més hi haurà unes Jornades dâArquitectura (9 novembre 10:00-14:15) titolades âLâedificació en altura com a resposta urbanística de futurâ? i un seminari de lâAECC (Associació Espanyola de Centres Comercials) amb les ponències titolades: âArquitectura i urbanisme comercialâ?, âInversió en centres comercialsâ? i âPromoció internacional dels centres comercialsâ?.

QUE PENSEN ELS PARTICIPANTS?

- Adolfo Olloqui (President Corporación Iberoamericana de Negocios-Panamà)
"A Barcelona Meeting Point he pogut presentar el meu projecte a inversors de tot el planeta, des d'Ucraïna a Portugal i fins a financers de Chicago"

- André Jordan (President Planbelas Sociedade Imobiliária-Lisboa)
"Barcelona Meeting Point és la plataforma immillorable de tots els grans negocis immobiliaris del Sud d'Europa"

- Efstathia Kentroti-Rapti (Presidenta i Directora General Cityscape-Marousi)
"Barcelona Meeting Point m'ha servit enormement per a recaptar informació i el know-how espanyol sobre el terreny. L'experiència espanyola en el sector és inigualable i el que aprenem aquí resulta d'aplicació immediata a Grècia"

- Hakan Kodal (Director General Yapi Kredi Koray-Istambul)
"Estic convençut que Barcelona Meeting Point és la referència en els mercats de segona residència, lleure i golf arreu del món, perquè la seva situació estratègica en el sud d'Europa la converteix en la localització més eficaç de know-how turístic del planeta"

- John Carrafiell (Director General Morgan Stanley-Londres)
"Barcelona Meeting Point no em falla mai quan es tracta de gaudir d'uns dies treballant perque en aquest Saló tot funciona i, quan arribas a casa, i repasses la teva agenda i el què has arribat a fer, li dius a la teva secretària que s'asseguri que no hi faltaràs l'any que ve"

- Lev Partskhaladze (President del Consell XXI Century Investment Group-Kiev)
"Estem a Barcelona Meeting Point perquè aquí no només trobes el diner, sinó també la tecnologia i les idees. En anteriors edicions vam poder captar inversors i rebre suggeriments i idees que avui formen part de la nostra cartera d'ofertes"

- Michael Strong (President a Europa, Orient Mitjà i Ãfrica CB Richard Ellis-Londres)
"Treballem amb propietats, però els que marquen les diferències són els professionals. Si aconsegueixes retenir als millors, els mercats també seran teus. Per això ens trobarà cada any a Barcelona Meeting Point, on cada minut és insustituïble: ni telèfon, ni internet, ni teleconferència; aquí ens trobem tots i cara a cara renovem confiances i obrim possibilitats, aquí hi ha l'avantsala de totes les oportunitats"

- Nick van Ommen (Conseller Delegat European Public Real Estate Association (EPRA) Schiphol â Amsterdam)
"Aquí a Barcelona Meeting Point és on trobes a tota la gent important i, si ets disciplinat i et planifiques bé, pots veure tots els que realment conten en tres jornades: una feina que sense venir a Barcelona et portaria 30 setmanes"

- Steve Williams (President Royal Institutions of Chartered Surveyors (RICS)-Londres)
"A Barcelona Meeting Point hi ha una sensació de dinamisme que emana de tots els protagonistes del mercat aquí reunits; una energia que acaba convertida en productiu network en l'agenda dels grans professionals immobiliaris"

- Tad Shay (Soci Director Patron Capital-Londres)
"Aquí a Barcelona Meeting Point estan les oportunitats, està el talent, està el moment i tot al lloc perfecte: cal estar aquí, perquè aquí és on pots tornar a mirar als ulls de la gent que decideix"

- William P. Kistler (President The Urban Land Institute Europe-Londres)
"Barcelona Meeting Point reuneix als millors del sector immobiliari en la capital de l'urbanisme més refinat"

- Yuri Molchanov (Vicealcalde Ajuntament de Sant Petersburg)
"Barcelona Meeting Point és, també per als polítics i els planificadors, la gran oportunitat de passar de les paraules als fets, perquè aquí et trobes amb tots els protagonistes que converteixen els bons propòsits en pròsperes realitats"
Mira també:
http://www.bmpsa.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [bmp] què és el meeting point??
07 nov 2006
sembla que ho fagin expressament
Trobada d'escanyapobres
08 nov 2006
Aquí es troben els escanyapobres més immorals del planeta, pel que sembla. No tenen cap vergonya d'ensenyar l'entusiasme que els causa la seva habilitat per rapinyar les rendes de la majoria de la població treballadora i honrada cap a una minoria d'especuladors, ganduls i sense ètica.
Sindicat